Aμπιντάλ: "Δεν είχα πια την ίδια επιθυμία και αποφασιστικότητα"

O Ερίκ Αμπιντάλ αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει από Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και... UEFA.

Aμπιντάλ: "Δεν είχα πια την ίδια επιθυμία και αποφασιστικότητα"

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό "RMC Sport":

Για το πότε αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση:

"Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Γιατί δεν ένιωθα την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία που είχα πάντα κατά τη διάρκειας της καριέρας μου. Όμως, συνέχισα την προσπάθεια σεβόμενος τόσο την ομάδα, όσο και τον πρόεδρό της, καθώς θα πρέπει να πάντα να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά, ξεκαθαρίζω πως έμεινε όλο αυτό τον καιρό με τη θέλησή μου".

Για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα:

"Πρώτα θα ξεκουραστώ και θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Σωματική ξεκούραση, αλλά και πνευματική, καθώς όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ στρες".

Για το τι θα ακολουθήσει μόλις ξεκουραστεί:

"Για να είμαι ειλικρινής, αφού πάντα σας λέω την αλήθεια, δεν σταμάτησα την καριέρα μου για να πάω στην Μπαρτσελόνα. Σταμάτησα γιατί ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Αλλά, έχω επίσης προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την UEFA. Όμως, έχω και το ίδρυμά μου, όπου πρέπει και εκεί να αφιερώσω χρόνο και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ".

Για το αν η μελλοντική του ασχολία θα είναι αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο:

"Ναι και ειδικά θα προσπαθήσω να μεταδώσω τις εμπειρίες μου στα νέα παιδιά. Αυτό μου έχει προτείνει η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ολυμπιακός μου έχει προτείνει να συνεργαστούμε σε θέματα ανάπτυξης και οργάνωσης".

Για τους αγαπημένους του παίκτες στο ποδόσφαιρο:

"Αναφορικά με το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα είναι ο Ροναλντίνιο. Για την κομψότητα, ο Ζιντάν και τον άνθρωπο που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ, πίσω από το άλλο, ο Μέσι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK