Αισιοδοξία ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν θα γίνει εμβόλιμη στις γιορτές

Άπαντες στη Super League είναι πεπεισμένοι ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αισιοδοξία ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν θα γίνει εμβόλιμη στις γιορτές

Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχουμε πάλι μπάλα, ενώ το περίφημο έγγραφο που ήταν να σταλεί από τις ομάδες και το οποίο ήταν το μεγάλο "αγκάθι", τελικά εστάλη, αλλά ολίγον διαφοροποιημένο, περισσότερο στα πρότυπα της αντιπρότασης που είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Οι ομάδες συμφώνησαν, το έγγραφο έφυγε προς την ΕΠΟ και αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, αφού και από την Ομοσπονδία υπάρχει πεποίθηση ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Δεν θα γίνει εμβόλιμη στις γιορτές

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση θα συνεχιστεί από τη 12η αγωνιστική, ενώ η 11η που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα θα διεξαχθεί 10-11 Ιανουαρίου στη θέση της 18ης αγωνιστικής. Οπερ σημαίνει πως η 18η αγωνιστική -δηλαδή η πρεμιέρα του β' γύρου- θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα, ενώ αναζητείται κενή ημερομηνία για να γίνει εμβόλιμη αγωνιστική.

Επίσης, διαψεύστηκαν τα σενάρια περί εμβόλιμης αγωνιστικής μέσα στις γιορτές (υπήρχε σκέψη να γίνει η 11η αγωνιστική στο μεσοδιάστημα Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς).Υπενθυμίζουμε πως η 6η αγωνιστική, που είχε αναβληθεί για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλα, θα διεξαχθεί 3 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 29/11

15.00: ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς

17.15: Λεβαδειακός – Παναιτωλικός

19.30: Ατρόμητος – Ξάνθη

Κυριακή 30/11

15.00: Κέρκυρα – Ολυμπιακός

17.15: Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης

17.15: ΠΑΟΚ – Πανθρακικός

17.15: Πανιώνιος – Νίκη Βόλου

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ

19.30: Παναθηναϊκός - Βέροια

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Super League:

1/ Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Γιώργος Μποροβήλος. Επί 16 ψηφισάντων ο κ. Μποροβήλος (ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης) έλαβε 13 θετικές ψήφους, μια αρνητική ψήφο, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν «λευκό». Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Τζελέπης (ΠΑΕ Πανθρακικός). Επί 16 ψηφισάντων, ο κ. Τζελέπης έλαβε 14 θετικές ψήφους, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν «λευκό».

2/ Σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της Super League της 14ης Νοεμβρίου 2014, το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League επανέλαβε την ομόφωνη βούλησή του για τη μη διακοπή του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ και υιοθέτησε ομόφωνα κείμενο επιστολής προς την ΕΠΟ, το οποίο έχει ως εξής: «Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η Super League ζητάει επίσημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητάμε να προβείτε στην ανάκληση της από 14/11/14 απόφασής σας και να ορίσετε κανονικά διαιτητές για το ερχόμενο τριήμερο 29-30/11 και 1/12».

3/ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με ψήφους 17-1 (μειοψήφισε η ΠΑΕ ΟΦΗ) αποφάσισε όπως τάξει προθεσμία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2015 στις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Super League. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε δυνάμει της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ δε θα οριστούν οι αγώνες των εν λόγω δύο ομάδων κατά την αγωνιστική που θα λάβει χώρα από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2015 και για κάθε επόμενη αγωνιστική, όσο οι εν λόγω δύο ΠΑΕ δεν αποσύρουν τις οικείες προσωρινές διαταγές.

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως η Super League εισηγηθεί στην ΕΠΟ να ισχύσει το σύστημα ποινών επί μη αδειοδότησης που ισχύει και φέτος, με συγκεκριμένες προσθήκες/μεταβολές, με σκοπό την αυστηροποίηση του συστήματος ποινών, (όπως ενδεικτικά επιβολή ανωτάτων ποσών στις αποδοχές νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών κ.λπ.). Το ακριβές σύστημα ποινών θα ανακοινωθεί επίσημα όταν εγκριθεί από την ΕΠΟ. Επίσης, για τα επόμενα έτη αποφασίστηκε ομόφωνα να ανατεθεί σε εταιρεία οικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους η σύνταξη μελέτης για το σύστημα ποινών που θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και εφεξής.

5/ Για τους αγώνες της 12ης έως και 17ης αγωνιστικής ισχύει ο ορισμός που είχε γίνει δυνάμει της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 14/11/2015. Η μη διεξαχθείσα 11η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2015.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα να κληθεί ο κ. Χιου Ντάλλας σε κοινή συνάντηση με τη Διοίκηση της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

7/ Θα ζητηθεί συνάντηση της Super League με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το θέμα 8 της Ημερησίας Διάταξης.

Διαβάστε ακόμη:

Νέος πρόεδρος της Super League ο Μποροβήλος

Μποροβήλος: "Να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο"

Το έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΟ

24MEDIA NETWORK