Αλεξανδρής: "Πρόκληση η Δανία"

Ο παίκτης-προπονητής της ΑΠΟΠ Κινύρας, Αλέκος Αλεξανδρής, μίλησε στο Sportime Radio 89,2, με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας στη Δανία. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα και το κυπριακό πρωτάθλημα. Αναλυτικά...

Αλεξανδρής: "Πρόκληση η Δανία"

Ο παίκτης-προπονητής της ΑΠΟΠ Κινύρας, Αλέκος Αλεξανδρής, μίλησε στο Sportime Radio 89,2, με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας στη Δανία. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα και το κυπριακό πρωτάθλημα. Αναλυτικά...

Πόσο δύσκολο είναι το έργο της Εθνικής στη Δανία

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Νομίζω ότι η συνολική μας πορεία στον όμιλο, μας έφερε σε δυσμενή θέση, ώστε να θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη στη Δανία για να προχωρήσουμε. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο γιατί αυτή την περίοδο η Δανία είναι πάρα πολύ καλή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Αντίθετα εμείς έχουμε κάποιους παίκτες που ακόμα δεν έχουν βρει αμάδα ή δε χρησιμοποιούνται πολύ στις ομάδες τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, δεν παύει να είναι μια πρόκληση, που αν θες να προχωρήσεις πρέπει να κάνεις την υπέρβαση για να νικήσεις. Δε χωράει άλλο αποτέλεσμα
.

Ο απολογισμός πρέπει να γίνει στο τέλος;
Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα. Πριν το παιχνίδι δε μπορούμε να τα συζητάμε αυτά. Μπορεί να είμαστε έξω, μπορεί και μέσα. Μετά θα υπάρχει χρόνος για να δούμε τι έφταιξε, ποια λάθη έγιναν, αλλά θα υπάρχει ακόμα και για να πανηγυρίσουμε αν τελικά νικήσουμε τη Δανία.

Είναι η Δανία η καλύτερη ομάδα του ομίλου;
Ήταν πολύ καλοί και ταυτόχρονα άτυχοι. Γι’ αυτό έχουν βρεθεί σε μια θέση που ούτε και αυτοί δεν είναι σίγουροι για το αν θα περάσουν, ακόμα και αν κερδίσουν το Σάββατο. Είναι πολύ καλή ομάδα.
Από εκεί και πέρα οι δικοί μας παίκτες δε στερούνται ενθουσιασμού και ταλέντου και νομίζω ότι υπάρχει και αυτό το συναίσθημα του Έλληνα που στα δύσκολα θέλει να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι και το ελληνικό φιλότιμο που όταν συσπειρώνεται, μπορούν να γίνουν ακόμα και θαύματα.

Πρέπει να δούμε τη συνέχεια με ψυχραιμία;
Σίγουρα, απλά η επαναλαμβανόμενη επιτυχία σε καταξιώνει. Σου δίνει άλλη αυτοπεποίθηση, σε σέβεται περισσότερο ο κόσμος. Ας πούμε λένε ότι η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό. Μπορεί να ήταν τυχαίο, το ένα, το άλλο… Όταν όμως βλέπουν ότι πηγαίνεις και σε επόμενη διοργάνωση, αρχίζουν να σε παίρνουν στα σοβαρά. Εξάλλου, η διάρκεια σε καθιερώνει και σε κάνει σεβαστό σε όλους.

Είναι η τύχη απαραίτητη για να πάρουμε τη νίκη;
Το ποδόσφαιρο τη χρειάζεται την τύχη, το θέμα όμως είναι να νικήσουμε. Τώρα το αν θα το βάλει δικός μας παίκτης, αν θα το βάλει δικός τους ή αν θα χτυπήσει η μπάλα πρώτα στον τερματοφύλακα και μετά θα μπει γκολ, καλώς να μπει.
Πάντως, ό,τι και να γίνει σε αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να απογοητευτούμε και να μεμψιμοιρούμε για το τι δεν κάναμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν περάσουμε. Ήδη έχουμε πετύχει πολλά
.

Σχετικά με τη νέα ομάδα του
Θα έχω το ρόλο του παίκτη-προπονητή. Είχα σκοπό να αγωνιστώ άλλη μια χρονιά και αφού μου δίνεται η δυνατότητα, είπα να το κάνω. Πάνω από όλα είναι καλό για μένα, γιατί αθλούμαι.

Η κατάσταση στο κυπριακό πρωτάθλημα
Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν εκπληκτικά γήπεδα και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. Ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων ακόμα και των μικρών ομάδων συγκρίνεται με αυτό του ΟΑΚΑ και του Καραϊσκάκη. Πλέον, έρχονται μεγάλα ονόματα να αγωνιστούν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η θητεία στην Κύπρο είναι ένα σκαλοπάτι στη καριέρα του;
Για μένα ήταν η μοναδική ευκαιρία για να το ξεκινήσω. Αν έλεγα να το κάνω στην Ελλάδα, θα αναγκαζόμουν να πάω σε ομάδα Β’ ή Γ’ εθνικής, κάτι που θα ήταν ψυχοφθόρο, ενώ τώρα πάω σε ομάδα της Α’ εθνικής.
Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να κάνουν πράγματα και έχουν φιλοδοξίες. Για μένα ήταν η κατάλληλη στιγμή και ομάδα για να το κάνω αυτό, γιατί δε φθείρεσαι σε μικρότερες κατηγορίες. Αναγκαστικά πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου χαμηλά. Τουλάχιστον θα πρέπει να πας σε μια κατηγορία, όπου το επίπεδο θα πρέπει να είναι σοβαρό για να μπορεί να φανεί και τι μπορείς να κάνεις.
Ο στόχος και ο σκοπός μου είναι στη συνέχεια να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα

.

24MEDIA NETWORK