Αλλάζουν ΟΛΑ στο θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα, όλη η ευθύνη στις ΠΑΕ

Απέχουμε πλέον ελάχιστους μήνες από τη στιγμή που θα αλλάξουν τα πάντα σε ότι αφορά το θέμα της ασφαλείας στα ελληνικά γήπεδα. Τι προβλέπουν τα κυβερνητικά σχέδια για το εν λόγω ζήτημα και γιατί οι ΠΑΕ έρχονται προ των ευθυνών τους. Προς κατάργηση η κάρτα φιλάθλου.

Αλλάζουν ΟΛΑ στο θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα, όλη η ευθύνη στις ΠΑΕ

Σε σαρωτικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που σχετίζεται με την ασφάλεια στα ελληνικά γήπεδα, τουλάχιστον εκεί που παίζεται επαγγελματικού επιπέδου ποδόσφαιρο, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση.

Στόχος του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη είναι το ο νέος σχετικός νόμος (που μπορεί να μην έρθει μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις του "μεγάλου" αθλητικού νόμου αλλά να συζητηθεί και να ψηφιστεί αυτόνομα) να αποτελέσει πραγματικότητα στους πρώτους μήνες του 2018, δηλαδή κατά τη διάρκεια του εφετινού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, την απόλυτη ευθύνη για την ασφάλεια σ' ένα γήπεδο θα έχουν σχεδόν εξ' ολοκλήρουν οι ΠΑΕ, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ΕΛΑΣ θα περιορίζεται σε συμβουλευτικού τύπου υπηρεσίες, δεν θα έχει όμως πλέον την ευθύνη, άρα δεν θα μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο κάθε φορά που υπάρχουν επεισόδια.

Μέσα στο μήνα ή στις αρχές του επόμενου ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει στο γραφείο του και τη σχετική γνωμοδότητη του Συμβουλίου της Ευρώπης με το οποίο υπάρχει διαβούλευση τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον. Οσα προταθούν, θα προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα και θα συμπεριληφθούν στο νομοθέτημα το οποίο, όπως είπαμε και πιο πάνω, αλλάζει άρδην το τοπίο στα θέματα ασφαλείας. Ακολούθως, θα λάβει χώρα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα.

Εννοείται ότι μόλις το σχέδιο νόμου αποτελέσει πραγματικότητα, αναμένεται να καταργηθεί και η κάρτα φιλάθλου, μέτρο το οποίο εν τέλει χαρακτηρίζεται ως δυσλειτουργικό. Αλλωστε επί της ουσίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα στο σύνολο των ελληνικών γηπέδων.

Ειρήσθω εν παρόδω η τροπολογία για την παράταση της λειτουργίας της κάρτας φιλάθλου (για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο) θα περάσει την προσεχή Τετάρτη από τη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη διαστημική υπηρεσία.

Μετά, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του καθώς η δικαιολογία της κακής ΕΛΑΣ θα εκλείψει. Προφανώς σε περίπτωση επεισοδίων θα προβλέπονται πλέον και ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα για τις ΠΑΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK