Αλλαγή στον πάγκο της Εθνικής

Αλλαγή στον πάγκο της Εθνικής

Η απώλεια των δύο πολύτιμων βαθμών που άφησε η Αυστρία στο Αζερμπαϊτζάν (0-0), στον τελευταίο αγώνα της για τον έκτο προκριματικό όμιλο του μουντιάλ της Γερμανίας, "έσβησε"κάθε ελπίδα διεκδίκησης έστω και της δεύτερης θέσης του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ. Πλέον, οι Αυστριακοί κάνουν τα πλάνα τους για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008 το οποίο διοργανώνουν μαζί με την Ελβετία.

Η αποτυχία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο χρεώνεται, σε μεγάλο βαθμό, στον Χανς Κρανκλ το συμβόλαιο του οποίου με την ομοσπονδία της χώρας λήγει στο τέλος της χρονιάς και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Οι διοικούντες την ομοσπονδία βρίσκονται προς αναζήτηση του αντικαταστάτη του, με την δοκιμασμένη λύση του Γιόζεφ Χίκερσμπεργκερ νακατέχει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

"Είμαι σίγουρος ότι ο Χίκερσμπεργκερ είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του μεγάλου στόχου, όπως είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 που θα διεξαχθεί στη χώρα μας" , δήλωσε ο πρόεδρος της OeFB, Φρίντριχ Στίκλερ. Η απάντηση από την πλευρά του έμπειρου τεχνικού ήταν άμεση: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα όπου πολλοί άνθρωποι με θέλουν και πάλι στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στον αγώνα της ομάδας μου (Ραπίντ Βιέννης) με αντίπαλο τη Γιουβέντους".

Ο Χίκερσμπεργκερ βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Αυστρίας από το 1987 έως το 1990.

News 24/7

24MEDIA NETWORK