Aλλαγή κλίματος λόγω Αραούχο και... θέμα με αριστερού μπακ

Στην ΑΕΚ η επιστροφή της ομάδας στο δρόμο των νικών αλλά και η προσθήκη του Σέρχιο Αραούχο, άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό το κλίμα και τη μαυρίλα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα. Αναμονή για τις υπόλοιπες κινήσεις, τι συμβαίνει με το θέμα του αριστερού μπακ.

Aλλαγή κλίματος λόγω Αραούχο και... θέμα με αριστερού μπακ
araujo

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ ψώνισε -από την ξένη αγορά- ελεύθερους ποδοσφαιριστές, κυρίως με πτωτική τάση στην καριέρα τους. Ο Ντίας, ο Λέσκοτ, ο Αλμέιδα, ο Τσιγκρίνσκι, παρότι είναι διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους, ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Ενώ οι δυνατότητες της «Ένωσης» στην ελληνική αγορά έδειχναν ότι περνάει η μπογιά της, σε αυτή του εξωτερικού υπήρχε δυσκολία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ταλαιπωρίας των «κιτρινόμαυρων» στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους στις οποίες αναζητούσαν σέντερ φορ, αλλά -αξιόπιστο- σέντερ φορ δεν έβρισκαν.

ΠΕΚΧΑΡΤ, ΚΡΙΣΑΝΤΟΥΣ, ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΑΛΜΕΙΔΑ

Στη Β’ Εθνική τον χειμώνα πάλι έψαχνε φορ και ήρθε ο Κρισάντους. Το καλοκαίρι του 2015 πριν η ομάδα ξεκινήσει στη Σούπερ Λιγκ, πάλι έψαχνε βασικό φορ και πήρε τον Τζιμπούρ. Τον χειμώνα της ίδιας σεζόν πήρε τον Πέκχαρτ, που τώρα σαν δευτερότριτη λύση είναι αξιόπιστος, όμως πέρασε ένα δύσκολο διάστημα γιατί έχει ιδιαιτερότητες σαν φορ και η ΑΕΚ δυσκολεύεται να φτάσει τη μπάλα μπροστά. Το περασμένο καλοκαίρι είναι νωπή η επιλογή του Ούγκο Αλμέιδα. Με τις συστάσεις του σημερινού τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού (που τότε ήταν μάνατζερ) Νίκου Λυμπερόπουλου η ΑΕΚ κατέληξε στον Πορτογάλο επιθετικό μετά από μία κακή χρονιά του με το Αννόβερο.

ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΣΕΖΟΝ

Όχι καλές επιλογές. Ή τουλάχιστον σε καμία περίπτωση επιλογές χωρίς ρίσκο. Ο Κρισάντους πριν έρθει (δεν) έπαιζε στην Τουρκία στη χειρότερη εμπειρία της καριέρας του, ο Πέκχαρτ δεν υπολογιζόταν από την Ίνγκολσταντ και είχε να σκοράρει μερικά… χρόνια πριν, ο Τζιμπούρ ήρθε μπαρουτοκαπνισμένος από την Κύπρο αλλά ήταν ο… Τζιμπούρ και ο Αλμέιδα τα γνωστά. Ένα πολύ καλό ματς, δύο κάθεται γιατί τον πιάνει η μέση του. Δεν είναι ότι δεν προσπαθεί, δεν είναι όμως -σε καμία περίπτωση- το φορ που θα έχει διάρκεια. Αν ήταν δεν θα κοιτούσε και η ΑΕΚ για ενίσχυση. Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι ήρθαν τα τελευταία χρόνια είχαν αρκετά κουσούρια και δεν έβρισκαν αρκετό έδαφος εμπιστοσύνης σε άλλες ομάδες. Στην ΑΕΚ το βρήκαν, άσχετα με το τι συνέβη στην πορεία και το αν έπιασαν ή δεν έπιασαν (που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έπιασαν).

ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Πλέον, ο εκλεκτός του Γενάρη του 2017, είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών), με γεμάτες χρονιές σε κάποιες από τις οποίες έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα. Κυρίως όταν έπαιζε με τη Λας Πάλμας στη Β’ Ισπανίας. Το αν θα πιάσει δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, όμως από άποψη προδιαγραφών, η προσθήκη του είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες επιλογές της ΑΕΚ για τη θέση του επιθετικού. Έρχεται κάποιος που δεν έχει ξαναέρθει και το κλαμπ δείχνει πρόθεση για πραγματική ενίσχυση της ομάδας. Αν μάλιστα οι προθέσεις παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο, ίσως και η μοίρα της ΑΕΚ να είναι αρκετά διαφορετική προς το καλύτερο.

Αν ο Αραούχο βρει στην Ελλάδα το γερό πάτημα που ψάχνει, τότε η ΑΕΚ ενδεχομένως και να βρει λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που την ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα. Όπως και να το δει όμως κανείς, πλέον υπάρχουν επιλογές. Κανονικές ποιοτικές επιλογές, χωρίς εκπτώσεις. Και αν μη τι άλλο, αυτή τι στιγμή υπάρχει και -κανονικός- προπονητής για να τις εκμεταλλευτεί (τις επιλογές).

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ, ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια κινητοποίηση για το θέμα του εξτρέμ, το όνομα του Μπαρμπόσα εξακολουθεί να είναι στο κάδρο με την ΑΕΚ να ευνοείται από το γεγονός ότι αφενός ο Πορτογάλος δεν την… παλεύει στο Ντουμπάι και αφετέρου στο ότι η «Ένωση» είναι η μοναδική ομάδα στην οποία μπορεί να αγωνιστεί μέσα στη σεζόν (αφού έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο).

Ανοιχτό φαίνεται να είναι και το θέμα του αριστερού μπακ. Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να δίνει μερικούς πόντους στον Ντίντακ, όμως είναι κοινή η αίσθηση ότι με το δίδυμο Ντίντακ-Ντίας ενδεχομένως να μη βγαίνει ούτε ποσοτικά η σεζόν. Ειδικά μετά και την αποχώρηση του Ουρουγουανού από τη Λιβαδειά όπου έπαθε θλάση στο πρώτο τέταρτο, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός πέραν της υπόλοιπης ανύπαρκτης προσφοράς του μέσα στη σεζόν. Φαίνεται πάντως λίγο δύσκολο το ενδεχόμενο να πάρει η ΑΕΚ και αριστερό μπακ και εξτρέμ μετά την απόκτηση του Αραούχο. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι αρκετά καθοριστικές για να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανυπόμονος για να παίξει με την ΑΕΚ ο Αραούχο
Χωρίς Αλμέιδα και Τσιγκρίνσκι στην Ξάνθη
ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σέρχιο Αραούχο
Η Λας Πάλμας ανακοίνωσε το δανεισμό του Αραούχο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK