Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1

Με το φοβερό σουτ του Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά στις καθυστερήσεις και έμεινε ζωντανός στην έδρα της Αλκμααρ που είχε προηγηθεί με τον Γκοουβέλεου. Δύο δοκάρια ο Δικέφαλος.

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να περιμένει την Άλκμααρ στο μισό γήπεδο και με τους γρήγορους Στοχ και Λούκας να επιχειρούν αντεπιθέσεις. Οι Ολλανδοί έπαιζαν κυρίως από τα πλάγια και με σέντρες.

Η τακτική ευνοούσε ξεκάθαρα τους Θεσσαλονικείς, που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 8' με το σουτ του Τζιόλη στο οριζόντιο δοκάρι, καθώς και μια εξαιρετική ενέργεια του Κίτσιου στο 21', το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Αλβαράδο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ολλανδούς ήρθε στο 29' από λάθος του Βιτόρ, αλλά το πλασέ του Γιόχανσον κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ στεκόταν καλά και στην άμυνα και οι επιθέσεις του ήταν σταθερά επικίνδυνες: όπως το σουτ του Στοχ στο 35' (απόκρουση Αλβαράδο) και άλλο ένα άστοχο σουτ του Αθανασιάδη στο 39' από πολύ καλή θέση.

Ο δικέφαλος του Βορρά ήταν ξεκάθαρα καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά με τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, την ώρα που η Άλκμααρ έπαιζε συντηρητικά στην επίθεση και κοντά στην περιοχή, αδυνατόντας όμως να βρει διαδρόμους για το τέρμα του Χακόμπο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια καλή εικόνα: ο Νίνης κουράστηκε, ο Στοχ σα να μην υπήρχε, ο Αθανασιάδης σαν.... τη καλαμιά στον κάμπο και η άμυνα άρχισε να προβληματίζει με περιττά λάθη. Παρ' όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς είχαν δεύτερο δοκάρι στο 51' σε κεφαλιά του Λούκας και έπειτα από ωραία σέντρα του Τζαβέλλα.

Ωστόσο, το ματς έγερνε προς την Άλκμααρ που οργανώθηκε, πέρασε μπροστά, πήρε τον έλεγχο και πίεσε. Αποτέλεσμα, να καταφέρει να σκοράρει στο 82' με σουτ του Γκοουβέλεου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ (ήταν μόνος του) και να κάνει μια κοντινή προβολή απέναντι στον ανύμπορο Χακόμπο. Πριν το γκολ, οι Ολλανδοί είχαν προειδοποιήσει με ωραίο σουτ του Γκούντελι στο 47' και κεφαλιά του Α.Γιόχανσον στο οριζόντιο δοκάρι στο 72'.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν από νωρίς φρεσκάρισμα, ωστόσο η είσοδος των Ολίσε, Λόρενς και Σαλπιγγίδη, δεν άλλαξε θεαματικά τα πράγματα. Το γκολ της ισοφάρισης, όμως ήρθε, κυρίως λόγω της πίεσης που προσπάθησε να ασκήσει η ελληνική ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αφού χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο 88' με κοντινή κεφαλιά του Βιτόρ που απέκρουσε δύσκολα ο Αλβαράδο, ήρθε το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (όπως... καλή ώρα με τη Σαχτιόρ) για να σκοράρει ο ΠΑΟΚ με φοβερό σουτ του Σαλπιγγίδη από δύσκολη πλάγια δεξιά θέση.

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1
Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1

MVP

Δέκα λεπτά χρειάστηκε να παίξει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει κανείς για το αν έπρεπε να ξεκινήσει σε αυτό το παιχνίδι ή γενικά, ο "Σάλπι" ξέρει να βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο, στο σωστό χρόνο και να κάνει τη σωστή κίνηση.

Αδύναμος κρίκος

Πέρασε όλο το ενενηντάλεπτο και δεν αντιληφθήκαμε αν ο Στοχ αγωνιζόταν σε αυτό το ματς ή όχι. Ο Σλοβάκος δεν υπήρχε στο γήπεδο, δεν φάνηκε σε κανένα σημείο και παρόλο που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, ως όφειλε και πάντα σύμφωνα με την αξία του.

Σχόλιο

Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι: Ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και "κάθισε" στο δεύτερο, έχοντας πιθανόν αποφασίσει ότι και η ισοπαλία είναι μια χαρά αποτέλεσμα. Όχι πως δεν είναι, δηλαδή. Άλλωστε οι Θεσσαλονικείς παραμένουν επικεφαλείς στον όμιλό τους και πολύ κοντά στην πρόκριση. Όμως πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις και λίγο έλειψε να γνωρίσει μια ήττα που θα άλλαζε την κατάσταση στον όμιλο. Και... μία με τη Σαχτιόρ, μία με την Άλκμααρ, την τρίτη φορά μπορεί να μην σταθεί τόσο τυχερός...

Οι συνθέσεις:

ΑΛΚΜΑΑΡ: Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Ορτίς, Γκούντελι, Ελμ (81' Όβερτουμ), Μπέιρενς (69' Γκούντμουντσον), Α. Γιόχανσον (91' Άβντιτς), Μάρτενς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βιτόρ, Τζαβέλλας, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Νίνης (76' Λόρενς), Λούκας (72' Ολίσε), Στοχ, Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK