Αναστασίου: "Τίτλους με τον Παναθηναϊκό"

O Γιάννης Αναστασίου εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει πιο ποιοτικό και καλύτερο.

Αναστασίου: "Τίτλους με τον Παναθηναϊκό"

"Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η διοίκηση και ο πρόεδρος πιστεύουν σε αυτό το πρότζεκτ. Πάντα όταν είσαι στον Παναθηναϊκό στόχος είναι να είσαι στην κορυφή και να κερδίζεις έναν τίτλο, ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γίνει πιο ποιοτικό και καλύτερο και τουλάχιστον θα δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουμε τίτλους", υπογράμμισε αρχικά ο Γιάννης Αναστασίου.

Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Πολύ γρήγορα κλονίζεται η εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή. Η διοίκηση έχει δει κάποια πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κάνει βήματα προς τα πάνω. Έχουμε κάνει και λάθη όπως όλοι μας. Τα θετικά είναι παραπάνω. Αυτά κρατάμε και κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες. Ο Παναθηναϊκός έχει ταυτότητα, φιλοσοφία, βάση και κορμό πάρα πολύ καλό και πάνω σε αυτό μπορεί να χτίσει τα επόμενα χρόνια και να γίνει αυτό που ονειρεύονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού".

Από εκεί και πέρα για τα αγωνιστικά, ο Αναστασίου τόνισε: "Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μίλησα στους παίκτες και τους είπα ότι δουλεύουμε 9 μήνες για να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Θα είναι κρίμα να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε. Έχω αρκετά καλούς επαγγελματίες και έξυπνους παίκτες, τους έχω εμπιστοσύνη και θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Συνήθως οι διακοπές δεν κάνουν καλό. Πιστεύω σε εμάς θα λειτουργήσει ευεργετικά γιατί σε εμάς συνέβησαν κάποια άσχημα πράγματα. Κάποια παιδιά πήραν άδεια και ψυχολογικά ηρέμησαν και ξεκουράστηκαν. Πλέον ξεκινάει η τελευταία φάση του πρωταθλήματος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για τα επόμενα πέντε παιχνίδια, να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται για να δούμε από τι θέση θα ξεκινήσουμε στα πλέι οφ. Έλειψαν αρκετοί παίκτες. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρει κάθε παίκτης τι θα κάνει. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στα παιδιά που έμειναν πίσω. Είναι όλοι πανέτοιμοι. Πρέπει άπαντες να είναι σε εγρήγορση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Όσο για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε: "Είναι ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Το άσχημο είναι ότι δεν θα υπάρχει κόσμος. Οξύμωρο ότι παίξαμε 22 Φεβρουαρίου και θα ξαναπαίξουμε στις 10 Μαΐου. Τρεις μήνες σχεδόν. Δεν είναι κάτι που θέλουμε και δεν νομίζω ότι βοηθάει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Είναι μια κατάσταση που θα την υποστούμε. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι επικίνδυνοι στα στημένα, έχουν καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός. Θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Για μας είναι σημαντικό όταν έχει τη μπάλα ο Αστέρας να έχουμε σωστή αμυντική συμπεριφορά. Έχει αδυναμίες και θα κοιτάξουμε να τις εκμεταλλευτούμε".