Aλλο πρόσωπο

Aλλο πρόσωπο
Το καλό της πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στους αγώνες με την Ουκρανία παρουσίασαν οι Ελπίδες μας. Οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και νίκησαν με 3-1 την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι Βούλγαροι έπαιζαν για πρώτη φορά επίσημο αγώνα μαζί και το περίεργο ήταν ότι εμφανίστηκαν πολύ δεμένοι.

Mπορεί οι Βούλγαροι να είχαν τον έλεγχο των κινήσεων αφού είχαν κερδίσει το χώρο του κέντρου με τον Γιάνκοφ, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία της ελληνικής ομάδας. Από την άλλη οι παίκτες του Μανωλά (ο οποίος είχε κάνει 8 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Ουκρανία) έδειχναν μεγάλη όρεξη και απειλούσαν συνέχεια τους Βούλγαρους.

Στο 16' η Ελλάδα έφτασε για πρώτη φορά στο γκολ όταν ο Μάντζιος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ουζούνοφ αλλά μάλλον τα έχασε αφού ούτε σούταρε, αλλά ούτε πάσαρε στον αμαρκάριστο Παππά και έτσι η ευκαιρία πήγε χαμένη.

Ενα τέταρτο αργότερα η Εθνική μας άνοιξε το σκορ. Ο Παππάς με μια εξαιρετική προσπάθεια πάσαρε στον Μήτρου, αυτός έκανε την σέντρα και ο Πετκάκης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Παρά το γκολ οι διεθνείς μας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Κρατούσαν μακριά από την εστία του Σηφάκη τους Βούλγαρους ενώ στην επίθεση συνέχισαν να απειλούν. Ενα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Μανωλά άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Λεωντίου πέρασε λίγο έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευκαιρίες δεν υπήρχαν. Αργησαν λίγο αλλά ήρθαν μαζεμένες. Στο 75' ο Μουστογιάννης έκανε εκπληκτική προσπάθεια από τα δεξιά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Πλιάγκια και αυτός σημείωσε το 2-0.

Στο 82' ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε ο τερματοφύλακας με τα πόδια, ενώ στην αντεπίθεση οι Βούλγαροι λίγο έλειψε να κάνουν το 2-1. Ο Μποζίνοφ έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Στεφανής ως απο μηχανής Θεός έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Ο Μποζίνοφ που αγωνίζεται στην Λέτσε στο 83' έπιασε με κεφαλιά στο δοκάρι ενώ τρία λεπτά αργότερα με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι μείωσε το σκορ. Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Μουστογιάννης μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Σηφάκης, Φυντανίδης, Δάρλας, Λεωντίου (63'Μενδρινός), Πετκάκης (46'Πλιάγκας), Τοροσίδης, Παππάς(46' Μουστογιάννης), Μήτρου (61'Καπετάνος) Μάντζιος (46'Μπούργκος), Λιαπάκης, Τζιώλης

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέλιος Μανωλάς δήλωσε: " Βρισκόμαστε ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας. Τα παιδιά χρειάζονται αγώνες και η ομάδα δουλειά. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μας λείπουν παίκτες από την ομάδα που θα μπει στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο (Λαγός, Π. Καπετάνος, Γουνδουλάκης). Θα ήθελα, πάντως, να τονίσω ότι είναι άδικο να παίζουν στη Γ΄ Εθνική οι Λεοντίου, Δάρλας και Πλιάγκας. Σήμερα βελτιώσαμε το παιχνίδι μας σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Πιστεύω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε το θέαμα που του προσφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες άνοιξαν και γι αυτό είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Για να προοδεύσει η Ελπίδων θα πρέπει οι παίκτες να δουλέψουν περισσότερο με τις ομάδες τους γιατί είναι πολύ δύσκολο τις λίγες μέρες που βρισκόμαστε να καλύψουμε τις αδυναμείες τους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK