Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Ασκάρατε

Οριστική είναι πλέον η απόκτηση του Φρεντερίκο Χαβιέρ Ασκάρατε από την ΑΕΚ.

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Ασκάρατε
Οριστική είναι πλέον η απόκτηση του Φρεντερίκο Χαβιέρ Ασκάρατε από την ΑΕΚ. Αφού το πρωί της Τρίτης (26/06) ο Αργεντίνος αμυντικός πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιο του, διάρκειας τεσσάρων ετών,με την Ένωση.

Το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τον Ασκάρατε επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα το απόγευμα. " Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Frederico Xavier Azcarate Ochoa. Ο Αργεντινός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων".

Η απόκτηση του πρώην ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκλήρωσε τις κινήσεις των "κιτρινόμαυρων" στο χώρο της άμυνας. Θυμίζουμε πως έχουν ήδη προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ οι Ράμος (δεξιά), Αρουαμπαρένα (αριστερά) και Ζεράλδο Άλβες (κέντρο).

Ο νέος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έκανε δηλώσεις που δημοσιεύουν ισπανικά Μέσα και μεταξύ άλλων τονίζει: "Πάντα ήθελα να παίξω σε μία ομάδα που έχει τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά να τα πάμε καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νιώθω τυχερός που θα συνεργαστώ με έναν προπονητή όπως ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος έχει κοουτσάρει πολύ μεγάλες ομάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του".

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε στο aekfc.gr: " Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην ΑΕΚ και θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας που μου δίνεται. Πρόκειται για μια σημαντική ομάδα στην Ελλάδα, που παλεύει πάντα για το πρωτάθλημα και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ".

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος σου;

" Να προσαρμοστώ σε ένα τρόπο ζωής και μια χώρα που δεν γνωρίζω. Θέλω να ενσωματωθώ στην ομάδα, να γνωρίσω του νέους μου συμπαίκτες και προπονητές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Που είναι να περάσουμε στους ομίλους του Champions League και να στεφθούμε πρωταθλητές ".

Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ;

" Για την ιστορία του συλλόγου, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά. Απλώς έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της ομάδας στο Champions League. Ξέρω ότι είναι μια σημαντική ομάδα της Ελλάδας. Γνωρίζω επίσης, ότι έχουν αποκτηθεί οι Ριβάλντο και Αρουαμπαρένα, οι οποίοι είναι γνωστοί διεθνώς. Για μένα είναι τιμή να παίζουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ και σίγουρα θα βοηθήσουν και την ομάδα".

Τι να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από σένα;

" Ότι θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα. Με πολύ δουλειά, με πολύ ταπεινότητα και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας".

Η Τορίνο για Σορεντίνο

Στο μεταξύ, με δημοσίευμά της, ηιταλική ιστοσελίδα "La Stampa.it" επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της Τορίνο για τον Στέφανο Σορεντίνο. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Αμπιάτι θα καταλήξει σίγουρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ φαντάζει ως μία αξιόπιστη επιλογή για να καλυφθεί το κενό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK