Ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ ο Ρεχάγκελ

Εθνική ομάδα και Οτο Ρεχάγκελ θα πορεύονται μαζί για -τουλάχιστον- δυο χρόνια ακόμη. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί. Ανανέωση της συνεργασίας και με τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ ο Ρεχάγκελ

Ρεπορτάζ: Άγγελος Τόμπρος

" Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασία μας με τον Ότο Ρεχάγκελ για ακόμη δυο χρόνια ".

Με την συγκεκριμένη πρόταση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, την οριστική απόφαση του Γερμανού τεχνικού να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας αποδεχόμενος την πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το είχε άλλωστε αποκαλύψει προ καιρού στο στενό φιλικό περιβάλλον του πως δεν δύναται να αφήσει τους Έλληνες τώρα, σε μια δύσκολη γι’ αυτούς χρονική περίοδο.

Το νέο συμβόλαιο των δύο πλευρών, το οποίο θα τεθεί εν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2006, θα προβλέπει, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, συμφωνία διετούς διάρκειας (Δεκέμβριος 2007). Θα υπάρχει παράλληλα η προοπτική να ανανεωθεί για ακόμη ένα εξάμηνο (τέλη Ιουνίου 2008) εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας κατορθώσει να εξασφαλίσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και Ελβετίας υπερασπιζόμενο τον τίτλο που κέρδισε στην Πορτογαλία πέρσι το καλοκαίρι.

*** Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, συγκεντρώθηκαν, όπως είχε προγραμματιστεί, και οι διεθνείς που έχουν κληθεί για το ματς με την Ουγγαρία την Τετάρτη. Η πρώτη προπόνησή της Εθνικής θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα (19:00) στο Καραϊσκάκη, ενώ την Τρίτη η ομάδα θα προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

*** Στον αγώνα της Τετάρτης δικαίωμα δωρεάν εισόδου θα έχουν όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια διαρκείας. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εισιτήρια, αυτά θα διατίθενται από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη. Τις δύο πρώτες ημέρες θα πωλούνται (10:00-16:00) από εκδοτήριο στην οδό Κοραή και από τα εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη, ενώ την Τετάρτη θα πωλούνται μόνο από τα εκδοτήρια από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.

*** Ο Ολλανδός Πιέτερ Φινκ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, την προσεχή Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Βοηθοί του Φινκ θα είναι οι συμπατριώτες του, Ρίχαρντ Σλοτ και Ρότζερ Γκούτχες.Αναφορικά, τώρα, με το οικονομικό σκέλοςδεν έχει προκύψει κάτι το επίσημο (ο κ.Γκαγκάτσης αρνήθηκε να απαντήσει σε τέτοιου είδουςερώτηση)ωστόσο υπολογίζεται πως οι ετήσιες απολαβές του 67χρονουπροπονητή θα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ (μαζί με τα μπόνους πρόκρισης). Και αυτό γιατί, η ΕΠΟ βάζοντας το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη αποφάσισε να ανταμείψει και οικονομικά τον Γερμανό τεχνικό.

" Δεν μπορούσα να πάρω διαφορετική απόφαση. Όλοι οι παίκτες και ο Τύπος ήθελαν να συνεχίσω. Επρέπε με αυτή την απόφαση να ανταποδώσω στους παίκτες αυτό που έκαναν πέρσι ", επισήμανε ο μακροβιότερος πλέον -σε συνεχόμενες παρουσίες-τεχνικός της Εθνικής ομάδας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα μπορούσε παρά να ικανοποιήσει και τους Έλληνες διεθνείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ταχθεί δημοσίως υπέρ της παραμονής του Γερμανού στο τιμόνι της ομάδας. Ένας από αυτούς ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Sportime Radio επισήμανε: " Θα πρέπει να πανηγυρίζουμε για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ήταν ο ιδανικότερος για να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Έχει πολλά ακόμη να προσφέρει. Ξεκίνησε άλλωστε και την... περιβόητη ανανέωση ".