Αναστόπουλος: "Λεφτά δεν έχουμε και σ' όποιον αρέσει"

Για τον ΟΦΗ της νέας περιόδου μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αναστόπουλος: "Λεφτά δεν έχουμε και σ' όποιον αρέσει"

Αναλυτικά ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 του Ηρακλείου:

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: « Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Όμως όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην οικογένεια του ΟΦΗ είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Να μου πείτε ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Νικολάου όμως εμείς θα τα καταφέρουμε.

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: « Έχουμε μείνει λίγο πίσω όμως από εκεί και πέρα βάζουμε λιθαράκι – λιθαράκι για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε την ομάδα και να κοιτάξουμε μπροστά. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι μια συνάρτηση των παραγόντων που εξετάζουμε. Η μεγαλύτερη μας ανάγκη είναι σε όλες τις γραμμές. Προσπαθούμε με το μέτρο του δυνατού να φτιάξουμε μια ομάδα και στοιχείο της θα είναι η μάχη αλλά και η κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα βλέπει ο κόσμος και θα λέει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια».

Για τη στήριξη των φιλάθλων του ΟΦΗ: « Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες ομάδες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς αλλά και που δεν είναι και αυτό είναι ο κόσμος. Αν ο κόσμος δεν αγκαλιάσει και δεν στηρίξει την προσπάθεια, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Γνωρίζετε πολύ καλά στην Ελλάδα ότι έχουμε μεταπτώσεις στην συμπεριφορά μας και ότι από την μια Κυριακή στην άλλη αλλάζουν τα συναισθήματα μας.».

Για τους στόχους του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα: « Πέρυσι ξεκινήσαμε να παίζουμε μπαράζ με τις σαγιονάρες. Είναι γνωστές οι δυσκολίες, δεν χρειάζεται να τις πούμε ξανά. Από τον Δεκέμβριο είχαμε 20 βαθμούς. Δεν μπορούσαμε να πέσουμε. Από την άλλη παράλληλα δεν μπορούμε να πούμε σαν ΟΦΗ ότι πάμε να σωθούμε. Δεν είναι καλό και όμορφο να ακούγεται. Και φέτος στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εγώ δεν είπα ποτέ την λέξη παραμονή. Ο ΟΦΗ έχει ιδιαιτερότητες στο όνομα του».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: « Θέλουμε ένα ρόστερ της τάξης των 22 – 23 παικτών ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να προπονηθούμε. Θέλουμε να έχουμε μια 20αδα που θα είναι γυμνασμένοι και με γρήγορους παίκτες που θα καταθέσουν την ψυχή τους. Εμείς λεφτά δεν έχουμε και σε όποιον αρέσει. Είναι καλύτερο λοιπόν για τους παίκτες που θα έρθουν, θα έρθουν με λίγα και θα τα πάρουν. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που κάνουν υπομονή, τους οφείλονται αρκετά χρήματα και δόξα το Θεό υπάρχουν παιδιά που παίζουν για την φανέλα».

Για τις δοκιμές ποδοσφαιριστών: « Είναι πάγια η τακτική μας, εμένα και του κυρίου Μαχλά ότι θέλουμε να βλέπουμε με τα μάτια μας. ΟΦΗ είμαστε. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε τον καθένα που μας λέει για τους παίκτες. Υπάρχουν καταγεγραμμένοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει, θα τους αξιολογήσουμε και θα επιλέξουμε κάποιους παίκτες που θα έρθουν στο Καρπενήσι. Επιλέγουμε παίκτες βάσει των αναγκών που έχουμε».

Για το «όχι» στην πρόταση του Άρη: " Είχα δώσει το λόγο μου στον ΟΦΗ. πολλοί μπορούν να με κατηγορήσουν ότι δεν είμαι καλός προπονητής, αλλά κανένας για την εντιμότητά μου. Εγώ θα επιλέξω σε ποια ομάδα θα δουλέψω. Εγώ δεν υπολόγισα τον Κόκκαλη όταν ήμουν στην Κέρκυρα και είπα «όχι» στον Ολυμπιακό. Απ' όταν τελείωσε το πρωτάθλημα δεν έφυγα ούτε λεπτό από το Ηράκλειο. Είχα δώσει τον λόγο μου και δεν πούλησα τους ανθρώπους που με έφεραν στο Ηράκλειο. Είχα προτάσεις από την Βέροια και την Κέρκυρα και απάντησα αρνητικά. Πάντα κρατάω τον λόγο μου και ποτέ δεν τους «πουλάω» εκείνους που σέβομαι».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: « Θα χρειαστούμε κάποιους ημέρες για να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας. Πιστεύω ότι σε 15 ημέρες από σήμερα θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας. Άλλωστε, φαίνεται ότι το έχει η μοίρα μας να λειτουργούμε τον Αύγουστο. Το μοναστήρι να’ ναι καλά. Από καλόγερους άλλο τίποτα. Και πέρυσι με τον Ατρόμητο δεν ήμασταν έτοιμοι και πήγαμε στην Ξάνθη όπου πρώτη φορά παρουσιάσαμε τέτοια εικόνα. Στη συνέχεια, κερδίσαμε τον Εργοτέλη και κοιτάξαμε μπροστά. Εμένα δεν μου καίγεται καρφί για το πρόγραμμα. Είτε παίξουμε με ισοδύναμες ομάδες είτε όχι, όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ