Αναστροφή του κλίματος και των ηττών

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την προσπάθεια της ΑΕΚ να καλύψει τις τελευταίες αποτυχημένες μεταγραφικές απόπειρες και για τις κινήσεις που θα φανερώσουν τι ακριβώς έχει στο μυαλό της.

Αναστροφή του κλίματος και των ηττών

Οι Αραβίδης, Ντούνης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σαρρής είναι λύσεις μπαρουτοκαπνισμένες από την Α' Εθνική που έρχονται για να ενισχύσουν την ΑΕΚ σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα. Οι Μάνταλος, Μπακάκης είναι το κάτι παραπάνω. Όχι επειδή ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή τους ο Ολυμπιακός, αλλά επειδή πρόκειται για εξελίξιμες ποδοσφαιρικές περιπτώσεις. Είναι από το πάνω ράφι.

Αναστροφή του κλίματος και των ηττών
INTIME SPORTS

Οι Φαγέ, Σοϊλέδης είναι και αυτές μπαρουτοκαπνισμένες περιπτώσεις με παραστάσεις και βιώματα στην ιδιαίτερη κατηγορία που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Ειδικά στην περίπτωση του δευτέρου που δεν κάνει θετικό γκελ στον κόσμο, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Ή εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνει η ΑΕΚ και ανεβαίνει επίπεδο μαζί της αφήνοντας τη ρετσινιά του πρώην ταλέντου του Ολυμπιακού που εξελίχθηκε σε γυρολόγο, ή αποτελεί περίπτωση μίας χρήσης. Τι μένει; Ο Σβάρνας, που είναι καθαρά επένδυση για το μέλλον και δεν πρόκειται να κριθεί άμεσα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΑΕΚ έκανε την πρώτη σούμα της. Σοβαρή, με σχέδιο και λογική. Με παίκτες ενός level πάνω από την κατηγορία που αγωνίζεται -στη χειρότερη- και με παίκτες που μπορούν να της προσφέρουν μελλοντικά στην καλύτερη. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα, η οποία παραδοσιακά δημιουργεί το 70% της εντύπωσης.

Το υπόλοιπο 30% είναι αυτό της εικόνας του τέλους. Στο οποίο τέλος η ΑΕΚ δεν έχει και τόσο μεγάλη επιτυχία. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Η διαφωνία με τον Παπαδόπουλο στη χρονική περίοδο, η διαφαινόμενη μετακόμιση του Μρτζα στην Ιαπωνία, η δύσκολη περίπτωση του Κρισάντους, το -επίσης διαφαινόμενο- ναυάγιο με τον Λάζοβιτς αλλά και η απόσταση από τον Κάλβο, παρά το γεγονός ότι το "ok" από την Ξάνθη για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή είναι δεδομένο.

Όπως... κάποτε

Αναστροφή του κλίματος και των ηττών
INTIME SPORTS

Η έλευση κανονικού τεχνικού διευθυντή –δεδομένου του γεγονότος ότι ο Λυμπερόπουλος ήταν ασκούμενος- είναι ικανή από μόνη της να ανοίξει τους ορίζοντες της ΑΕΚ στα λημέρια από τα οποία ψάρεψε τα τελευταία χρόνια τα... λαβράκια της επιτυχίας. Ο Μιλοβάνοβιτς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ρίχνει ήδη τις πρώτες ματιές στη Λατινική Αμερική. Στο μέρος δηλαδή που η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τον Ίσμαελ Μπλάνκο ως πρώτο σκόρερ της Β’ Αργεντινής, τον Σκόκο, τον Σάχα, τον Πελετιέρι (έστω και δανεικό). Ακόμα και τον Αραούχο που ήταν κανονικό δεξί μπακ.

Το θέμα είναι οι "είναι" όχι οι "ήταν"

Το θέμα βέβαια, δεν είναι η καταγωγή του κάθε ποδοσφαιριστή που μπαίνει στο στόχαστρο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι η Ένωση τον τελευταίο καιρό έδειχνε... εγκλωβισμένη στους 30χρονους Σέρβους και Έλληνες. Ωστόσο οι περιπτώσεις Λάζοβιτς, Παπαδόπουλου και Μρτζα έχουν ένα σημαντικό κοινό που δεν εξυπηρετεί την ΑΕΚ στον μακροπρόθεσμο στόχο της: Να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, χτίζοντας παράλληλα την ομάδα της επόμενης μέρας.

Ο κορμός είναι το ζητούμενο

Οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ εκτός από επικοινωνιακές (κόσμος, διαρκείας) αναμένεται να φανερώσουν και το ακριβές πλάνο των ανθρώπων που την τρέχουν ποδοσφαιρικά. Αν δηλαδή η ενίσχυση του -ήδη σοβαρού- ρόστερ που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα θα είναι αυτή που θα δώσει το κάτι παραπάνω δυναμώνοντας τον κορμό της Α’ Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μιλοβάνοβιτς έκανε λόγο για 20 ποδοσφαιριστές που περιμένουν την ΑΕΚ και είναι βέβαιος ότι η ομάδα θα βρει αυτό που ψάχνει. Για να μειώσει το ξεσκαρτάρισμα της νέας σεζόν και να αποφύγει τα φετινά με το τσουνάμι αποχωρήσεων και την αναγνώριση της λανθασμένης λογικής της περασμένης χρονιάς. Αφαιρώντας και προσθέτοντας 4-5 παίκτες ανά σεζόν. Όπως συνέβαινε και τη δεκαετία του '90.

News 24/7

24MEDIA NETWORK