Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Δέλλα

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Δέλλα

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης

Η αναμενόμενη μεταγραφή του Τραϊανού Δέλλά στην ΑΕΚ είναι γεγονός. Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Μακεδόνας αμυντικός επιστρέφει στην ομάδα που καθιερώθηκε και ανέδειξε το ταλέντο του, υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα δύο έτη.

Μία μέρα πριν εκπνεύσει η διορία της FIFA για τους ελεύθερους παίκτες, η ΠΑΕ ΑΕΚ προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Δέλλα, ολοκληρώνοντας το τυπικό κομμάτι της υπόθεσης. Και αυτό γιατί οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είχαν "πέσει" οι απαραίτητες υπογραφές.

Ετσι, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ελλάδα επιστρέφει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την θητεία του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Αγγλία και Ιταλία. Ο διεθνής άσος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ρόμα και βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας, θέλοντας να παραμείνει στο εξωτερικό. Η καλή πρόταση, όμως, δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμανα δεχθεί την προσφορά της ΑΕΚ με ικανοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Τραϊανού Δέλλα. Ο διεθνής αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων.

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, στο επίσημο σάιτ της ομάδας, aekfc.gr:
«Όταν έφυγα είχα πει ότι για τη μόνη ομάδα που θα γύριζα στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν η ΑΕΚ. Αυτό έγινε σήμερα. Είναι η μόνη ομάδα που αγάπησα και αγαπήθηκα από τον κόσμο της. Σημαντικό ρόλο για την επιστροφή μου έπαιξε η παρουσία του Ντέμη Νικολαΐδη και η οργάνωση που έχει φέρει στην ομάδα από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση. Οι συνθήκες στην ΑΕΚ είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές που άφησα. Θα προσπαθήσω κι εγώ για το καλό της ομάδας, όπως πρέπει να κάνουν όλοι όσοι αγαπούν την ΑΕΚ».

Ντόπες αισιοδοξίας από Σάντος

Η εντός έδρας ισοπαλία της ΑΕΚ με το Αιγάλεω άφησε την ομάδα μόλις με πέντε βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές και σε απόσταση τεσσάρων από την κορυφή. Το γεγονός, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος είναι ενθαρρυντικό για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος περιμένει την αγωνιστική βελτίωση των παικτών του.

Για να το πετύχει, λειτουργεί αναλόγως στις προπονήσεις, πόσω μάλλον μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. "Ψηλά το κεφάλι, πάμε δυνατά, σας πιστεύω", ήταν μερικά από τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, ο οποίος επιδιώκει την ψυχολογική ανάταση των παικτών του.

Το πρόγραμμα φέρνει μία δύσκολη εβδομάδα για τους "κιτρινόμαυρους", αφού υπάρχει η αναμέτρηση του πρωταθλήματος στο Αλκαζάρ με την Λάρισα, ο επαναληπτικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο τη Ζενίτ στο Ολυμπιακό Στάδιο την μεθεπόμενη Πέμπτη (29/9) και ακολούθως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Συναντήσεις με τους παίκτες

Κύκλο επαφών με όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άρχισε ο Ντέμης Νικολαΐδης τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ υποδέχθηκε το πρωί περισσότερους από δέκα παίκτες (θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τους υπόλοιπους)στο γραφείο του, μεταξύ των οποίων καιτους τρεις αρχηγούς, ώστε να συζητήσουν για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.

Τα όσα ειπώθηκαν κυμαίνονται στο πλαίσιο των όποιων προβλημάτων μπορεί να έχουν οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, με τον Νικολαΐδη να μιλάει με τον καθένα ξεχωριστά. Παράλληλα, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μην επηρεάζονται από τα όσα γίνονται σε εξωαγωνιστικό επίπεδο με τους φιλάθλους, ενώ θέλησε να μάθει εάν συμβαίνει αυτό μέχρι στιγμής και εκεί οφείλονται τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τους αποκάλυψε ότι διαβάζει σε εφημερίδες λόγια του προπονητή που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ σε προπονήσεις, ωστόσο η ανοικτή συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, το οποίο ο Νικολαΐδης ζήτησε να διατηρηθεί. Μάλιστα, τους τόνισε ότι βλέπει πως δεν υπάρχει το ίδιο με το περσινό "δέσιμο" στην ομάδα, αναγνωρίζοντας, πάντως, το γεγονός ότι υπάρχουν στο ρόστερ αρκετές αλλαγές με παίκτες που έφυγαν και άλλους που ήρθαν το καλοκαίρι.

*** Θλάση στον δεξί προσαγωγό υπέστη ο Μίλτος Σαπάνης σε φάση του αγώνα με το Αιγάλεω και από τη Δευτέρα άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK