Αλόνσο: "Έφυγα από τη Ρεάλ λόγω Γκουαρδιόλα"

Ο Τσάμπι Αλόνσο αποκάλυψε πως ο βασικός λόγος που προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Παράλληλα, τόνισε πως μετά την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ, θεώρησε πως ο κύκλος του στους "μερένγκες" έκλεισε.

Αλόνσο: "Έφυγα από τη Ρεάλ λόγω Γκουαρδιόλα"

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, Τσάμπι Αλόνσο, πήρε το περασμένο καλοκαίρι την απόφαση να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και να μεταγραφεί στους Βαυαρούς, αναζητώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του.

Παράλληλα, ο Ισπανός έμπειρος μέσος αποκάλυψε πως ο κυριότερος λόγος που προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα και αισθάνεται δικαιωμένος για την εν λόγω απόφαση.

"Υπήρχαν πολλοί καλοί λόγοι να πάρω μεταγραφή στην Μπάγερν και ο Γκουαρδιόλα ήταν ένας από αυτούς. Μετά την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ είχε έρθει η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Είχαμε κερδίσει το 10ο! Ήταν η σωστή στιγμή να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είμαι ευγνώμων στην Ρεάλ που με άφησε παρότι είχα συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Σύντομα αντιλήφθηκα γιατί ο Γκουαρδιόλα έχει πετύχει τόσα πολλά τόσο σύντομα στην καριέρα του. Είναι κίνητρο για μένα το γεγονός ότι μπορώ να μάθω ακόμα περισσότερα για το ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του. Ο Γκουαρδιόλα καταλαβαίνει τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο.

Δεν μας πιέζει αλλά μας πείθει για τις ιδέες του. Αν ένας προπονητής κάνει ότι και ο Γκουαρδιόλα τότε οι παίκτες πιέζουν τους εαυτούς τους και δίνουν ακόμα περισσότερα για την ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK