Ανακοινώθηκε η απόφαση για Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε επίσημα το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο είναι εισηγμένη ότι η υπόθεσή της θα εκδικαστεί από το CAS πριν από τις 28 Αυγούστου και ότι θα συμμετάσχει στην κλήρωση του 3ου προκριματικού του Champions League την Παρασκευή (18/07, 13:00).

Ανακοινώθηκε η απόφαση για Φενέρμπαχτσε

"Το CAS μπλόκαρε την απόφαση της UEFA να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 2 χρόνια", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στο τουρκικό χρηματιστήριο, με την οποία επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του πρόεδρου του τουρκικού συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε αποκαλύψει νωρίτερα τις εξελίξεις.

Οι ιθύνοντες του τουρκικού συλλόγου, μάλιστα, ενημέρωσαν ήδη το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους παίκτες και τον προπονητή Ερσούν Γιανάλ για τα τεκταινόμενα.

Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης -η οποία ανακοινώθηκε αργότερα- αναφέρει ότι η υπόθεση θα τελεσιδικήσει έως τα τέλη Αυγούστου και ότι μέχρι τότε αναστέλλεται οποιαδήποτε τιμωρία της UEFA.

Οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε ετοιμάζονται για την κλήρωση της Νιόν που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Σε αυτήν κλήρωση, η Φενέρμπαχτσε θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών παίρνοντας τη θέση του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του βορρά" υποβιβάζεται στους ανίσχυρους, με συνέπεια οι Τούρκοι να αποτελούν πιθανό αντίπαλό του.

Οι υπόλοιποι 4 πιθανοί αντίπαλοι είναι η Λιόν, η Ζενίτ, η Αϊντχόφεν και η Μέταλιστ, ομάδες που διαθέτουν πολύ υψηλό συντελεστή και είναι πιθανό να βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών και στον επόμενο γύρο, εφόσον προκριθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση της Φενέρμπαχτσε στην κλήρωση είχε πάρει η Μπούρσασπορ, η οποία λόγω χαμηλού συντελεστή βρισκόταν στο γκρουπ των ανίσχυρων, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει θέση στους ισχυρούς.

Σημειώνεται ότι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει και η Μπεσίκτας, η οποία είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμού λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο στημένων αγώνων. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα βρεθεί στο Europa League μαζί με την Μπούρσασπορ και την Τράμπζονσπορ, ενώ... χάνουν το προσωρινό ευρωπαϊκό "εισιτήριο" η Καϊσερίσπορ και η Κασίμπασα.

Η ανακοίνωση του CAS

"Λοζάνη, 18 Ιουλίου 2013 - Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ προσφευγόντων και UEFA, οι αποφάσεις που αμφισβητούνται από τη Φενέρμπαχτσε και τη Μπεσίκτας παγώνουν και δεν θα εφαρμοστούν μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (CAS) ανακοινώσει την τελική απόφαση σε κάθε ζήτημα.

Αυτό σημαίνει ότι η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας θα λάβουν μέρος στις κληρώσεις για τα πρώτα προκριματικά παιχνίδια τους σε Champions League (Φενέρμπαχτσε) και Europa League (Μπεσίκτας). Στο μεταξύ, οι δικαστικές διαδικασίες συνεχίζονται βάσει των ημερομηνιών που έχουν συμφωνηθεί από τις πλευρές και αναμένονται οι ακροαματικές διαδικασίες να λάβουν μέρος τον Αύγουστο και η τελική απόφαση να εκδοθεί πριν από τις 28 Αυγούστου 2013 (Φενέρμπαχτσε) και 30 Αυγούστου 2013 (Μπεσίκτας)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ