Ανακοίνωση των 12: "Να εφαρμοστεί ΤΩΡΑ η απόφαση της 12ης Απριλίου"

Μια γροθιά οι 12 μικρομεσαίοι της Super League, συνυπέγραψαν ανακοίνωση άμεσης υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί στο ΔΣ προ επτά μηνών και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ λόγω της στροφής των "μεγάλων" της κατηγορίας.

Ανακοίνωση των 12: "Να εφαρμοστεί ΤΩΡΑ η απόφαση της 12ης Απριλίου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντέδρασε το μέτωπο των 12 "μικρομεσαίων" της Super League με την επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να συγκαλέσει σε σύσκεψη κορυφής μόνο τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ζήτησε μάλιστα την άμεση εφαρμογή της απόφασης που από τις 12 Απριλίου εκκρεμεί και αφορά τη διαιτησία, την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τον καταμερισμό των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ:

Στις 17.03.2016, οι 12 ΠΑΕ συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν σε τρείς άξονες για ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα. Για ένα καλύτερο, όχι για το τέλειο. Γιατί το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά, και πάντα πρέπει να προσπαθεί κάποιος να το φτάσει, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η ζωή στο γενικότερο πλαίσιο.

Οι άξονες αυτοί ήταν:

- Καλύτερο επίπεδο διαιτησίας με συγκεκριμένες προτάσεις. Συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες τελικά συμφώνησαν και οι 16 ΠΑΕ, και οι οποίες με την έλευση της FIFA - UEFA και της Διοικούσας Επιτροπής, και ο πιο αδαής Έλληνας καταλαβαίνει, ότι έχουμε μπει στον καλύτερο δρόμο που ήταν δυνατόν να υπάρξει, πρώτα με το Ισπανικό μοντέλο, και εν συνεχεία με τη Διοικούσα Επιτροπή FIFA UEFA. Τέλος, πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η SUPER LEAGUE επέλεξε ομόφωνα εκπρόσωπό της στη διαιτησία.

- Αναδιάρθρωση και Αναδιοργάνωση της SUPER LEAGUE : Είναι προ των πυλών, με την παρουσίαση των εταιριών DELOITTE και PRICE WATER HOUSE COOPER στις 21.11.2016, επί των οποίων προτάσεων οι 16 ομάδες θα αποφασίσουν, και θα σχεδιάσουν με βάση τις προτάσεις αυτές, ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα.

- Ανακατανομή Τηλεοπτικών Εσόδων :

Η ανακατανομή των εσόδων είχε ομόφωνα αποφασιστεί στις 12.4.2016, όπως αυτό προκύπτει και από τα πρακτικά της υπ’αριθ. 153 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Στο Δ.Σ. που έγινε στις 9.11.2016, οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, άλλαξαν την απόφασή τους όπως αυτή είχε εκφραστεί με την ψηφοφορία στο Δ.Σ, στις 12.4.2016. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απείχε από την ψηφοφορία και πριν λίγες ώρες απέστειλε και αυτή επιστολή αλλάζοντας την αρχική της απόφαση όπως αυτή είχε εκφραστεί στη ψηφοφορία στο Δ.Σ. στις 12.4.2016.

Στον κατάλληλο χρόνο, τα πρακτικά του Δ.Σ. της 12.4.2016, όπως και αυτά της 9.11.2016, θα δοθούν στη δημοσιότητα για την πλήρη ενημέρωση του φίλαθλου κοινού, σε όποια ομάδα και αν αυτό ανήκει.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, και το οικονομικό περιβάλλον που ζούσε η πατρίδα μας το 2004,5,6, μέχρι και το 2010, 11, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο τρόπος Διανομής Τηλεοπτικών Εσόδων του πρωταθλήματος μας είναι τριτοκοσμικός και πνίγει όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Είναι αυτές που έχουν τη μικρότερη, αν όχι τη μηδαμινή συμμετοχή, στα κακά συμβαίνοντα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, και παρόλα αυτά, είναι αυτές που πληρώνουν «τα σπασμένα», είναι αυτές που με αυτή την τριτοκοσμική κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, με βάση τα σημερινά δεδομένα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι έτοιμες να κλείσουν σαν εταιρίες.

Σας παραθέτουμε κατωτέρω μία Αποτύπωση Διανομής Τηλεοπτικών Εσόδων από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και ας βγάλουν και οι 4 μεγάλοι που διαφεντεύουν το ποδόσφαιρό μας χρόνια, και που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα όποια δεινά του, όπως και το φίλαθλο κοινό, τα συμπεράσματά τους.

Ως εκ τούτου καλούμε τη διοίκηση της SUPER LEAGUE, να προχωρήσει στην ομόφωνη απόφαση της 12/4/2016 και να την υλοποιήσει άμεσα.

Τέλος, οι 12 ΠΑΕ, διαφωνούμε ρητά με την επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, να καλέσει σε σύσκεψη μόνο τους τέσσερεις μεγάλους, των οποίων οι ομάδες, ενώ εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπως και από τα έσοδα στις Ευρωπαϊκές συμμετοχές τους, έχουν δημιουργήσει όλα τα προβλήματα, εξαιτίας των οποίων, είτε θεσμοθετημένα όργανα, είτε η Πολιτεία, έχουν οδηγηθεί στη διακοπή των Πρωταθλημάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK