ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωσε Λαλάνα η Λίβερπουλ

Επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ είναι από το πρωί της Τρίτης (1/7) ο Άνταμ Λαλάνα. Οι "κόκκινοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού της Σαουθάμπτον για 31.100.000 ευρώ, ο οποίος φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Ανακοίνωσε Λαλάνα η Λίβερπουλ

Και επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ είναι από το πρωί της Τρίτης (1/7) ο Άνταμ Λαλάνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο Νησί μετά το Μουντιάλ της Βραζιλία, όπου εκπροσώπησε την Αγγλία και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους “κόκκινους”, ενώ η μεταγραφή του κόστισε 31.100.000 ευρώ. Αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές του εξετάσεις ήρθε και η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης.

“Η Λίβερπουλ με μεγάλη της χαρά ανακοινώνει την μεταγραφή του Άνταμ Λαλάνα από τη Σαουθάμπτον”, η ανακοίνωση της ομάδας στην ιστοσελίδα του συλλόγου, λίγο μετά την μεταγραφή.

Ο 26χρονος Λαλάνα γίνεται έτσι η δεύτερη προσθήκη της Λίβερπουλ μετά τον Ρίκι Λάμπερτ και ο τεχνικός, Μπρένταν Ρότζερς δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού: “Είμαι πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε με δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πρωταθλήματος. Ο Λαλάνα είναι εξαιρετικός παίκτης. Πιστεύω ταιριάζει τέλεια στην ομάδα μας. Τον παρακολουθούμε στενά τα τελευταία δύο χρόνια και μας έχει πείσει για τις ικανότητές του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί του”, τα λόγια του προπονητή της ομάδας.

Ο παίκτης από τη μεριά του, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Λίβερπουλ, έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες και δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση: “Θα δώσω τα πάντα όσο θα βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και ελπίζω να κερδίσουμε τρόπαια. Είμαι χαρούμενος για το νέο κεφάλαιο που μου ανοίγεται στην καριέρα μου, με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Λίβερπουλ”.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο 20 ενόψει της νέας σεζόν, την οποία είχε και στην προηγούμενη ομάδα του. Όσο καιρό αγωνίστηκε στη Σαουθάμπτον φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου 250 φορές από το 2006 μέχρι το 2014, σκοράροντας 58 γκολ, ενώ ήταν και αρχηγός από το 2012.

Οι εμφανίσεις του στην περσινή σεζόν της Premier League του χάρισαν μια θέση στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος, ενώ ήταν και υποψήφιος για παίκτης της χρονιάς στο Νησί.

Μετά τον Λαλάνα ακολουθούν κι άλλοι

Απ’ ότι φαίνεται οι μεταγραφές της Λίβερπουλ δεν θα σταματήσουν στον Λαλάνα και τον Λάμπερτ. Όπως δήλωσε ο τεχνικός των “κόκκινων”, Μπρένταν Ρότζερ, η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ αν θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League. Μην ξεχνάμε και το γεγονός πως φέτος θα αγωνιστεί και στο Champions League. Αν συνυπολογίσουμε και τα κύπελλα Αγγλίας στα οποία θα συμμετάσχει τότε μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων. Γι’ αυτό και είναι έτοιμος να ξοδέψει αν χρειαστεί και πάνω από 100.000.000 ευρώ για μεταγραφές.

Επόμενος στόχος λοιπόν, θα είναι σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα ο επιθετικός της Λιλ, Ντιβόκ Όριτζι. Ο 19χρονος Βέλγος έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του μετά και τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι “κόκκινοι” έχουν ήδη μπει σε συζητήσεις με τη γαλλική ομάδα για τη μεταγραφή του, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.000.000 ευρώ.

Τα άλλα ονόματα που “παίζουν” για την επίθεση των “κόκκινων” είναι αυτά των Λάζαρ Μάρκοβιτς της Μπενφίκα και Αλέξις Σάντσες της Μπαρτσελόνα, με την περίπτωση του τελευταίου να είναι όμως αρκετά δύσκολη.

Όσον αφορά την αμυντική γραμμή εκεί το ενδιαφέρον στρέφεται στους Αλμπέρτο Μορένο της Σεβίλλης, αλλά και σε ακόμη έναν παίκτη της Σαουθάμπτον, τον Κροάτη Ντέγιαν Λόβρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK