Αναλαμβάνει την Αγγλία ο Καπέλο
Σαν θέλει η… νύφη κι ο γαμπρός, όλα τα άλλα περιττεύουν. Φάμπιο Καπέλο και εθνική Αγγλίας θα πορευτούν μαζί τα επόμενα χρόνια και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση αυτού του "γάμου", ήτοι η υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Το απόγευμα της Πέμπτης (13/12) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την επιλογή του Ιταλού τεχνικού και πλέον μένουν μόνο τα τυπικά.

Σαν θέλει η… νύφη κι ο γαμπρός, όλα τα άλλα περιττεύουν.
Φάμπιο Καπέλο και
εθνική
Αγγλίας θα πορευτούν μαζί τα επόμενα χρόνια και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση αυτού του “γάμου”, ήτοι η υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Το απόγευμα της Πέμπτης (13/12) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την επιλογή του Ιταλού τεχνικού και πλέον μένουν μόνο τα τυπικά.
Οι διαπραγματεύσεις ευοδώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του 61χρονου προπονητή με τους υπευθύνους της FA και η συμφωνία των δύο πλευρών θεωρείται δεδομένη.
“Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη την ημέρα μεταξύ της FA και τους συμβούλους του Φάμπιο Καπέλο. Το συμβούλιο της ομοσπονδίας αποδέχθηκε την πρόσληψη του Καπέλο ως νέου τεχνικού της εθνικής Αγγλίας, λαμβάνοντας υπόψιν την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ότι ακολουθούμε την απαραίτητη διαδικασία για να φτάσουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του ζητήματος”, αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας της FA, Αντριαν Μπέβινγκτον.
Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνει ο δεύτερος ξένος που αναλαμβάνει τα “λιοντάρια”, μετά τον Σβεν Γκόραν Ερικσον, ο οποίος αποχώρησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη πρόκληση σε εθνικό επίπεδο στην καριέρα του Καπέλο, τη στιγμή που σε διασυλλογικό επίπεδο έχει αμέτρητες επιτυχίες και μπορεί να είναι περήφανος αφού έχει κατακτήσει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα σε όλες τις ομάδες που έχει προπονήσει (Μίλαν, Ρεάλ, Ρόμα, Γιουβέντους).