Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Η Ακτή Ελεφαντοστού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ιαπωνία (16' Χόντα), όμως η είσοδος του Ντρογμπά στο παιχνίδι άλλαξε τις ισορροπίες και το 0-1 έγινε σε δύο λεπτά 2-1 με τέρματα των Μπονί (64') και Ζοκορά (66').

Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Η απουσία του Ντρογμπά από την κορυφή της επίθεσης με την έναρξη του αγώνα, προκάλεσε ερωτηματικά και παράλληλα ανακούφιση στους Ιάπωνες, η άμυνα των οποίων έδειχνε να κουμαντάρει καλά τον Μπονί.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στον αγώνα η Ιαπωνία πήρε την πρωτοβουλία και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει την εστία του Μπαρί.

Στο 16' ο Χόντα τροφοδοτήθηκε με την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ελίχθηκε όμορφα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπαρί για το 1-0.

Οι "Ελέφαντες" αν και προσπάθησαν να αντιδράσουν με γρήγορες αντεπιθέσεις, δεν κατάφερναν να φτάσουν με αξιώσεις στην ιαπωνική περιοχή, με τους Ασιάτες να δείχνουν ικανοί να ανακόπτουν κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων.

Τα λεπτά κύλησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τους "μπλε σαμουράι" να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ακτή κέρδισε μέτρα, όμως και πάλι έδειχνε ανίκανη να απειλήσει την εστία Καουασίμα.

Όλα άλλαξαν όμως με την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογμπά στο παιχνίδι στο 62ο λεπτό. Ο πρώην επιθετικός της Γαλατασαράι κατάφερε να τονώσει με την παρουσία του την ψυχολογία των συμπαικτών του, οι οποίοι δεν άργησαν να κυριαρχήσουν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 64ο λεπτό ο Οριέ σέντραρε από δεξιά, ο Μπονί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καουασίμα για το 1-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Οριέ βρέθηκε και πάλι με την μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή και με νέα σέντρα σημάδεψε αυτή τη φορά τον Ζερβινιό ο οποίος με το κεφάλι νίκησε για δεύτερη φορά τον Καουασίμα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στο 85' ο Ντρογκμπά έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ για την Ακτή, όμως το σουτ του κόντρα και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Ιαπωνία προσπάθησε άναρχα να απειλήσει την αφρικανική άμυνα, μάταια όμως καθώς οι παίκτες του Λαμουσί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να απολέσουν τη νίκη.

Το τελικό σφύριγμα του Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες, βρήκε τους "Ελέφαντες" να πανηγυρίζουν τη νίκη στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους "16".

MVP

Ο Σερζ Οριέ ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν και οι δύο φάσεις των γκολ της Ακτής. Συγκεκριμένα ο ακραίος μπακ των "Ελεφάντων" με δύο σέντρες ακριβείας σημάδεψε τα κεφάλια των Μπονί και Ζερβινιό, οι οποίοι σκόραραν ισάριθμες φορές με κοντινές κεφαλιές.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ναγκατόμο αδράνησε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά, επιτρέποντας στον Οριέ να σεντράρει με άνεση, σερβίροντας και τα δύο γκολ της Ακτής. Η άμυνα της Ιαπωνίας κατάφερε να κρατήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τους Αφρικανούς μακριά από την εστία της, όμως προδόθηκε από στιμές ολιγωρίας, όπου χάθηκε η συγκέντρωση. Σε αυτό συνετέλεσε και η είσοδος του Ντρογμπά στο παιχνίδι, λίγα λεπτά πριν από τα γκολ της Ακτής.

Σχόλιο

Η Ακτή έμοιαζε σαν κοπάδι δίχως βοσκό μέχρι να περάσει στο παιχνίδι ο Ντιντιέ Ντρογμπά. Η παρουσία του και μόνο στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησε καταλυτικά στην ψυχολογική τόνωση της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δύο λεπτά μετά την είσοδο του Ντρογμπά οι "Ελέφαντες" ισοφάρισαν και με συνοπτικές διαδικασίες κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ και να πάρουν τη νίκη.

Η Ιαπωνία από την πλευρά της κατάφερε να "γκρεμίσει" τα πάντα σε ένα πεντάλεπτο, δείχνοντας σημάδια διάλυσης στο διάστημα αυτό μετά το 62' του αγώνα.

Η νίκη ήταν δεδομένο ότι θα έδινε στην ομάδα που θα την κατακτούσε το προβάδισμα για την πρόκριση, ειδικά δε μετά την βαριά ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία. Οι Αφρικανοί λοιπόν με το τρίποντο που πήραν στην πρεμιέρα, κρατούν στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση.

Οι συνθεσεις:

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75' Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78' Για Κονάν).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86' Κακιτάνι), Οσάκο (68' Οκούμπο).

Το vine του αγώνα:

Στο 85' ο Ντρογκμπά βρέθηκε σε θέση βολής και λίγο έλειψε να βάλει το "κερασάκι" στην τούρτα, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καουασίμα.

Το γράφημα του αγώνα:

Ο Οριέ πέρα από τις δύο ασίστ, είχε πολύ καλή παρουσία και ανασταλτικά. Συγκεκριμένα κατάφερε να ανακόψει 6 επιθέσεις της Ιαπωνίας, εκκινώντας επιθέσεις για την ομάδα του, ενώ 11 φορές ανέκτησε την κατοχή της μπάλας για την Ακτή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα.

Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK