"Άλλα κόλπα" εισάγει η UEFA για τις εκτελέσεις των πέναλτι!

Μπορείτε να φανταστείτε ένα διαφορετικό τρόπο στη σειρά εκτέλεσης πέναλτι από αυτόν που έχουμε συνηθίσει; Η UEFA τον σκαρφίστηκε και ενδέχεται να το δούμε για πρώτη φορά ίσως και αυτή την βδομάδα!

Real Madrid's Cristiano Ronaldo scores the decisive penalty kick during the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016. Real Madrid won 5-4 on penalties after the match ended 1-1 after extra time.  (AP Photo/Luca Bruno)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo scores the decisive penalty kick during the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016. Real Madrid won 5-4 on penalties after the match ended 1-1 after extra time. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ-17 που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα σε άνδρες (Κροατία) και γυναίκες (Τσεχία) γράφουν ιστορία πριν καν γίνει η πρώτη σέντρα καθώς σε αυτά τα δύο ποδοσφαιρικά τουρνουά θα έχουμε μία εντυπωσιακή καινοτομία: νέο τρόπο στη σειρά εκτέλεσης των πέναλτι.

Πρόκειται ουσιαστικά για νέο σύστημα που εισάγει η UEFA και που έχει την ονομασία "ABBA", σύμφωνα με το οποίο αντί να εκτελείται ένα πέναλτι κάθε φορά από μία ομάδα να έχουμε την πρώτη ομάδα να εκτελεί ένα πέναλτι και από εκεί και πέρα να έχουμε δύο σερί εκτελέσεις για κάθε ομάδα!

"Η υπόθεση είναι ότι ο παίκτης που εκτελεί το δεύτερο χτύπημα σε ένα ζεύγος εκτελέσεων βρίσκεται υπό εντονότερη πνευματική πίεση.

Εάν το πρώτο πέναλτι του αντιπάλου είναι εύστοχο, μία απώλεια του δευτέρου εκτελεστή πέναλτι στο ζεύγος μπορεί να σημαίνει άμεσα την ήττα στον αγώνα για την ομάδα του, ειδικά από το τέταρτο ζεύγος και μετά", δηλώνουν οι άνθρωποι της UEFA θέλοντας να εξηγήσουν τα κίνητρά τους για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Το σύστημα "ABBA" βρίσκεται πάντως ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε άλλες διοργανώσεις χωρίς να υπάρξει σχετική απόφαση από την FIFA ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το εν λόγω σύστημα ισχύει εδώ και δεκαετίες στο τένις , με τα σερβίς δύο παικτών που διεκδικούν σε τάι μπρέικ ένα σετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK