Ακόμα και μια μασκότ μπορεί να έχει σεξιστική συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο

Ο κόκορας της Ατλέτικο Μινέιρο ήταν ασυγκράτητος. Όταν είδε την παίκτρια Βικτόρια Καλάου στο γήπεδο, την πλησίασε σε οριακό σημείο.

O Αρμαντίλο, μια εντελώς ακίνδυνη, όπως αποδείχθηκε, μασκότ από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας
O Αρμαντίλο, μια εντελώς ακίνδυνη, όπως αποδείχθηκε, μασκότ από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας AP PHOTO/COCA-COLA, ISMAR INGBER

Το όνομα 'Τρελος Κόκορας' για μασκότ είναι σίγουρα αρκετά συνηθισμένο, είναι ένα όνομα που σε παραπέμπει σε μια φιγούρα που έχει μασκαρευτεί κι έχει βγει στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου για να ψυχαγωγήσει το φιλοθέαμον κοινό. Όμως, όταν ο 'κόκορας' της Ατλέτικο Μινέιρο συνόδεψε την ομάδα των γυναικών, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Η αμυντικός της ομάδας Βιτόρια Καλάου βρέθηκε στο στόχαστρο του 'κόκκορα', ο οποίος εθεάθη να την κρατά σφιχτά από το χέρι και να τη στριφογυρίζει σαν να χορεύουν παρέα, τρίβοντας στη συνέχεια (σε ανύποπτο χρόνο) τα χέρια του επάνω της, ενώ οι παίκτριες της βασικής ενδεκάδας παρουσιάζονταν στο κοινό του Μπέλο Οριζόντε. Η αρκετά υπερβολική κίνηση της μασκότ προκάλεσε αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο, με αποτέλεσμα ο 'Galo Doido' ('Τρελός Κόκορας') να αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη μέσω video, χωρίς παρ' όλα αυτά, να βγάλει το κουστούμι της μασκότ. Η απόλυση του υπαλλήλου που ενσάρκωνε τον 'Τρελοκόκκορα' ήρθε λίγες μέρες αργότερα, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Ατλέτικο Μινέιρο.

Ποιος είναι καλύτερος; Ο Εμπαπέ ή ο Χάαλαντ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK