Αλλάζει σελίδα η Έβερτον, πουλάει και φεύγει ο ανεπιθύμητος Μοσίρι

Όλα δείχνουν πως η Έβερτον θα τρέχει τα επόμενα χρόνια υπό νέα διοίκηση καθώς ο Φαρχάντ Μοσίρι είναι έτοιμος να πουλήσει την ομάδα σε Αμερικανούς επενδυτές.

Everton fans shout slogans during the English Premier League soccer match between Everton and Crystal Palace at Goodison Park in Liverpool, England, Thursday, May 19, 2022. (AP Photo/Jon Super)
Οπαδοί της Έβερτον πανηγυρίζουν για την ομάδα τους AP PHOTO/JON SUPER

Η δραματική διαδικασία πώλησης της Έβερτον κορυφώνεται καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα (αυτό της Telegraph) ο Φαρχάντ Μοσίρι θα κάνει deal με Αμερικανούς επενδυτές για να δώσει την ομάδα και ν' αποχωρήσει κάτι που αποτελεί εδώ και μήνες λαϊκή απαίτηση. Το αφεντικό των Ζαχαρωτών είναι ανεπιθύμητος στις τάξεις των φιλάθλων οι οποίοι ζητούν την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό με έντονο τρόπο.

Αυτοί που όπως όλα δείχνουν θα αναλάβουν την επόμενη μέρα της Έβερτον είναι οι Αμερικανοί της 777 Partners. Η επενδυτική εταιρία προσπάθησε και πριν από μερικούς μήνες να αγοράσει τους μπλε του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά η τότε προσφορά τους απορρίφθηκε. Εν τέλει μετά από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Μοσίρι με την MSP (άλλη αμερικανική επενδυτική) η 777 μπήκε ξανά στο παιχνίδι και κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει το deal τις επόμενες μέρες.

Το ποσό με το οποίο αναμένεται να πουληθεί το ιστορικό κλαμπ δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας με τις περισσότερες πηγές να αναφέρουν ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης θα πάρει αυτά που έχει επενδύσει και θ' αποχωρήσει από τη διοίκηση.

Η 777 Partners δεν είναι άγνωστοι στο ποδόσφαιρο αφού έχουν ήδη αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες (και μπασκετικές) στην ομπρέλα τους. Συγκεκριμένα, κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των Τζένοα, Σταντάρ Λιέγης, Ρεντ Σταρ, Βάσκο ντα Γκάμα, Μέλμπουρν Βίκτορι και των Λόντον Λάιονς. Επίσης, έχουν αγοράσει μετοχές των Χέρτα Βερολίνου και Σεβίλλης. Οι Αμερικανοί επενδυτές δουλεύουν κύκλο εργασιών ύψους 12 δισ. συνολικά σε όλες τους τις επιχειρήσεις.

Φυσικά, για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει τα υποψήφια αφεντινά της Έβερτον να πληρούν τους ιδιοκτησιακούς κανόνες που έχει θέσει η Premier League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK