Αναστασίου: "Κατανοώ τους οπαδούς"

Ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη νίκη επί της Ξάνθης και στάθηκε πολύ στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε το τριφύλλι και την πειθαρχία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του.

Αναστασίου: "Κατανοώ τους οπαδούς"

"Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που μας έχει βάλει δύσκολα φέτος και δεδομένης και της κατάστασης που βρισκόμαστε εμείς στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο γινόταν ακόμα πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε με δεδομένο και της απώλειας του Μπεργκ να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να μπορέσουμε να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο μας για να μην δημιουργήσει φάσεις αλλά και να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις ώστε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα μας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην εστία της Ξάνθης. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρομερή νευρικότητα και άγχος και αυτό φάνηκε. Από την άλλη προσπαθούσαμε να γυρίσουμε ορθολογικά την μπάλα καθώς δεν είχαμε το ύψος στην επίθεση για να κάνουμε βαθιές μπαλιές οπότε έπρεπε να κινηθούμε ανάμεσα στις γραμμές για να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Μας έλειπε η τελική πάσα καθώς δεν ήμασταν καθόλου δημιουργικοί στο τρίτο κομμάτι.

Με την αλλαγή του Πράνιτς αποκτήσαμε περισσότερη εμπειρία, κάναμε καλύτερο παιχνίδι και πιο αποτελεσματικό. Τους κρατήσαμε μπροστά και η Ξάνθη απείλησε μόνο με μακρινά σουτ και αν γινόταν κάτι θα γινόταν μόνο από λάθος δικό μας όπως και με τον Πανθρακικό. Ήταν μια δίκαια νίκη και τα παιδιά προσπάθησαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και χρειαζόμασταν μια νίκη για την ψυχολογία μας και το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα στο τακτικό κομμάτι για την συνέχεια και τα πλέι οφ. Καταλαβαίνω τον κόσμο και ότι ίσως υπάρχουν απαιτήσεις για τα παιδιά αλλά δεν είναι ότι δεν προσπαθούν και δεν θέλουν και ίσως η πίεση του κόσμου επειδή δεν έχουμε και πολλά παιδιά με ωριμότητα δεν είναι εύκολο να παίζουν όταν ακούν τις αποδοκιμασίες. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε δείξει ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε κερδίσει όλους τους μεγάλους αντιπάλους και μπορούμε να το κάνουμε ξανά".

- Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον Πέτριτς να γυρνάει πολύ πίσω για να παίρνει την μπάλα και να φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με σέντερ φορ τον Ατζαγκούν, ήταν αυτό το σχέδιο;

"Αυτό που σας είπα, θέλαμε τακτικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο και με το πρέσινγκ ψηλά χωρίς σέντερ φορ και με δυο επιθετικά χαφ. Τα δυο αμυντικά χαφ ο Λαγός και ο Μπούι στο ξεκίνημα να παίζουν μπροστά από τα δυο και αν θα έρθει η ο Πέτριτς ή ο Ατζαγκούν να πάρουν την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές γιατί αν προσπαθούσαμε να την ανεβάσουμε με μεγάλες μπαλιές δεν είχαμε καμία τύχη κόντρα σε Γούτα και Λισγάρα. Ήταν δουλεμένο αλλά μας έλειπε η δημιουργικότητα στο επιθετικό κομμάτι. Δούλεψε όμως αυτό με αρκετή πίεση και δεν παίζαμε με μεγάλες μπάλες".

- Στο κομμάτι της ανάπτυξης μπορεί να μην λειτούργησε τόσο αλλά στην άμυνα κλείσατε τον άξονα και τις επελάσεις του Κλέιτον. Στην Κέρκυρα που θα έχουμε και άλλες απουσίες πως θα παίξει η ομάδα;

"Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πάλι κάτι. Δοκιμάζουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Αν παρατηρήσατε κόντρα στον Πανθρακικό παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε με τρία στόπερ και εμείς παίξαμε με τρεις επιθετικούς για να τους αναγκάσουμε να παίξουν πιο πίσω και να γυρίσει ο Ντιγκινί αριστερό μπακ. Ανάλογα με τον τρόπο που παίζουν προσαρμοζόμαστε και θέλουμε να καλύψουμε και κάποιες αδυναμίες δικές που έχουμε λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Θα δημιουργήσουμε μια συνθήκη. Η ομάδα έπαιξε με 4-2-3-1 στην Βέροια, με 4-3-1-2 με τον Αστέρα, με 4-3-3 στον Πανθρακικό και σήμερα 4-2-2-2. Οπότε τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στα πράγματα που ζητάμε. Τακτικά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και καταλαβαίνουν τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και αυτό είναι πολύ θετικό για την ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK