Αλόνσο, Ντε Τζέρμπι κι ένα όνομα που θα προκαλέσει έκπληξη για τον πάγκο της Μπάγερν

Το ντόμινο που αναμένεται να προκύψει με τους προπονητές στην Ευρώπη μοιάζει πιο ενδιαφέρον και από τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών. Νέο όνομα στη λίστα της Μπάγερν.

Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates with his teammates Harry Kane, center, and Jamal Musiala after he scored his side's fourth goal during a German Bundesliga soccer match between SV Darmstadt 98 and Bayern Munich in Darmstadt, Germany, Saturday, March 16, 2024. (AP Photo/Michael Probst)
Ο Χάρι Κέιν AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Ο Τόμας Τούχελ αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου -όπως είναι ήδη γνωστό- και από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση ομάδας - προπονητή για διαζύγιο μετά από το τέλος της αγωνιστική περιόδου άρχισαν ν' ακούγονται ονόματα υποψηφίων αντικαταστατών.

Σαφώς, ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει ο νούμερο ένα διάδοχος του Τούχελ στη συγκεκριμένα λίστα ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ως άνθρωπος που θέλει η Λίβερπουλ για να αναλάβει την ομάδα στη μετά-Κλοπ εποχή (σ.σ. φεύγει επίσης το καλοκαίρι). Ωστόσο, τόσο οι Βαυαροί όσο και οι Άγγλοι έχουν εναλλακτικές.

Για την Μπάγερν, μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει και τρίτο όνομα. Το δεύτερο είναι ήδη γνωστό, καθώς πρόκειται για τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Ο τρίτος της σχετικής λίστας που δεν είναι κάτω από τον Ιταλό, αλλά η εναλλακτική στο δύο σε περίπτωση που χαλάσει του Αλόνσο είναι ο Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός κάνει φανταστική δουλειά στην Άστον Βίλα και σύμφωνα με όσα γράφονται στην Γερμανία βρίσκεται στο ραντάρ της Μπάγερν και παρακολουθείται στενά. Ο Έμερι έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την Βίλα, καθώς αμείβεται με 7.000.000 ευρώ το χρόνο. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί: Όταν ο 52χρονος υπέγραψε με τους Άγγλους έγινε λόγος για συμφωνία 4,5 ετών.

Στο υποθετικό σενάριο Μπάγερν - Βίλα - Έμερι να τα βρουν τόσε ο Βάσκος θα προπονήσει για πρώτη φορά στην Γερμανία. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει περάσει από Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Αγγλία. Μεταξύ άλλων έχει κάτσει στον πάγκο των Παρί και Άρσεναλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK