Αλαφούζος: "Να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, με δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, επανέλαβε πως θα είναι καταστροφικό για τις Ελληνικές ομάδες να αποκλειστούν από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση μιας λύσης.

Αλαφούζος: "Να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της αποβολής της ΕΠΟ από την UEFA. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, ενώ αποκάλυψε πως θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, "έπλεξε" το εγκώμιο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως βγάζει πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα κρύβονταν κάτω από τα χαλί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Νομίζω πως υπάρχει περιθώριο, θα υπάρξουν επαφές και δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της UEFA. Απλώς μερικές φορές εκφράζονται κάποιες θέσεις με τρόπο που δεν βοηθάει.

Είναι σαφές πως με την προϋπόθεση πως εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν υπάρχει συστηματική παρανομία και δεν καταλύεται το σύνταγμα. Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την UEFA και μάλιστα την καλεί εδώ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Θα είναι μεν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο, αλλά μια κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί να υπάρχει μεγάλη παρανομία.

Η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει κάποια πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η καταστροφή. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω, πάντως, ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Διαβάστε ακόμα:

Κοντονής: "Όχι στα τελεσίγραφα, ναι στη συζήτηση"