Αλγερία - Ρωσία 1-1

Ιστορική στιγμή για την Αλγερία! Το συγκρότημα του Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς δεν έχασε από τη Ρωσία (1-1) στην Κουριτίμπα και θα παίξει για πρώτη φορά στα χρονικά στα νοκ άουτ ματς ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίπαλος η Γερμανία.

Αλγερία - Ρωσία 1-1

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Αλγερία - Ρωσία 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Σ' ένα ματς που η Ρωσία έπαιζε την "επιβίωσή" της στη διοργάνωση ο Καπέλο παρέταξε μια 11άδα με δύο φορ περιοχής (4-4-2). Το στοίχημα απέδωσε κέρδη μόλις στο 6' από τη σέντρα του Κομπάροφ από αριστερά και την κεφαλιά - δυναμίτη του Κοκόριν, με αποτέλεσμα η "αρκούδα" να παίζει έκτοτε με περίσσια αυτοπεποίθηση.

Δεν έκανε περιττά πράγματα. Περίμενε την Αλγερία πίσω από την μπάλα, αλλά με σωστή αμυντική συμπεριφορά φρόντισε να ελέγχει την κατάσταση. Οι Βορειοαφρικανοί είχαν πέντε τελικές (έναντι τεσσάρων των Ρώσων), αλλά αυτές του Σάτοφ στο 26' και του Κερζάκοφ ήταν πολύ πιο απειλητικές. Ακόμη καλύτερη δε ήταν του Κοκόριν στο 47', στην οποία ο Μπολχί έσωσε την εστία του.

Αφού γλίτωσε το 2-0, η Αλγερία προσπάθησε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η ανάπτυξη από τ' αριστερά ήταν μόνιμη επιλογή για το συγκρότημα του Χαλίλχοντζις, χάρη στη δραστηριότητα του Τζαμπού, από εκεί ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης στο 60'. Το χέρι του έβαλε ή μάλλον δεν... το έβαλε ο Ακινφέεφ, ο οποίος απέτυχε να βρει την μπάλα στην έξοδο από το φάουλ του Μπραχιμί και επέτρεψε στον Σλιμανί να σκοράρει σε κενή εστία.

Ήταν ένα λάθος κι γκολ που άλλαξαν πλήρως την εικόνα ενός ματς που κυλούσε στα μέτρα των Ρώσων. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Καπέλο κόπηκαν, οι συνεργασίες από τις πτέρυγες σταμάτησαν, η αντίπαλη περιοχή έγινε απαγορευμένη ζώνη. Είχαν πλέον την κατοχή, αλλά το άγχος τους κατέβαλε. Τζαγκόεφ και Κανουνίκοφ δεν έφεραν κάτι ερχόμενοι από τον πάγκο, ο Χαλίλχοντζιτς ανανέωσε το οξυγόνο στην 11άδα του, ο Γεμπντά και ο Γκιλάς έπαιξαν περισσότερο στην άμυνα και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε: η Αλγερία προκρίθηκε ως δεύτερη και η Ρωσία αποκλείστηκε επιστρέφοντας άπραγη στο σπίτι.

MVP

Ο Σλιμανί ήταν ξανά ο σκόρερ, αλλά ο Αμπντελμουμέν Τζαμπού ο παίκτης που "τρυπούσε" την άμυνα των Ρώσων από τις πτέρυγες. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις (13/14) και πέτυχε με τις ατομικές πρωτοβουλίες του να προκαλεί αναστάτωση. Ήταν μάλιστα αυτός που κέρδισε το φάουλ πριν από το 1-1.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ τα θαλάσσωσε ξανά. Έξοδο... τροχονόμου και 1-1 για την Αλγερία. Ο Καπέλο τον στήριξε, αλλά αυτός τον εξέθεσε ξανά. Και ο Λοντίγκιν περιμένει ακόμη στον πάγκο.

Σχόλιο

Ταλαιπώρησε το Βέλγιο, νίκησε καθαρά τη Νότια Κορέα και απέσπασε ισοπαλία από τη Ρωσία. Με τέσσερις πόντους η Αλγερία κατέκτησε δικαίως τη δεύτερη θέση, έστω κι αν χρειάστηκε ένα λάθος για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Οι Ρώσοι ήταν σίγουρα η μεγάλη απογοήτευση του τουρνουά, ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο και ταλαιπωρήθηκαν. Μοιραίος ο Ακινφέεφ, αλλά Κοκόριν, Κερζάκοφ και Τζαγκόεφ έλαμψαν δια της... απουσίας τους.

Το vine του αγώνα

Ο Ακινφέεφ έκανε την έξοδο του... Μεσολογγίου και ο Σλιμανί σκόραρε σε κενή εστία.

Το γράφημα του αγώνα

Μονόπαντα (συνεχώς από αριστερά) επιτέθηκε η Αλγερία, έφερε όμως αποτέλεσμα η επιλογή της.

Αλγερία - Ρωσία 1-1

Οι συνθέσεις

Αλγερία: Μπολχί, Μαντί, Μπελκαλέμ, Μετζανί, Χαλίς, Μεσμπά, Τζαμπού (77' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (71' Γεμπντά), Σλιμανί (91' Σουντανί)

Ρωσία: Ακινφέεφ, Κοζλόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροφ, Γκουσάκοφ (46' Ντενίσοφ), Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Σατόφ (67' Τζαγκόεφ), Κοκόριν, Κερζάκοφ (81' Κανουνίκοφ)

Τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK