ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

Ο Ντάνιελ Καρίσο αποτέλεσε μέρος του ροτέισον στο κέντρο της άμυνας της Σεβίλλης, με τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτησή του. Ο Πορτογάλος... πέρασε και αυτός από τις "ακτίνες" τουwyscoutκαι τοContra.grσας παρουσιάζει τη "αυτοψία".

Barcelona's Lionel Messi is tackled by Sevillas Daniel Carrico during the final of the Copa del Rey soccer match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Sunday, May 22, 2016. (AP Photo/Francisco Seco)
Messi carrico AP

ΤΟWHO IS WHOΤΟΥ ΚΑΡΙΣΟ

ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

Η αγωνιστική του καταγραφή χωρίζεται σε τρεις κύριους άξονες. Αμυντικές μονομαχίες (27%), εναέριες μονομαχίες (24%) και προώθηση της μπάλας μέσω πάσας (25%). Ο συγκεκριμένος κατακερματισμός είναι ο αναμενόμενος για έναν κεντρικό αμυντικό. Αναμενόμενος είναι και ο συνολικός θερμικός χάρτης του Πορτογάλου, που αμύνεται κυρίως εκτός μεγάλης περιοχής σε ροή αγώνα και εντός μικρής περιοχής στις στημένες φάσεις.

Αγωνιζόμενος σε ομάδα που έχει την κατοχή και με διάθεση να είναι συνεχώς στο δεύτερο μισό, ο Καρίσο έχει συμπαίκτες που κουβαλάνε τη μπάλα και όταν το κάνει εκείνος, κινείται συνήθως από την δεξιά πλευρά.

ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

ΑΜΥΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

Ο θερμικός χάρτης στον οποίο καταγράφονται οι αμυντικές μονομαχίες φανερώνει και το... στυλ παιχνιδιού της Σεβίλλης. Αυτοί οι μωβ “ψεκασμοί” εντός αγωνιστικού χώρου είναι στα σημεία στα οποία καταγράφηκε αμυντική δραστηριότητα από τον Καρίσο, ο οποίος στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, όταν η Σεβίλλη είχε κατοχή και βρισκόταν στην επίθεση, εκείνος περίμενε στο χώρο ανάμεσα στη μεγάλη περιοχή και τη μεσαία γραμμή, και εκεί προσπάθησε να αναχαιτίσει το αντίπαλο.

Οι μονομαχίες που έδωσε ήταν πέντε ανά 90 αγωνιστικά λεπτά με ποσοστό επιτυχίας να φτάνει στο 63%.

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ”ΜΑΧΕΣ”

ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

Σε επίπεδο αμυντικών μονομαχιών ένας εναντίον ενός, το ποσοστό επιτυχία του 42% είναι μεν ικανοποιητικό, αλλά σε σύνολο 33 μονομαχιών που καταγράφηκαν στα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν. Μέτρησε ακόμα 53 κοψίματα, με τα περισσότερα εκ των οποίων τις φορές που βρέθηκε στη μικρή περιοχή, σε εκτέλεση κόρνερ του αντιπάλου, ενώ στις εναέριες μονομαχίες, είχε ποσοστό επιτυχίας στο 41%. Τα παιχνίδια που έδωσε τη σεζόν που τελείωσε, ο Καρίσο έκανε 23 φάουλ, εκ των οποίων το ένα ήταν εντός της μεγάλης περιοχής της Σεβίλλης.

Η ΜΑΚΡΥΝΗ ΠΑΣΑ

ANALΥSΙS: Ο έλεγχος του Καρίσο

Ένα στατιστικό στοιχείο στο παιχνίδι που κάνει έκπληξη είναι οι 55 μεγάλες μπαλιές που έχει επιχειρήσει. Όταν μιλάμε για πέντε τέτοιες μπαλιές ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, σημαίνει πως είτε αυτό είναι στοιχείο του παιχνιδιού της ομάδας του και του ζητούσε ο προπονητής να το κάνει όποτε ευνοούσαν οι συνθήκες, ή είναι κάτι στο οποίο έχει έφεση και το χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του. Το 53% σε ποσοστό επιτυχίας είναι αρκετά υψηλό και δείχνει παίκτη που δεν είναι από τους αμυντικούς που τα πόδια τα έχουν μόνο για να κόβουν και για να...οδηγούν.

Αυτό καταγράφεται και από το 24% επιτυχία στα διωξίματα της μπάλας, που συνήθως είναι στιγμές που ο παίκτης σε θέση άμυνας απομακρύνει τη μπάλα κατά προσέγγιση προς τα εκεί που βρίσκεται συμπαίκτης του, με τον συνηθισμένο μέσο όρο να είναι στο 16-18%.

AP Photo/Francisco Seco

News 24/7

24MEDIA NETWORK