Αμείλικτος ο νόμος με Στεάουα και Ραπίντ

Αμείλικτος ο νόμος με Στεάουα και Ραπίντ

Τα βίαια επεισόδια που στιγμάτισαν το ντέρμπι του Βουκουρεστίου, μεταξύ της Στεάουα με τη Ραπίντ (23/10), επέφεραν αναπόφευκτα την ανάλογη ρομπατσίνα για αμφότερες τις ομάδες.

Η Επαγγελματική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ρουμανίας επέβαλλε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στους άσπονδους συμπολίτες, εξαιτίας της κάκιστης διαγωγής που επέδειξαν οι οπαδοί τους. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της αναφέρει: " Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι η Στεάουα και η Ραπίντ θα αγωνιστούν στις δύο επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις τους κεκλεισμένων των θυρών και θα πληρώσουν έκαστες από 2.600 ευρώ για τη βίαιη συμπεριφορά των οπαδών τους ".

Την έκρηξη τους πυροδότησε η αποβολή του μέσου των πρώην πρωταθλητών Ευρώπης, Μπανέλ Νικολότα, με αποτέλεσμα οι βιαιοπραγίες να επεκταθούν και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής της συνάντησης, Αλεξάντρου Τούντορ, αναγκάστηκε να διακόπτει συνεχώς τη ροή του δευτέρου ημιχρόνου, προσθέτοντας τελικά δεκατρία λεπτά στο χρόνο των καθυστερήσεων!

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τιμώρησε τον Τούντορ επιβάλλοντας του αποκλεισμό απροσδιορίστου διάρκειας, αφού σύμφωνα με το πόρισμα της, ο εν λόγω διαιτητής αντέδρασε αργά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, επιφέροντας την επέκταση τους στις κερκίδες. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Ιον Κρασιουνέσκου, δήλωσε: " Ο Τούντορ απέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και θα αποκλειστεί από δω και πέρα για μερικά παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK