Πάκο Αλκάθερ: Ο πιο φορμαρισμένος φορ του κόσμου είδε τον πατέρα του να πεθαίνει στο γήπεδο

Ο Πάκο Αλκάθερ πέτυχε χατ τρικ ως αλλαγή, έφτασε τα επτά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια με την Ντόρτμουντ και η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να εξηγήσει γιατί τον έδιωξε το καλοκαίρι.

Πάκο Αλκάθερ: Ο πιο φορμαρισμένος φορ του κόσμου είδε τον πατέρα του να πεθαίνει στο γήπεδο
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το γεγονός ότι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός αυτήν τη στιγμή πέρυσι αγωνιζόταν για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα δεν είναι παράξενο. Το ότι δεν ονομάζεται Λιονέλ Μέσι, όμως, είναι άξιο λόγου, όπως και το ότι τον έδιωξε, έστω κι αν δεν έχει κάποιον αναπληρωματικό του Λουίς Σουάρες!

Ο Πάκο Αλκάθερ σημείωσε χατ τρικ μέσα σε μισή ώρα αγώνα στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Άουγκσμπουργκ με 4-3 και η εκτέλεση φάουλ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το κερασάκι στην 'τούρτα'. Ο Ισπανός επιθετικός έφτασε τα 6 γκολ σε 3 παιχνίδια της Bundesliga, ή πιο ορθά τα 6 γκολ σε 81 λεπτά που αγωνίστηκε συν τις όποιες καθυστερήσεις. Σε αυτήν την επίδοση προστίθεται και το γκολ που πέτυχε στο Champions League κόντρα στη Μονακό, για να μετράει 7 γκολ σε 4 αγώνες, σχεδόν δύο ανά παιχνίδι.

Ο τελευταίος παίκτης της Ντόρτμουντ που άρχισε τόσο δυνατά στο πρωτάθλημα ήταν ο Μάρσιο Αμορόζο το 2001, όταν αποκτήθηκε για 25.000.000 ευρώ από την Πάρμα, ποσό ρεκόρ για τη γερμανική μεταγραφική αγορά. Εκείνη τη σεζόν σημείωσε 18 γκολ στην Bundesliga, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και συνάμα πρωταθλητής, ωστόσο η διαφορά με τον Αλκάθερ είναι ότι ο Βραζιλιάνος είχε αποκτηθεί για να κάνει ακριβώς αυτό.

Αντιθέτως, ο Ισπανός πήγε στη Βεστφαλία ως δανεικός με αντάλλαγμα 2.000.000 ευρώ και την Ντόρτμουντ να έχει δικαίωμα αγοράς για 23.000.000 ευρώ και 5.000.000 ευρώ μπόνους. Η Μπαρτσελόνα διατηρεί το 5% μελλοντικής πώλησης, ενώ έχει δικαίωμα άρνησης της μεταγραφής, όμως όταν έγινε το deal, κανείς δεν πίστευε ούτε ότι η Ντόρτμουντ θα είχε σκοπό να καλύψει τη ρήτρα αγοράς ούτε ότι οι Καταλανοί θα σκέφτονταν να αρνηθούν τόσα χρήματα για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Απολύτως δικαιολογημένοι από την πλευρά τους. Τον απέκτησαν την προτελευταία μέρα των θερινών μεταγραφών του 2016, δίνοντας 30.000.000 ευρώ και τον Μουνίρ ελ Χανταντί δανεικό στη Βαλένθια. Πήραν πίσω μόλις 15 γκολ σε 50 εμφανίσεις, μόλις οι 23 ως βασικός. Αποκτήθηκε ως... απαλλαγή του Σουάρες, ωστόσο ο Ουρουγουανός δεν έβγαινε από την ενδεκάδα και όταν συνέβαινε αυτό, τόσο ο Λουίς Ενρίκε όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε επινοούσαν αλχημείες ώστε να μην αξιοποιήσουν τον διεθνή επιθετικό.

Παρότι στη Βαλένθια είχε εξελιχθεί σε ηγέτη της επιθετικής γραμμής, είτε χάρη στα γκολ του είτε χάρη στις ασίστ του, οι 'μπλαουγκράνα' δεν τον εμπιστεύτηκαν ποτέ. Παραγκωνίστηκε, αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους, κρίθηκε περιττός και μπορεί να έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να παραμείνει (ο Βαλβέρδε τον είχε στη 'μαύρη' λίστα από πέρυσι, εκείνος ήθελε να μείνει και να αποδείξει ότι αξίζει), εν τέλει έφυγε για τη Γερμανία.

Ακόμα και στην Ντόρτμουντ, όμως, πήγε για αναπληρωματικός. Ο σύλλογος είχε επενδύσει από την προηγούμενη σεζόν στον Μαξιμίλιαν Φίλιπ και από τη στιγμή που ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έφυγε για την Άρσεναλ, ο 24χρονος Γερμανός ήταν αυτός που πήρε τη 'σκυτάλη'.

Ο Αλκάθερ, όμως, έχει περάσει υπερβολικά πολλές δυσκολίες στα γήπεδα για να το βάλει κάτω. Τον Αύγουστο του 2011, μετά από γκολ του στη φιλική νίκη επί της Ρόμα με 3-0 στο 'Μεστάγια', συνόδευε τους γονείς του στην έξοδο του γηπέδου, όταν ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε στα χέρια του μετά από 30 λεπτά. Ο Αλκάθερ επέστρεψε στις προπονήσεις μία εβδομάδα αργότερα και έκανε ντεμπούτο λίγους μήνες μετά με τη Βαλένθια.

Δεν το έβαλε κάτω όταν αντιλήφθηκε ότι ο Λουσιάν Φαβρ δεν τον υπολογίζει για βασικό. Μπήκε αλλαγή στο 67' -στη θέση του Φίλιπ- στην πρεμιέρα με την Άιντραχτ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 88'. Μπήκε αλλαγή -στη θέση του Φίλιπ- στο 63' στο Λεβερκούζεν, σημείωσε τα δύο γκολ της νίκης 4-2 στο 85' και στο 94'. Μπήκε αλλαγή -στη θέση του Φίλιπ- στο 59' κόντρα στην Άουγκσμπουργκ με το σκορ στο 0-1, σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε στη νίκη με το εντυπωσιακό 4-3.

Ο Αλκάθερ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ο Φίλιπ των 7 αγώνων και των μηδέν γκολ στην Bundesliga, θα έπρεπε...

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

News 24/7

24MEDIA NETWORK