Αναστασίου: "Νίκη και πλεονέκτημα"

Ο Παναθηναϊκός προβάρει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ από την στιγμή που προηγείται στην σχετική βαθμολογία, αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: "Νίκη και πλεονέκτημα"

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασιου μιλώντας στην κάμερα της "NOVA".

Κάνατε άλλη μια σημαντική νίκη επί του Αστέρα και βρήκατε τα ψυχικά αποθέματα ώστε να πάρετε τους έξι βαθμούς... Θεωρείτε ότι πλέον έχετε τον πρώτο λόγο στα πλέι οφ;

"Θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, όμως απομένουν δύο ματς και πολλά μπορούν να ανατραπούν. Είναι σε μικρό χρονικό διάστημα αυτά τα παιχνίδια, θα έλεγα ότι είναι αρκετά επίπονη η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και πόσο μάλλον τώρα που θα έχουμε να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο.

Πιστεύω ότι ήταν σημαντική η νίκη επί του Αστέρα, θέλουμε να κάνουμε νίκη την Τετάρτη στο ματς με τον Ατρόμητο, τότε θα έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ".

Από που άντλησε δύναμη η ομάδα στα ματς με τον Αστέρα και ξεπέρασε το πρόβλημα της κόπωσης; "Νομίζω ότι είναι καθαρά θέλησης, γιατί θέμα φυσικής κατάστασης δεν τίθεται. Είμαστε σε καλό επίπεδο, απλά είμαστε στο τέλος της σεζόν, υπάρχει φυσιολογική κούραση μετά τον τελικό του Κυπέλλου όπου κερδίσαμε έναν τίτλο και είναι πολύ σημαντικό να βρουν τα παιδιά τα ψυχικά αποθέματα.

Τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν θέληση και ότι θέλουν να πετύχουν πιο πολλά γι' αυτή την ομάδα, με αυτή την ομάδα. Όλοι μας έχουμε δύναμη, κουράγιο και προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό με τη βοήθεια του κόσμου. Νομίζω ότι αν το καταφέρουμε, θα είναι το ιδανικό γι' αυτή τη χρονιά. Σίγουρα ήταν μια μεταβατική περίοδος για την ομάδα, αλλά δείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε κάποια πράγματα".

Είδαμε πολύ όμορφες στιγμές μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα, όταν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πήγατε κοντά στον κόσμο. Ήταν χρέος σας να πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την στήριξη τους;

"Σίγουρα. Από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τα παιδιά. Θα έλεγα ότι ήταν αρκετά δύσκολο για το φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που έχει συνηθίσει να βλέπει την ομάδα διαφορετικά και πόσο μάλλον εφέτος που δημιουργήθηκε μια καινούργια ομάδα, με πολλά παιδιά που ίσως πολλοί οπαδοί μας δεν ήξεραν καν ποιοι είναι. Αλλά το καλό είναι ότι τα παιδιά φρόντισαν στην πορεία να τους μάθουν όλοι. Αυτό ήταν το κέρδος αυτής της ομάδας, ήταν μια όμορφη στιγμή και είναι κρίμα που δεν θα γίνει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο με κόσμο, γιατί θα ήταν το ιδανικό φινάλε".

Θα λείψει πολύ ο κόσμος από το επόμενο παιχνίδι;

"Σίγουρα θα λείψει και το ξέρουμε. Είναι άσχημο αυτό το πράγμα και είναι κρίμα για δέκα ανεγκέφαλους η ομάδα να στερείται τη βοήθεια του κόσμου. Αλλά από την άλλη είμαστε επαγγελματίες, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αυτό θα είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε με κόσμο, είτε χωρίς κόσμο".

Η τελευταία πρόκληση της σεζόν είναι να κερδίσετε τον Ατρόμητο, καθώς δεν το πετύχατε τις τρεις προηγούμενες φορές που αντιμετωπίσατε την ομάδα του Περιστερίου. Αυτό το παιχνίδι που μπορεί να κριθεί;

"Θα κριθεί πάλι στη θέληση. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα, δείχνουμε ότι το θέλουμε, στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχουμε παίξει τρεις φορές εφέτος και δεν τους έχουμε κερδίσει. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, νομίζω ότι αν κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο, θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK