"Αλλάξτε τον νόμο Κοντονή..."

Οι πιέσεις της FIFA και ο ρόλος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο για ακύρωση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

"Αλλάξτε τον νόμο Κοντονή..."
vasiliadis fifa MOTIONTEAM

Οι ημέρες περνούν, το καταστατικό της ΕΠΟ δεν έχει εναρμονιστεί με τους νόμους και οι προσφυγές πέφτουν βροχή στην Ομοσπονδία!

Η αρχή έγινε με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και την Κηφισιά και είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των προγραμματισμένων για τις 26 Οκτωβρίου, εκλογών της Ομοσπονδίας και την παρέμβαση τηςFIFA. Η συνέχεια δόθηκε από τον καθηγητή αθλητικού δικαίου Ανδρέα Μαλάτο (η κύρια αγωγή θα εκδικαστεί στις 9/1) και τώρα από το αθλητικό σωματείο Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας.

Όλοι τους στρέφονται κατά της ΕΠΟ και ζητούν είτε στις εκλογές της Ομοσπονδίας (όποτε αυτές γίνουν), είτε στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 γενική συνέλευση για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την εφαρμογή του νόμου Ορφανού και όχι του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ το οποίο το διαιτητικό δικαστήριο με την απόφαση του στην προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου ουσιαστικά κατήργησε.

Νόμος που ενεργοποιήθηκε πέρσι τον Μάιο από τον 4326/2015 από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και αναφέρει στο άρθρο 15 ότι… «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ, στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία...».

ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ, ΤΩΡΑ ΠΙΕΖΕΙ

Στο συγκεκριμένο άρθρο η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε συμφωνήσει!Τώρα,δια του εκπροσώπου της Κωστάκη Κουτσοκούμνη, για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με συνεχείς προσφυγές επί του καταστατικού της, πιέζει προς την κατεύθυνση να αλλάξει η διατύπωση στο συγκεκριμένο άρθρο ώστε επανέλθει η αυτονομία της ΕΠΟ όπως αυτή ήταν με τον νόμο 2479/2006 από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Οποιαδήποτε μεταβολή στο συγκεκριμένο άρθρο όμως, θα συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο νόμοστο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπονται και οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά όργανα, η δυνατότητα της Πολιτείας να διακόπτει αγώνες ακόμη και πρωταθλήματα, να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα, να κλείνει συγκεκριμένες Θύρες. Όλα αυτά τα μέτρα θα τιναχθούν στον αέρα.

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ

Η θέση της κυβέρνησης είναι δύσκολη. Είτε θα υποκύψει στις πιέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στο παρελθόν ή θα αγνοήσει την απαίτηση τηςFIFA. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αναλάβει το πολιτικό κόστος αφού το Μαξίμου τον τελευταίο χρόνο "πανηγύριζε" και έδειχνε αποφασισμένο να προχωρήσει μέχρι τέλους τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο, στην δεύτερη θα είναι ορατό το ενδεχόμενο αντίδρασης της FIFA με ότι αυτό συνεπάγεται (απειλές γιαGrexitδηλαδή).

Δείγμα των προθέσεων του Γιώργου Βασιλειάδη θα φανούν εντός της ημέρας αν ο υφυπουργός Αθλητισμού καταθέσει τροπολογία εν όψει της Γ.Σ. της ΕΠΟ την Δευτέρα 19/12 και με αφορμή την προσφυγή του σωματείου ΑΕ Οινιάδες που θα εκδικαστεί αύριο Παρασκευή 16/12, όπως χθες είχε διαρρεύσει ότι θακάνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK