"Αν δεν είσαι σοβαρός, δεν νικάς την Ιαπωνία"

Η Κύπρος αντιμετώπισε την Ιαπωνία σε φιλικό παιχνίδι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου μίλησε για τις εντυπώσεις του από την αντίπαλο της Ελλάδας στο Μουντιάλ.

"Αν δεν είσαι σοβαρός, δεν νικάς την Ιαπωνία"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε σχετικά στο Balla.com.cy: " Ήταν και ο βοηθός του Σάντος εδώ και θα μεταφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας. Η Ιαπωνία είναι μία απίστευτη ομάδα. Με ταχύτητα, δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία. Πολύ δύσκολα θα την κερδίσει κάποια ομάδα, αν δεν είναι απόλυτα σοβαρή. Είναι μία νέα ομάδα, έχει αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα. Εύχομαι κι ελπίζω να παρουσιαστούμε, η Εθνική Ελλάδας, πολύ σοβαρού και δυνατοί, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τη νίκη. Αλλιώς θα έχει πάρα πολλά προβλήματα, γιατί πρόκειται για πολύ δυνατή και ταχύτατη ομάδα".

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να προσέξει ο Φερνάντο Σάντος, απάντησε: " Την ταχύτητα αυτής της ομάδας. Και το ταλέντο της. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, γιατί κάθε προπονητής παρατηρεί τους αντιπάλους και ανάλογα με τον τρόπο που παίζει η ομάδα του. Οπότε ο βοηθός του Σάντος είναι ο πιο κατάλληλος να μιλήσει γι' αυτό. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ πειθαρχημένη στο παιχνίδι, για να έχει τύχη".

Αναφερόμενος στις αδυναμίες της τόνισε ότι " η αδυναμία της είναι στις στατικές φάσεις, γιατί δεν έχει ψηλούς παίκτες, και η Ελλάδα μπορεί να το εκμεταλλευτεί γιατί έχει αρκετή δύναμη στο ψηλό παιχνίδι. Αυτό είδα στο συγκεκριμένο φιλικό, δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που αμύνεται στις στημένες φάσεις μέχρι το Μουντιάλ".

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK