Ανασκόπηση: To "καυτό" εξάμηνο του Ηρακλή

Οι τελευταίοι έξι μήνες θα μείνουν χαραγμένοι για πάντα στο μυαλό των παικτών και των φιλάθλων του Ηρακλή, αφού τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, είχαν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Το contra.gr προσπαθεί και κάνει μία ανασκόπηση αυτού του εξαμήνου, ξεκινώντας από την απόφαση του Αντώνη Ρέμου να αποχωρήσει από την ΠΑΕ, μέχρι και την προ ολίγων ημερών διοίκηση πρωτοδικείου που συστάθηκε. Ο Έρεζ Λαντάνι, ο Γουίλι Σαμαβάρι, οι καταλήψεις στα γραφεία της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, ο Αντρέας Παντελή, οι προσφυγές, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο και οι συχνοί εμφύλιοι πόλεμοι, είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το καυτό αυτό εξάμηνο.

Ανασκόπηση: To "καυτό" εξάμηνο του Ηρακλή
30 Νοεμβρίου 2009: Πρώτη ανακοίνωση Ρέμου για την αποχώρησή του από την ΠΑΕ

Το κλίμα γύρω από το πρόσωπο του Αντώνη Ρέμου, γίνεται σχεδόν δυσβάσταχτο. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται με τον πλέον ξεκάθαρό τρόπο πως η κερκίδα έχει διχαστεί και πως πλέον δεν τυχαίνει του σεβασμού που είχε παλαιότερα. Συνοδευόμενος από τον Δήμο Πολύκαρπο, ο γνωστός τραγουδιστής μέσω γραπτής ανακοίνωσης δηλώνει την αποχώρησή του από την ΠΑΕ: «Όταν, πριν δυόμισι χρόνια, αναλάβαμε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παραλάβαμε μια ομάδα που δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, καθώς η έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού εκείνη τη στιγμή δεν έμοιαζε δυνατή. Πήραμε μια απόφαση ευθύνης, σε μια δύσκολη στιγμή, ζητώντας τη βοήθεια της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ και την στήριξη του κόσμου του. Δεν αναλάβαμε την ΠΑΕ προσδοκώντας σε κάποιο όφελος κι ο μοναδικός μας σκοπός ήταν να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε οδηγήσει την ομάδα στα όρια της διάλυσης. Από τότε μέχρι σήμερα, στο διάστημα που μεσολάβησε, μπορεί τα αποτελέσματα της ομάδας να μην ήταν αυτά που θέλαμε, όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ απόκτησε διοικητική υπόσταση και έκανε βήματα μπροστά. Ίσως κάναμε πολλά λάθη, αλλά δεν θα κάνουμε το χειρότερο: δεν πρόκειται η παρουσία μας να γίνει αιτία διχασμού του κόσμου της ομάδας. Καταλαβαίνουμε την πίκρα όσων, ανοιχτά πλέον, μας αμφισβητούν και στρέφονται εναντίον της διοίκησής μας» ανέφερε περιληπτικά η ανακοίνωσή του.

31 Δεκεμβρίου 2009: Πρωτοχρονιάτικο δώρο το όνομα του... Έρεζ Λαντάνι

Από τη στιγμή που ο Αντώνης Ρέμος γνωστοποίησε και επίσημα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Ηρακλή, είχε ξεκινήσει ένα… σαφάρι, προκειμένου να βρεθεί ένας ή έστω μία ομάδα επιχειρηματιών, που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Αντώνης Ρέμος επεφύλασσε το δικό του δώρο στους παίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας, με το όνομα του επιχειρηματία Έρεζ Λαντάνι να έρχεται στη δημοσιότητα σαν Μεσσίας. Οι συζητήσεις του Αντώνη Ρέμου με τον Ισραηλινό επιχειρηματία, που εδρεύει στο Βέλγιο είναι σχεδόν καθημερινές και όλοι ευελπιστούν στο θαύμα. Ένα θαύμα ωστόσο που έμεινε…. θαύμα και ουδέποτε πήρε σάρκα και οστά. Την ίδια κιόλας μέρα, Αντώνης Ρέμος, Γουίλι Σαμαβάρι, Παναγιώτης Ζιάκας, Γιώργος Αγγελάκης, Αντώνης Κούλαλης, Μιχάλης Βλάχος και Νίκος Αρταβάνης, αποτελούν το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο, που μία εβδομάδα μετά σκορπίζεται στους πέντε ανέμους. Όπως ακριβώς και η συμφωνία του Έρεζ Λαντάνι για πληρωμές και εξόφληση χρεών, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

6 Ιανουαρίου 2010: Σκηνές Φαρ Ουέστ στα αποδυτήρια

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ξεκίνησαν με όνειρα και πολλές υποσχέσεις το έργο που τους ανατέθηκε από τον Αντώνη Ρέμο. Ωστόσο κάποιοι από αυτούς μπέρδεψαν… τους ρόλους τους και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανθρακικό το απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο. Παναγιώτης Ζιάκας και Γουίλι Σαμαβάρι, εισβάλουν στα αποδυτήρια των παικτών του Ηρακλή και με ύφος…. απειλητικό και ανάρμοστο, ζητούν από τους ποδοσφαιριστές να πάρουν τη νίκη, με το σκορ να είναι στο ημίχρονο 1-0 υπέρ του Πανθρακικού. «Είχαμε την αγωνία μας για τον αγώνα, με το αποτέλεσμα στο ημίχρονο να είναι άσχημο. Ζητήσαμε από τους παίκτες να κερδίσουν τον αγώνα. Ήταν μία παρεξήγηση. Δεν ήξεραν τον κ. Σαμαβάρι, είναι ο σωματότυπός του τέτοιος που ίσως να τον μπέρδεψαν και να είπαν ότι υπήρχαν ορισμένοι εύσωμοι μαζί μας. Αλλά μόνος εγώ και ο κ. Σαμαβάρι πήγαμε στα αποδυτήρια. Δεν ήταν κανένας άλλος» ήταν η γελοία όπως χαρακτηρίστηκε δικαιολογία του Παναγιώτη Ζιάκα, για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Σάββας Κωφίδης ζητάει να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, ο Αντώνης Ρέμος διατηρεί στο Δ.Σ. τους κυρίους Ζιάκα και Σαμαβάρι και ένας εμφύλιος πόλεμος ξεκινά. Η συγνώμη του γνωστού τραγουδιστή προς τον τεχνικό του Ηρακλή, δεν ήταν αρκετή.

9 Ιανουαρίου 2010: Παραίτηση του 7μελούς διοικητικού συμβουλίου

Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα αποδυτήρια του Ηρακλή. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη μετέφεραν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή και από την πλευρά του ο Ρέμος, υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει. Με το 7μελές διοικητικό συμβούλιο να είναι παρόν, οι οργανωμένοι φίλαθλοι ζητούν την παραίτησή του. «Εμείς ήρθαμε για να βοηθήσουμε. Αφού δεν μας θέλει ο κόσμος αποχωρούμε» ήταν η απάντηση που δόθηκε στους φιλάθλους και τον Ερασιτέχνη. Μία απάντηση που ηρέμησε κάπως τα πράγματα. Όπως όμως φάνηκε στη συνέχεια, η ηρεμία αυτή δεν κράτησε πολύ.

16 Ιανουαρίου 2010: Εμφάνιση... σωτήρα από τον Έρεζ Λαντάνι

Αυτό που τόσο καιρό περίμεναν όλοι στον Ηρακλή, έγινε επιτέλους πραγματικότητα στις 16 Ιανουαρίου, με τον Έρεζ Λαντάνι να κάνει την εμφάνισή τους και να πιάνει κατευθείαν δουλειά. Από την πρώτη κιόλας μέρα ο Ισραηλινός επιχειρηματίας ξεκινάει μία σειρά επαφών με τους παίκτες, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίον θα τους εξοφληθεί μέρος των χρημάτων που τους οφείλεται. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τους παίκτες που έχουν καταθέσει προσφυγή, όπως οι Ντιέ και Κοβαλέφσκι. Οι επισκέψεις του Λαντάνι σε Μίκρα και ξενοδοχείο είναι συχνές και όλοι αρχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπό του μία νέα σελίδα που θα γυρίσει στον Ηρακλή. Η ανακοίνωση του Ρέμου λίγες μέρες αργότερα για… αθέτηση των υποσχέσεών του, έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά.

20 Ιανουαρίου 2010: Οι υποσχέσεις που αθετήθηκαν και η παραμονή του Ρέμου

Όσο οι μέρες περνούσαν και τα χρήματα που είχε υποσχεθεί ο Έρεζ Λαντάνι δεν ερχόντουσαν στα ταμεία της ΠΑΕ και στις τσέπες των παικτών, τόσο ο Αντώνης Ρέμος έχανε σιγά-σιγά την αξιοπιστία του στον Ισραηλινό. «Ο κύριος Λαντάνι δεν έχει πλέον καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ρέμου για τον εν λόγω επιχειρηματία, με την ανακοίνωση που εξέδωσε να αναφέρει πως: «Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό είχα έρθει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τον κύριο Ερεζ Λαντάνι για την είσοδό του στην μετοχική σύνθεση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Ηρακλής . Η συμφωνία αυτή προέβλεπε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματά , στα οποία δυστυχώς ο κύριος Λαντάνι δεν ανταποκρίθηκε παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Κατόπιν αυτού, θα ήθελα να ενημερώσω τον φίλαθλο κόσμο ότι αυτή τη στιγμή παραμένω στο τιμόνι της ομάδας ως μεγαλομέτοχος. Επαναλαμβάνω όμως αυτό που έχω πολλές φορές τονίσει στο παρελθόν : ότι θα συνεχίσω να αναζητώ την καλύτερη λύση για την ομάδα που να εγγυάται την βιωσιμότητά της».

24 Ιανουαρίου 2010: Τέλος ο Κωφίδης

Το διοικητικό αδιέξοδο, τα οικονομικά προβλήματα και παράλληλα η κάκιστη εικόνα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να στραφούν στον… Σάββα Κωφίδη, ανακοινώνοντάς του τη λύση της συνεργασίας τους μαζί του. Ο έμπειρος τεχνικός, αντιδρά, δεν δέχεται το διαζύγιο και στο τέλος αποχωρεί σαν… εχθρός από την ομάδα στην οποία καθιερώθηκε και αναδείχθηκε. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο βρίσκεται στο προσκήνιο και λίγες μέρες μετά ανακοινώνεται.

25 Ιανουαρίου 2010: Νέο διοικητικό συμβούλιο

Η… φούσκα του Έρεζ Λαντάνι, το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο και οι υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια όλο αυτό το διάστημα, μόνο πίσω κράτησαν τον Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες του, από την προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να βρούνε μία ανάδοχη κατάσταση στα διοικητικά της ΠΑΕ. Για το λόγο αυτό και ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν, ο γνωστός τραγουδιστής συγκαλεί εκ νέου διοικητικό συμβούλιο, με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν ως εξής:
Διοικητικός Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικού Τμήματος: Δημήτριος Μαργαρίτης.
Διοικητικός Υπεύθυνος Τομέα Ασφαλείας: Θεόφιλος Πατέλης
Διοικητικός Υπεύθυνος Εμπορικού Τομέα: Αντώνιος Κούλαλης.
Εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου: Νικόλαος Αρταβάνης.
Διοικητικός Υπεύθυνος Τομέα Δημοσίων Σχέσων: Νικόλαος Φιλιππιάδης.
Διοικητικός Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής: Γεώργιος Αγγελάκης.





21 Φεβρουαρίου 2010: Τα πρώτα σενάρια για Αντρέα Παντελή

Το όνομα του πρώην προέδρου της Ανόρθωσης, Αντρέα Παντελή, εμφανίζεται στο προσκήνιο, με τον Αντώνη Ρέμο να παραδέχεται στις 21 Φεβρουαρίου πως όντως έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Κύπριο επιχειρηματία. Οι πρώτες συζητήσεις κάνουν λόγο για την τμηματική καταβολή χρημάτων από τον επιχειρηματία (ύψους 1.2 εκ. ευρώ) μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτήσει το 40% των μετοχών ενώ μέσα σε διάστημα ενός χρόνου θα μπορούσε να δώσει άλλα τόσο, για να γίνει το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ. «Έχω κάνει επαφές με τον κύριο Ρέμο, ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα και πιστεύω ότι σε πρώτη φάση θα έχω το management και σε βάθος χρόνου θα κάνουμε και κουβέντα για το ιδιοκτησιακό. Είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια με τον και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τον Ηρακλή. Με την ολοκλήρωση των επαφών, θα βάλω άμεσα χρήματα στην ομάδα καθώς υπάρχουν οφειλές σε παίκτες και στο προσωπικό και πρέπει να εξοφληθούν άμεσα αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα» είχε δηλώσει τότε ο Αντρέας Παντελή.

3 Μαρτίου 2010: Επίσημη ανακοίνωση για τον Αντρέα Παντελή

Με μία ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ηρακλής επισημοποιεί την είσοδο του Αντρέα παντελή στα κοινά του Γηραιού. Μία νέα σελίδα έχει γυρίσει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τα φαντάσματα του παρελθόντος να ξεχνιούνται σιγά-σιγά. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι να έρθει σε βάθος χρόνου μέρος των μετοχών στα χέρια του Κύπριου επιχειρηματία. «Κατόπιν συμφωνίας με τον Πρόεδρο, Αντώνη Ρέμο, ο Ανδρέας Παντελή, αναλαμβάνει από σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010, την απόλυτη ευθύνη και τις αρμοδιότητες του Management της ΠΑΕ Ηρακλής. Τα όποια διαδικαστικά θέματα, σε διοικητικό επίπεδο, θα ρυθμιστούν τις επόμενες μέρες» ανέφερε περιληπτικά η ανακοίνωση.

4 Μαρτίου 2010: Τα πρώτα... σύννεφα

Τα σχέδια των ανθρώπων του Ηρακλή, για την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ από τον Αντρέα Παντελή μάλλον κλονίστηκαν, μία μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση για την είσοδο του Κύπριου στα κοινά. Ο Αντρέας Παντελή, βάσει της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του μετοχές ΠΑΕ άνω του 10%, λόγω παραπεμπτικού κακουργηματικού βουλεύματος (για το οποίο θα δικαστεί στη Λευκωσία). Παράλληλα καταδικάστηκε από πολιτικό κυπριακό δικαστήριο να καταβάλει 130.000 ευρώ στην Ανόρθωση, της οποίας υπήρξε πρόεδρος. Το πριμ των 50.000 ευρώ που έδωσε στους παίκτες ο Παντελή, για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, ήρθε να καλμάρει λίγο την τεταμένη ατμόσφαιρα.

18 Μαρτίου 2010: Κοινή ανακοίνωση Ρέμου, Παντελή – Πρόεδρος ο Κύπριος επιχειρηματίας

Ο Ανδρέας Παντελή πάει για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ Ηρακλής. Και μαζί, είναι ανοιχτή η προοπτική του να αναλάβει το 50% των μετοχών που έχει στην κατοχή του ο Αντώνης Ρέμος.
Σε δελτίο Τύπου που υπογράφεται και από τους δύο, αναφέρονται τα εξής:«Είναι γνωστό σε όλο το φίλαθλο κόσμο ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεταξύ μας συζήτηση για την συμμετοχή του Αντρέα Παντελή στην μετοχική σύνθεση της Π.Α.Ε. Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, ότι οι συζητήσεις μας αυτές απέδωσαν καρπούς και πλέον ο κύριος Παντελή θα αποτελέσει μέλος της οικογένειας μας, με αυξημένο ρόλο και αρμοδιότητες. Ήδη επήλθε κατ' αρχήν συμφωνία για τους όρους της μεταβίβασης του 50% του πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. που έχει στην κατοχή του ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος θα διατηρήσει στην κατοχή του το υπόλοιπο 50%, σε αντίθεση με τις αρχικές συζητήσεις για την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών. Η συμφωνία αυτή θα υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, και με την εκπλήρωση των όρων της. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Π.Α.Ε. από τον κ. Παντελή, ο οποίος ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα έχει άμεση γνώση, αλλά και τον έλεγχο της καθημερινής λειτουργίας της Π.Α.Ε, με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Αντώνη Ρέμο».

20 Απριλίου 2010: Κατάληψη σε Μίκρα και Κατσάνειο

Όσο και να ήθελε ο Αντρέας Παντελή να δώσει μία ανάσα σε όλο αυτό το χάος που αντιμετώπιζε η ομάδα τους τελευταίους μήνες, δεν τα κατάφερα. Οι συχνές συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές, η προσπάθεια για κάλυψη των ανοιγμάτων που είχαν δημιουργηθεί και οι δεκάδες διακανονισμοί με παίκτες που είχαν καταθέσει προσφυγή, μάλλον δεν ήταν αρκετά για τον κόσμο. Η κάκιστη αγωνιστική πορεία του Ηρακλή, που την έφερε ακόμα και στη ζώνη του υποβιβασμού, ανάγκασε τους φιλάθλους να προβούν σε κατάληψη των γραφείων, τόσο της ΠΑΕ στη Μίκρα όσο και του Ερασιτέχνη στο Κατσάνειο. Με τον τρόπο αυτό, οι οργανωμένοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα απόγνωσης για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, ζητώντας από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Κύπριος επιχειρηματίας, παρακολουθεί τις εξελίξεις με αγωνία, ενώ ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να παραχωρήσει τις μετοχές στον ερασιτέχνη. Κυριολεκτικά ο γνωστός τραγουδιστής έχει μετατραπεί σε κόκκινο πανί για οργανωμένους και μη φιλάθλους.

22 Απριλίου 2010: Μπαλάκι οι μετοχές...

Ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται πως πήρε με την πρώτη… το μήνυμα των φιλάθλων του Ηρακλή και αποφασίζει να παραδώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Ο γνωστός τραγουδιστής με επιστολή του στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Τριανταφύλου γνωστοποιεί τις προθέσεις του. Ωστόσο υπολογίζει χωρίς τα… χρέη, με τα μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη να επιστρέφουν τις μετοχές λέγοντας πως: «Δεν θα πάρουμε τις μετοχές αν δεν καλυφθούν τα χρέη προς τρίτους». Μάλιστα τότε είχα βγει και ανακοίνωση για την όλη μεταβίβαση των μετοχών, η οποία ανέφερε: «Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τη συμφωνία που έλαβε χώρα μεταξύ του πληρεξούσιου δικηγόρου του κυρίου Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνης Ρέμος) και του Γυμναστικού Συλλόγου κατά την οποία μεταβιβάζονταν η χρήση του 50% των μετοχών του φερόμενου ως μεγαλομετόχου στον Γ.Σ. Απορρίψαμε αυτή την ενέργεια διότι δεν έγινε σεβαστό το αίτημα των καταλήψεων το οποίο ήταν οι μετοχές να έρθουν καθαρές από χρέη. Άντ’ αυτού ο κύριος Πασχαλίδης νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους προσπάθησε να διώξει από πάνω του τις μετοχές οι οποίες συνοδεύονται από ένα τεράστιο χρέος προς τρίτους το οποίο κανείς τελικά δε γνωρίζει το ύψος του. Απαιτούμε από τον φερόμενο ως μεγαλομέτοχο να μεταβιβάσει άμεσα τη χρήση των μετοχών αφού πρώτα πληρώσει το 100% των χρεών προς τρίτους που τις συνοδεύουν».

27 Απριλίου 2010: Ομιλία του Παντελή στους φιλάθλους και αποχώρησή του από την ομάδα

Ο κόσμος του Ηρακλή, επιθυμεί να ακούσει τις απόψεις του Αντρέα παντελή. Ο Κύπριος επιχειρηματίας δίνει το παρών σε μία από τις πολλές συνελεύσεις που έγιναν στο Κατσάνειο, χωρίς ωστόσο να πείσει κανέναν. Οι οργανωμένοι του δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν τον εμπιστεύονται και τον θέτουν εκτός ομάδας. Την αμέσως επόμενη μέρα ο Κύπριος επιχειρηματίας με δηλώσεις του, γράφει τους τίτλους τέλους:
«Έχουμε κάνει τρεις διαφορετικές συμφωνίες με τον Ρέμο. Από άλλη βάση ξεκινήσαμε και με άλλα νούμερα μιλούσαμε τότε και άλλα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν υπολογίσουμε και τα ανοίγματα του Δημοσίου μιλάμε για μια εταιρεία με χρέη κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Οποίος θέλει να μπει μέσα σε και τέτοια εταιρεία και να αναλάβει όλες αυτές τις υποχρεώσεις ή θα πρέπει να είναι τρελός ή θα πρέπει να είναι απατεώνας. Ο Ηρακλής βρίσκεται στον πάτο και θα πρέπει να αντιστραφεί το κλίμα άμεσα. Ο Ηρακλής βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και αν δεν υπάρξει ανάκαμψη θα έρθει συντριβή. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να δημιουργηθεί μια διοίκηση Πρωτοδικείου ώστε από αύριο κιόλας να επουλώνει πληγές και να μπούνε οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Αυτό όμως απαιτεί να είναι παρών και ο Ρέμος και να αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει γιατί είναι σημαντικό η επόμενη χρονιά να μην είναι ανάλογη των τεσσάρων τελευταίων. Για να φθάσει εδώ η ομάδα έγιναν πολλά λάθη και πολλές άσκοπες κινήσεις που δεν βοήθησαν καθόλου».

4 Μαΐου 2010: Ανακοινώνεται η διοίκηση πρωτοδικείου

Για ακόμα μία φορά ο Ηρακλής καλείται να ξεκινήσει από το μηδέν. Τη στιγμή που οι προσφυγές ποδοσφαιριστών διαδέχονται η μία την άλλη, τα χρέη προς τους παίκτες δεν καλύπτονται, τα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν τέλος και η αβεβαιότητα για το μέλλον της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, συγκαλείται διοίκηση πρωτοδικείου. «Θα κινηθούμε στο πλαίσιο ενός άλλου μοντέλου διοίκησης και θεωρούμε ότι θα αλλάξουμε τη λειτουργία και το ύφος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Θα επιδιώξουμε την διαφάνεια, με την ΠΑΕ να στηρίζεται στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ και να στηρίζει τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ. Βεβαίως, ως Διοίκηση Πρωτοδικείου, έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των προηγούμενων Διοικήσεων, αλλά και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, υποχρέωση την οποία δεν θα πάψουμε να υπηρετούμε, προς όφελος του Συλλόγου», δήλωσε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης πρωτοδικείου, Γιάννης Τάκης, με τα υπόλοιπα μέλη να έχουν ως εξής:
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Δημητρίου
Μέλη: Αλέξιος Κεσόπουλος, Θεόφιλος Πατέλης και Ευάγγελος Μιναρετζής.
Από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση πρωτοδικείου ανέλαβε να διεκπεραιώσει κάποιες εκκρεμότητες, με την ανανέωση της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση των μελών της νέας διοίκησης με τον Μπουμπένκο, ο Σλοβάκος συμφώνησε να παραμείνει στο Γηραιό μέχρι και το καλοκαίρι του 2011. Την ίδια στιγμή, θετικό είναι και το κλίμα από τις συζητήσεις με κάποιους παίκτες (Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός, Λέκι, Γιάκομπ, Μάρα, Σαρακατσάνος), οι οποίοι έχουν δεχτεί τους διακανονισμούς που τους προτάθηκαν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK