ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

Τον Σεπτέμβριο έκλεισε τα 21, αλλά έχει ήδη 2,5 χρόνια εμπειριών στην (τεράστια) πλάτη του ωριμάζοντας απότομα. Στη Γαλλία τον αποκαλούν βράχο λόγω σωματοδομής και αθλητικών προσόντων και τον ξεχωρίζουν απ' άλλους στόπερ της γενιάς του. Ο Σενεγαλέζος Παπέ Αμπού Σισέ υπέγραψε ήδη στον Ολυμπιακό και το Contra.gr αναλύει με γραφήματα την περίπτωσή του.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού κατά τη χειμερινή περίοδο έγιναν πλέον τρεις. Μόνο που (σε σύγκριση με τις περιπτώσεις των Σισοκό - Ανσαριφάρντ) η απόκτηση του Παπέ Αμπού Σισέ, του 21χρονου Σενεγαλέζου στόπερ της Αζαξιό, αφορά το καλοκαίρι.

Μετά από εισήγηση και επιμονή του Μοντεστό, ο οποίος γνωρίζει καλά την κορσικανική αγορά, οι "ερυθρόλευκοι" έφεραν στην Ελλάδα τον θηριώδη αμυντικό (1μ97, 93 κιλά), τον υπέγραψαν από τώρα για τον Ιούνιο, και έκαναν την έκπληξη, επιλέγοντας για το κέντρο της οπισθοφυλακής τους έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστή. Ο οποίος παρόλα αυτά έχει τα προσόντα και όλο το μέλλον μπροστά του.

Αναπόφευκτα η πρώτη ανάλυση του Σισέ, τι τύπου παίκτης είναι, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τα αριθμητικά στοιχεία του. Πόσα παιχνίδια έχει παίξει στην καριέρα του, αν βγάζει τραυματισμού, πού κινείται και διακρίνεται, γενικά πόσο δουλεύει στο γήπεδο.

Βάσει των στατιστικών του wyscout ο Σισέ...

➔ μετράει 19 90λεπτα στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας με την φανέλα της Αζαξιό, ενώ συμμετείχε και στα τρία παιχνίδια του κυπέλλου ή λιγκ καπ που έδωσε η ομάδα του. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός έχει χάσει ματς μόνο λόγω καρτών.

➔ έχει 2822 "συμμετοχές" μέσα στο παιχνίδι, με το μέσο όρο ανά παιχνίδι να ανέρχεται στις 84. Κατά το θερμικό χάρτη, οι περισσότερες "συμμετοχές" του έχουν καταγραφεί μπροστά από τη μεγάλη περιοχή, κάτι αναμενόμενο με βάση τη θέση στην οποία αγωνίζεται ο Σενεγαλέζος. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ανέρχεται στο 64%.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

➔ Στα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει επιχειρήσει 16 κεφαλιές στην αντίπαλη εστία, σχεδόν όλες στο ύψος της γραμμής της μικρής περιοχής, όμως και οι 16 έχουν φύγει εκτός εστίας.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

➔ οι αμυντικές μονομαχίες που έχει δώσει είναι 136, με το ποσοστό επιτυχίας ν' ανέρχεται στο 77%. Με βάση το θερμικό χάρτη, οι περισσότερες εξ αυτών έχουν δοθεί έξω και δεξιά της μεγάλης περιοχής.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

Πιο συγκεκριμένα, οι "ένας εναντίον ενός" αμυντικές μονομαχίες που έχει δώσει είναι 68, κερδίζοντας όμως λιγότερες από τις μισές (46%).

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

➔ Οι καταγεγραμμένες εναέριες μονομαχίες στις οποίες ο Σισέ έχει εμπλακεί είναι 220, με το 78% εξ αυτών να είναι κερδισμένες. Αυτές αφορούν -ως επί το πλείστον- γεμίσματα που έχουν γίνει προς το χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή της Αζαξιό, εκεί που με βάση το ποσοστό επιτυχίας, ο Σισέ κυριαρχεί.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

➔ Στις εκτελέσεις κόρνερ των αντιπάλων έχει 186 απομακρύνσεις, με μέσο όρο 5,5 ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με το 24% εξ αυτών να καταλήγουν σε συμπαίκτη. 1/4 δεν είναι στα τυφλά.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

Όλα αυτά αφορούν την εφετινή σεζόν. Γιατί αν πάμε ένα βήμα παραπέρα και συγκρίνουμε την περυσινή σεζόν, όταν και στα 20 του καθιερώθηκε ως ένας εκ των δύο στόπερ της Αζαξιό, με την εφετινή, θα διαπιστώσουμε αυτομάτως πως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στον τρόπο που πηγαίνει στην μπάλα και μαρκάρει.

Πέρυσι είχε 8 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη σε 32 συμμετοχές της Ligue 2 (όλες ως βασικός, μία φορά αλλαγή) και εφέτος δεν έχει "κιτρινιστεί" καν σε 19 αγώνες. Κάτι που συνεπάγεται γρήγορη αντίδραση στις φάσεις, ωριμότητα, διαύγεια και συγκέντρωση. Εφέτος άρχισε να παίζει με παρτενέρ τον Σαϊνατί (άλλοτε παίκτη του Εργοτέλη), αλλά μετά τον τραυματισμό του έγινε δίδυμο με τον έμπειρο στην κατηγορία Λιπινί.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Σισέ του Ολυμπιακού

Ο Σισέ είναι δεξιοπόδαρος, αλλά δεν έχει το αριστερό μόνο για το... αυτοκίνητο. Εκτός από την επιβλητική σωματοδρομή του, ξεχωρίζει για το καλό κοντρόλ με την μπάλα και την ταχύτητά του.

Ντεμπούτο, χάρη στον Ολιβιέ Πανταλονί, έκανε στις 3 Απριλίου του 2015 και από τότε δεν βγήκε από την 11άδα της Αζαξιό, μόνο αναγκαστικά. Στοιχείο που αποδεικνύει τη χρησιμότητά του.

Ένα δείγμα στο VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κλείνει στον Ολυμπιακό ο Σισέ: Ήρθε και υπέγραψε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK