Ακόμη 24 ώρες για Οδυσσέα-Μπενφίκα

Η σκληρή, πολύωρη διαπραγμάτευση του ΠΑΟ με τους ατζέντηδες του "Odi" για τα χρήματα που τους οφείλονται και τη διασφάλιση των οφειλομένων προς τον αδερφό του Παναγιώτη, η παράταση μίας μέρας μέχρι να βρεθεί η "χρυσή τομή" και η διευθέτηση του θέματος με τη στρατιωτική του θητεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports)
Vlachodimos EUROKINISSI

Μικρή παράταση, ακόμη μίας ημέρας, πήραν οι τελικές συζητήσεις-διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τους μάνατζερ του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή», ως προς τα χρήματα που τους οφείλονται και να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία της μεταγραφής του προς τη Μπενφίκα…

Όπως είχε επισημάνει το Contra.gr από το βράδυ της Κυριακής (8/10), οι ατζέντηδες του «Odi» ήθελαν να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα που έχουν απ’ τους «πράσινους» απ’ τις δύο μεταγραφές των αφών Βλαχοδήμου τον Ιανουάριο του ’16 (περίπου 80.000 ευρώ). Δεδομένου ότι στην καινούργια ρύθμιση που υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι, υπήρχε η… υπογραφή του (παραιτηθέντα -πλέον- προέδρου) Μάνου Μαυροκουκουλάκη, ενώ πλέον στη διοικητική «εξίσωση» δεν υπάρχει χρηματοδότης, μετά την αποχώρηση του Αλαφούζου.

Στην όλη κουβέντα μάλιστα, προστέθηκε και το αίτημα των ατζέντηδων να διασφαλιστούν (και) τα οφειλόμενα χρήματα προς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο (περίπου 100.000 ευρώ), ο οποίος απ’ τον περασμένο Ιούλιο «μετακόμισε» στη γαλλική Νιμ. Στο αρχικό στάδιο δε, της διαπραγμάτευσης των ατζέντηδων με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ζητήθηκε όλα τα οφειλόμενα χρήματα να πληρωθούν «ντούκου», προκειμένου να δοθεί το «ΟΚ» και απ’ τους μάνατζερ και να προχωρήσει στο τελικό στάδιο το θέμα της «μετακόμισης» του Οδυσσέα προς τη Μπενφίκα.

Κάτι τέτοιο βεβαίως, δεν θα μπορούσε να γίνει στην παρούσα φάση, καθώς το ταμείο της «πράσινης» ΠΑΕ είναι… άδειο κι ως εκ τούτου, η πολύωρη διαπραγμάτευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (9/10) στα γραφεία του «τριφυλλιού» στο Μαρούσι, ήταν σκληρή προκειμένου να βρεθεί μία άκρη και να «ξεμπλοκάρει» η όλη διαδικασία.

Η Μπενφίκα άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει απ’ την πλευρά της, πως απ’ τη στιγμή που υπάρχει εδώ και λίγες μέρες συμφωνία σ’ όλους τους βασικούς άξονες της μεταγραφής, δεν θα… περίμενε για πολύ ακόμη τις άλλες δύο πλευρές.

Και είναι… περιττό βεβαίως να επισημανθεί το πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τον Παναθηναϊκό το συγκεκριμένο ποσό απ’ τη μετακίνηση του ομογενούς γκολκίπερ στους «αετούς» (1,7 εκατ. ευρώcashπρος το «τριφύλλι») και πόσο… καταστροφική αντίστοιχα θα ήταν για τους «πράσινους» και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, η -έστω και μικρή- πιθανότητα να… στραβώσει κάτι, τώρα, λίγο πριν το φινάλε…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρειαστούν ακόμη 24 ώρες για να «κλειδώσουν» τα πάντα γύρω απ’ την κουβέντα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τους ατζέντηδες των αφών Βλαχοδήμου, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση πως θα καταλήξουν εντέλει σε μία συμφωνία, με διασφάλιση ενός ποσού και εγγυήσεις/δεσμεύσεις για τα υπόλοιπα χρήματα.

Μία άλλη, πολύ θετική, εξέλιξη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βλαχοδήμου έχει να κάνει και με το ζήτημα που υπήρχε με τη στρατιωτική του θητεία. Ο «Odi» έχει παρουσιαστεί στο στρατό από τα τέλη Σεπτεμβρίου κι ως εκ τούτου θα είχε «θέμα» στο να ταξιδέψει εκτός συνόρων. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εντούτοις, προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες και φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια για να μπορέσει να ταξιδέψει (όταν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα υπόλοιπα θέματα) στη Λισσαβόνα και να τελειώσει τη μεταγραφή του.

Πότε θα γίνει αυτό; Εάν δεν υπάρξουν επιπλέον «επιπλοκές», εντός της Τετάρτης ο Βλαχοδήμος θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο 4,5 ετών με τους Λουζιτανούς.

Οσο για το που θα αγωνίζεται μετά τον Γενάρη; Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει τουλάχιστον ως το τέλος της εφετινής χρονιάς, με εξάμηνο δανεισμό. Και μολονότι η Μπενφίκα είχε ξεκαθαρίσει αρχικά πως θα αποφάσιζε τον Δεκέμβριο, για το πότε θα τον εντάξει στο ρόστερ της, υπάρχει η αίσθηση πως τελικά οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να πετύχουν την παραμονή του, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο στην Ελλάδα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK