Αν η ιστορία γραφόταν με 'αν' για τον Ολυμπιακό θα υπήρχε μόνο το 'Molineux'

Αν η ιστορία γραφόταν με 'αν', τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του. Στην πραγματικότητα, για τους 'ερυθρόλευκους' δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο να σκεφτούν πέραν της ρεβάνς με την Γουλβς στο 'Molineux'.

Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Emirates, στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ (1-2) για την φάση των 32 του Europa League, και πανηγυρίζει με τους φίλους των 'ερυθρολεύκων'. (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Emirates, στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ (1-2) για την φάση των 32 του Europa League, και πανηγυρίζει με τους φίλους των 'ερυθρολεύκων'. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Τους αντιπάλους του μέχρι και την ημιτελική φάση του Europa League έμαθε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Παρασκευής. Αν και το 'έμαθε' είναι λίγο σχετικό, αφού μιλάμε για νικητές που θα προκύψουν μέσα από μια σειρά ζευγάρια των '16' και της προημιτελικής φάσης. Φυσικά για να απασχολήσει τον Ολυμπιακό το μετά, πρώτα πρέπει να περάσει από το τώρα. Και το τώρα είναι η ρεβάνς με την Γουλβς.

Οι 'ερυθρόλευκοι' θα πάνε στο 'Molineux' -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- για να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο Φάληρο. Και δεν θα έχουν διαθέσιμο τον τιμωρημένο Σεμέδο, όπως δεν τον είχαν και στην επική πρόκριση στη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Η Γουλβς ωστόσο φέτος έχει δείξει δείγματα πολύ πιο σκληρής ομάδας από τους 'κανονιέρηδες'. Πάντα λοιπόν με το 'αν' να συνοδεύει τις εξελίξεις, αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει στην Αγγλία, τότε θα βρει μπροστά του τον νικητή του Ρόμα-Σεβίλλη.

Οι 'τζαλορόσι' διανύουν μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ακόμη κι από ημίχρονο σε ημίχρονο. Με δεδομένη ποιότητα, μονάδες όπως οι Κρις Σμόλινγκ, Φεντερικό Φάτσιο, Αλεξάνταρ Κόλαροβ, Λορέντσο Πελεγκρίνι, Νικολό Τζανιόλο, Χένρικ Μχιταριάν, Τζάστιν Κλάιφερτ, Έντιν Τζέκο. Με επιθετικό προσανατολισμό αλλά και αρκετά αφελής στο παιχνίδι της, με τον Πάολο Φονσέκα στον πάγκο της. Η Ρόμα θα παλέψει με τις Νάπολι και Μίλαν για τα δύο εισιτήρια του επόμενου Europa League. H χρηματιστηριακή αξία των Ρωμαίων συναντάται στα 390 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Η Σεβίλλη πάλι είναι η πολυνίκης του θεσμού. Μια ομάδα που λες και γνωρίζει τα μυστικά της διοργάνωσης και τον τρόπο να φτάνει κάθε φορά πολύ μακριά ή ως και την κατάκτηση του. Φέτος είναι περισσότερο ομάδα του προπονητή. Δεν έχει τόσα πολλά αστέρια όσο στο παρελθόν, αλλά είναι πολύ καλά δουλεμένη από τον Τζουλέν Λοπετέγκι. Ντιέγκο Κάρλος και Ζουλς Κουντέ ξεχωρίζουν στη άμυνα, Χουάν Χορντάν, Έβερ Μπανέγα και Όλιβερ Τόρες στην μεσαία γραμμή, Λούκας Οκάμπος, Σούσο, Λουκ ντε Γιόνγκ και Μουνίρ Ελ Χανταντί στην επίθεση. Η Σεβίλλη, με χρηματιστηριακή αξία ρόστερ στα 26ο εκατ. ευρώ, έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει μια θέση στην 4άδα της LaLiga και το επόμενο Champions League. Θα παλέψει με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Φυσικά είναι ξεκάθαρο πως όποια κι αν είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού, εφόσον φτάσουμε εκεί, οι Πειραιώτες είναι το αουτσάιντερ. Και αφού περάσαμε από το 'αν' της ρεβάνς με την Γουλβς σε αυτό των προημιτελικών, αν οι 'ερυθρόλευκοι' κάνουν τα μαγικά τους και εκεί, τότε θα πέσουν πάνω στον νικητή των ζευγαριών Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή ΛΑΣΚ - Κοπεγχάγη ή Μπασακσεχίρ. Η λογική λέει πως οι 'κόκκινοι διάβολοι" του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, θα είναι αυτοί που θα φτάσουν στα ημιτελικά. Περιττή η όποια αναφορά στην δυναμικότητα της Γιουνάιτεντ (660 εκατ. ευρώ η αξία του ρόστερ της), που με τον Μπρούνο Φερνάντες στη σύνθεση της από τα τέλη Γενάρη είναι άλλη ομάδα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κάνει 'παπάδες' στο Old Trafford, με 8 γκολ και 7 ασίστ σε μόλις 1182' λεπτά συμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός προφανώς δεν έχει λόγο να σκέφτεται το 'δέντρο' που τον φτάνει ως την ημιτελική φάση ή τι μπορεί να συναντήσει εκεί. Μοναδικός ορατός στόχος για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του είναι η ρεβάνς με την Γουλβς στις 6 Αυγούστου. Εκεί ή θα τελειώσει το ταξίδι τους φέτος στην Ευρώπη ή θα προκύψουν νέα ερωτήματα για το μέχρι που μπορεί να φτάσουν. Αν η ιστορία γραφόταν με 'αν', τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί κάτι τέτοιο όταν οι Πειραιώτες ξεκινούσαν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια πέρσι στα τέλη Ιουλίου, κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK