Αναστόπουλος: "Διορθώθηκε το... λάθος Βίκτορ"

Ο προπονητής του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με το Γιάννη Φιλέρη και μίλησε για τον Άρη και για τον Ολυμπιακό ασκώντας κριτική στον Βίκτορ Σάντσεθ.

Αναστόπουλος: "Διορθώθηκε το... λάθος Βίκτορ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για το ποιος θα πάρει το Ολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ: "Είμαι φίλος του μπάσκετ, δε θα το έλεγα μπασκετικός. Δε θέλει και ερώτημα για το ποιος θα πάρει το χρυσό. Οι ΗΠΑ. Έχουν τον Καρμέλο (σ. σ. Άντονι), έχουν ό,τι θέλεις".

Για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ: "Το σημαντικό της υπόθεση των παιχνιδιών της Πέμπτης είναι οι νίκες, διότι αυτές θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Πέρσι και πρόπερσι, όταν έχαναν οι μεν, πανηγύριζαν οι δε και το αποτέλεσμα είναι να παίζει ο πρωταθλητής στα προκριματικά".

Για τον ΠΑΟΚ: "Δεν είχε αντίπαλο κάποια ιδιαίτερη ομάδα. Ωστόσο, πήρε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι και έχει καλύτερο ρόστερ. Γενικά βλέπουμε ότι οι ομάδες αρχίζουν και φέρνουν πιο γρήγορους παίκτες. Η ταχύτητα είναι καθοριστική στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Το βασικό είναι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Επειδή είναι αρχή της σεζόν μετρούν περισσότερο το αποτέλεσμα και η πρόκριση, αφού οι ομάδες ξεκίνησαν από πολύ νωρίς λόγω των πραγμάτων που αναφέραμε παραπάνω. Η βελτίωση πρέπει να συνεχιστεί και να αποδειχθεί και στο πρωτάθλημα. Οι "μεγάλες" ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, πρέπει να ενισχύονται για να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δηλαδή ποιος ο λόγος να βλέπουμε το πρωτάθλημα αν το παίρνει από τον Οκτώβρη ο Ολυμπιακός;".

Για το πρωτάθλημα: "Στην ουρά υπάρχει ένας πολύ καλός συναγωνισμός. Παλαιότερα υπήρχε και στα ψηλά κλιμάκια, την πέμπτη και την έκτη θέση. Ο Πανιώνιος ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αλλά λόγω χρημάτων δεν μπόρεσε να βγει στην Ευρώπη. Το θέμα είναι να μη μείνουμε μόνο στον Πανιώνιο, να υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Για να υπάρχει ανταγωνιστικότητα πρέπει οι ομάδες να ενισχυθούν και για αυτό πρέπει να υπάρχουν χρήματα.

Η Νova παρότι είναι αιμοδότης θέλει να υπάρχουν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτό έγινε μία φορά στην Ισπανία και ήταν άδεια τα γήπεδα. Γίνεται στη Δανία και την Ελβετία, αλλά πείτε μου μία ομάδα από τις δύο χώρες που έχει διακριθεί στην Ευρώπη. Πουθενά στα μεγάλα πρωταθλήματα δε γίνεται. Ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Ισπανία, ούτε στη Γερμανία, ούτε στη Γαλλία. Θα παίζει η Λιλ με την Παρί πέντε φορές και θα χάνει. Κουράζεται ο κόσμος.

Αν συνέχεια λέμε σε όλα "ναι" δε θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η διαφορετική αντίληψη σου δίνει την επιπλέον σκέψη για να βρεις νέα κίνητρα και λύσεις. Πρέπει να ενισχυθούν ομάδες, όπως ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Αστέρας, να μπουν του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία ο Άρης και ο ΟΦΗ και να πάρει άλλη αίγλη το πρωτάθλημα. Είναι ομάδες που έχουν να… δώσουν στον κόσμο. Έχουν ιστορία, αλλά σίγουρα δε φτάνει μόνο αυτό".

Για την ιδέα περί Λιγκ Καπ: "Αυτό, μάλιστα. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δε νομίζω ότι έχουν κακές ιδέες. Αν κάτσουν σε ένα τραπέζι και παραδεχθούν κάποια πράγματα, μπορούν να βρουν λύσεις. Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο, όπου κι αν πάμε για αυτό μιλάμε. Αν γίνει μία τέτοια συνάντηση, θα βρεθούν τα χρήματα και οι λύσεις. Οι Άγγλοι βρίσκουν διάφορα πράγματα που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, βρίσκουν κίνητρα και μπορούμε να το κάνουμε και εμείς".

Για τον Ολυμπιακό: "Έπαιξε ένα παιχνίδι, ξέρουμε ότι έχει τα γνωστά προβλήματα και μία νίκη στην Ευρώπη πάντα βοηθάει. Πρέπει, όμως, να υπάρχει συνέχεια. Χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι αρμόδιοι το ξέρουν καλύτερα από εμάς, το έχει κάνει και παλαιότερα ο κ. Μαρινάκης, θα το κάνει και τώρα.

Ευτυχώς που αμέσως διορθώθηκε το λάθος με τον Βίκτορ, διότι αν Έλληνας προπονητής έκανε αυτά που έκανε ο Βίκτορ, με τον Φορτούνη έξω αριστερά και τον Τσόρι έξω δεξιά δε θα μπορούσε να περάσει έξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δε γίνεται να παίζεις όλη τη χρονιά και να κάνεις πειράματα. Ο Ολυμπιακός προλαβαίνει να βελτιωθεί, αρκεί να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Δε θα τις υποδείξουμε εμείς, απλά λέμε την άποψή μας καλοπροαίρετα, διότι είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αγαπάμε το σπορ, θέλουμε να πάει μπροστά και να έχει κόσμο".

Για τον Άρη: "Πρέπει να δουλέψουμε, διότι το προπέρσινο πάθημα μας έχει μάθημα. Ευτυχώς ήρθε ο κ. Καρυπίδης και μας έβαλε σε τάξη. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε εκεί που πρέπει, αλλά δε φτάνει να το λέμε. Χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, που πρέπει να είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια του κ. Καρυπίδη, δε γίνεται τίποτα. Κάνουμε μία επανεκκίνηση, χωρίς προβλήματα, μόνο με κέρδη, αλλά χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εν τέλει, αυτός είναι που μένει. Είναι στο χέρι του να δείξει ποιος είναι πραγματικά ο Άρης, για να θεωρεί ο αντίπαλος από τη στιγμή που μπαίνει στη Θεσσαλονίκη ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, λέγαμε ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα αν νικούσαμε στη Θεσσαλονίκη τους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή".

Για το αν θα αποκτηθεί ο Στάθης Ταυλαρίδης και τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: "Αυτή η υπόθεση δε θα προχωρήσει, διότι μπορεί να τραβήξει πολύ σε χρόνο. Όσο καλός παίκτης κι αν είναι δεν μπορούμε να τον περιμένουμε. Ο Άρης πρέπει να προχωρήσει. Έχουμε κάνει κινήσεις για να ενισχύσουμε το ρόστερ μας εκεί που πονάμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στο τέλος να φέρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει. Στο ποδόσφαιρο οι ρόλοι είναι ίδιοι είτε παίζεις Α, Β ή Γ Εθνική.

Κανένας δεν παίρνει το πρωτάθλημα επειδή έχει το καλύτερο ρόστερ. Η Σίτι στην Αγγλία είχε πέρσι το καλύτερο ρόστερ, αλλά δεν πήρε τον τίτλο. Τον πήρε η Λέστερ. Η Ρεάλ στην Ισπανία, κατά την άποψή μου, είχε το καλύτερο ρόστερ, αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Κι εγώ μπορεί να νομίζω ότι είμαι ο… Φέργκιουσον, δεν είναι, όμως, έτσι. Πολλές φορές τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία. Ο Άρης θα ενισχυθεί, θα κάνει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ επιπέδου Super League, όπως πέρσι κάναμε κάτι αντίστοιχο. Πάντα, βέβαια, θα υπάρχει κορμός και μία σταδιακή ενίσχυση.

Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε και Έλληνες, διότι εκτός από φιλότιμο το λέει και η καρδιά τους. Ο Έλληνας έχει να δώσει πράγματα σε μία ομάδα και ξέρει τις ιδιαιτερότητες των κρίσιμων αγώνων. Αν εγώ έπαιζα σε ένα Μίλαν-Γιουβένους, ακόμα κι αν χάναμε θα πήγαινα να φάω έξω. Εδώ δεν είναι έτσι. Αν χάσουμε δε θα μπορέσουμε να βγούμε από το σπίτι μας. Έχουμε και αισθήματα".

Για το ποια ομάδα μπορεί να απειλήσει τον Άρη στη Football League: "Ο ΟΦΗ είναι πολύ επικίνδυνος. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως ο Απόλλων, τα Τρίκαλα και η Λαμία. Στόχος του Άρη είναι να φτιάξει το ρόστερ σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει οπότε να μην κοιτάει τον αντίπαλο, αλλά τι θα κάνει αυτός. Αυτό είναι το σκεπτικό μας".

Σε ερώτηση για το αν θα πάρει "τεσσάρι" ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, τόνισε: "Βλέπω ότι ο Άρης ενισχύεται στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός στο τέλος θα λέει πάλι τα ίδια, με τους τραυματισμούς και τα υπόλοιπα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK