Αμυντικά προβλήματα η Ακτή Ελεφαντοστού (VIDEO)

Η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, Ακτή Ελεφαντοστού, μπορεί να νίκησε το Ελ Σαλβαδόρ με 2-1, ωστόσο έδειξε να έχει αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Τα γκολ για τους για τους "ελέφαντες" ο Ζερβίνιο και ο Ντρογκμπά. Διαβάστε αναλυτικά.

Αμυντικά προβλήματα η Ακτή Ελεφαντοστού (VIDEO)

Η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε το Ελ Σαλβαδόρ, με 2-1, σε φιλική αναμέτρηση στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το συγκρότημα του Σαμπρί Λαμουσί, προετοιμάζεται, όπως κι η Ελλάδα, επί αμερικανικού εδάφους για το Μουντιάλ, δίνοντας τα τελευταία του φιλικά πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων.

Οι "ελέφαντες" αν και στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν σοβαροί, στο δεύτερο, έριξαν το ρυθμό τους και έδειξαν να έχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς (8ο λεπτό) ο Ζερβίνιο, ο οποίος μετά από ασίστ του Ντρογκμπά, βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ κι αφού τον πέρασε, πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν και στο 42ο λεπτό, με τον Ζερβίνιο όμως αυτή τη φορά να είναι αυτός που έβγαλε τη ασίστ και τον Ντρογκμπά να γράφει το 2-0. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, έριξε το ρυθμό της. Το Ελ Σαλβαδόρ, άρχισε να ανεβαίνει και στο 76ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε, μειώνοντας σε 2-1. Τα αμυντικά προβλήματα της Ακτής Ελεφαντοστού στον αγώνα ήταν πολλά και φάνηκαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη στιγμή μάλιστα που τα αστέρια της (Ντρογκμπά, Τιοτέ, Καλού) άρχισαν να βγαίνουν από το ματς, κινδύνεψε ακόμα και με την ισοφάριση.

H σύνθεση της Ακτής Ελεφαντοστού:

Ελ Σαλβαδόρ - Ακτή Ελεφαντοστού 1-2(76' Άλβαρες - 8' Ζερβινιό, 42' Ντρογμπά)

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Κολό Τουρέ, Μπαμπά, Μποκά (Τζάκπα 73'), Τιοτέ (Ντιομαντέ 73'), Γκραντέλ (Μπολί 83'), Σερέ Ντι, Καλού (Κονάν 82'), Ζερβινιό, Ντρογκμπά (Μπόνι 63').

Δείτε γκολ και φάσεις του φιλικού της Ακτής Ελεφαντοστού με το Ελ Σαλβαδόρ:

Το αμυντικό δίδυμο (Κόλο Τουρέ - Μπαμπά) που επιλέγει ο τεχνικός, Σαμπρί Λαμουσί, δείχνει να μη "δένει" μεταξύ του, με τους δύο παίκτες να έχουν σχεδόν παρόμοια στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο κόουτς των "ελεφάντων" να δοκιμάζει συνεχώς διαφορετικούς παίκτες στο κέντρο της άμυνας, με τους Μποκά, Ζοκορά, αλλά και Οριέ, αν και δεν είναι η φυσική τους θέση, να τους έχει ζητηθεί να αγωνιστούν εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ακτή Ελεφαντοστού έχει δεχθεί γκολ και στα τελευταία οκτώ τελευταία παιχνίδια της. Συνολικά 14 γκολ παθητικό δηλαδή σε 8 ματς (σχεδόν 2 γκολ ανά αγώνα). Στο Μουντιάλ έχει σίγουρα μεγάλες προσδοκίες σε έναν όμιλο μαζί με την Ελλάδα, την Κολομβία και την Ιαπωνία, με ομάδες στα μέτρα της και χωρίς να υπάρχει η λεγόμενη "υπερδύναμη". Ωστόσο, αν ο Λαμουσί δεν καταφέρει να βρει λύσει και να διορθώσει τα αμυντικά κενά που παρουσιάζει η ομάδα του, αργά η γρήγορα θα το πληρώσει.

Ο σχηματισμός στο γήπεδο της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, όπως αγωνίστηκε στο φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ:

Αμυντικά προβλήματα η Ακτή Ελεφαντοστού (VIDEO)

Διαβάστε ακόμη:

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK