Αισιόδοξος ο Ρεχάγκελ

Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν χάνει το κουράγιο του και την αισιοδοξία του, καθώς στη συνέντευξη Tύπου της Τετάρτης, εξέφρασε την πίστη του στη νίκη κόντρα στη Δανία το Σάββατο. Exει καταλήξει σε πέντε παίκτες ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Συνάντηση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Αισιόδοξος ο Ρεχάγκελ
Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν χάνει το κουράγιο του και την αισιοδοξία του. Στη συνέντευξη Tύπου της Τετάρτης, ο Γερμανός εκλέκτορας εξέφρασε την πίστη του στη νίκη κόντρα στη Δανία το Σάββατο αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχουν προβλήματα.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο χρειαζόμαστε τη νίκη. Με ισοπαλία ίσως να έχουμε μία πιθανότητα ακόμα. Αλλά κατά βάση θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Εχουμε προβλήματα με τους Δέλλα, Χαριστέα, Φύσσα και θα δούμε αν μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε μέχρι το Σάββατο.»

Στόχο τους 6 βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων έθεσε ο τεχνικός της ομάδας Στέλιος Αποσπόρης. Ο Ελληνας προπονητής τόνισε: " Τον τελευταίο καιρό με τις εμφανίσεις των παικτών σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τους συλλόγους τους, έγινε αντιληπτό ότι πρέπει να επενδύσουμε σ΄ αυτά τα παιδιά και να τα εμπιστευθούμε.Την Παρασκευή παίζουμε με την πρώτη ομάδα του ομίλου, που έχει ήδη προκριθεί και αυτό αποτελεί κίνητρο για την ομάδα μας. Οσο έχουμε ελπίδες, έστω μαθηματικές, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί".

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Τραϊανού Δέλλα λέγοντας: «Είναι ένας παίκτης που στο ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας χάρισε σιγουριά στην άμυνα. Εχει να παίξει βέβαια σχεδόν ένα χρόνο στην Εθνική αλλά προσπαθεί. Θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή ».

Ακριβώς η ίδια ήταν η παρατηρήση του Ρεχάγκελ για τον Αγγελο Χαριστέα: «Εχει ένα χτύπημα στο κεφάλι. Θα δούμε τι θα γίνει. Το σημαντικό ματς είναι το Σάββατο και σε αυτό θέλουμε να παίξει. Θα πρέπει να περιμένουμε.»

Οσον αφορά το άγχος, ο Γερμανός τεχνικός ήταν ρεαλιστής: «Υπάρχει άγχος. Αλλα όταν κάνεις μία τέτοια προσπάθεια καλό είναι να υπάρχει και λίγο άγχος.» Ο Ρεχάγκελ δεν δείχνει να προβληματίζεται για το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο το Σάββατο: «Οι Δανοί έχουν την τελευταία τους ευκαιρία και οι φίλαθλοι θα γεμίσουν το γήπεδο. Αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος. Πρέπει βέβαια να έχουμε ιδιαίτερη απόδοση για να καταφέρουμε.»

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, επισκέφθηκε στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά τη λήξη της τελευταίας εν Ελλάδι προπόνησης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον αγώνα με την Δανία. Ο κ. Γιαννάκης δέχτηκε απ΄ όλα τα μέλη της αποστολής συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Γκαγκάτση, τον κ. Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές για τις ευχές τους στην Εθνική μπάσκετ τόσο πριν από την έναρξη του τουρνουά στην Σερβία/Μαυροβούνιο, όσο και μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης.

Εν συνεχεία, ο προπονητής της Εθνικής ρωτήθηκε για την επιλογή του να παραμείνει στο πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και να πει όχι στη Γερμανία: «Δεν σκέφτομαι έτσι. Δεν κοιτώ πίσω. Εχουμε διανύσει μία μεγάλη απόσταση με αυτήν την ομάδα και δεν θεωρώ ότι έκανα λάθος». Οσο για το αν θα φύγει από τη θέση του απάντησε μάλλον διπλωματικά: «Εγώ κοιτώ πάντα το επόμενο παιχνίδι. Χαίρομαι να δουλεύω με τους Ελληνες παίκτες.»

Ο Ρεχάγκελ, τέλος, κράτησε το γούρι και έδωσε τα ονόματα των 5 ποδοσφαιριστών στους οποίους έχει ήδη καταλήξει για τη μάχη του Σαββάτου. Αυτοί είναι οι Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Γιαννακόπουλος.

***

Η εν Ελλάδι προετοιμασία της Εθνικής ομάδα για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Δανία στην Κοπεγχάγη ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Από τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, πολύ δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για την σαββατιάτικη αναμέτρηση οι Τάκης Φύσσας και Άγγελος Χαριστέας. Και οι δύο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK