Ανατροπή και νίκη για ΠΑΟ

Ανατροπή και νίκη για ΠΑΟ

Από την κόλασημιας νέας απώλειας βαθμώνστον παράδεισο της νίκηςβρέθηκε ο Παναθηναϊκός που δυσκολεύτηκε απίστευτα στο "Ελ Πάσο" από τη μαχητική και καλά οργανωμένη Καλλιθέα. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν των "κυανόλευκων" με 4-2, ωστόσο μέχρι το 41ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 ύστερα από δυο βουλγάρικα γκολ (Τελκίνσκι, Γκεοργκίεφ). Πρωταγωνιστής της ανατροπής του "τριφυλλιού" ο άλλοτε "κυανόλευκος" Φάνης Γκέκας σημειώνοντας δυο γκολ (από αντίστοιχες ασίστ του Βύντρα).

Ο τρόπος με τον οποίο ο Στόικο Μλαντένοφ παρέταξε την Καλλιθέα δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αναπτύξει αξιόλογη επιθετική δράση. Το... φορτωμένο κέντρο των "κυανόλευκων" με πέντε παίκτες να κινούνται σε λίγα τετραγωνικά εμπόδισε τους μέσους του Παναθηναϊκού να κινηθούν ελεύθερα αντιμετωπίζοντας παράλληλα πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Γκονζάλες είχε βρει τον μπελά του από τον Γιάντσεφ γυρνώντας πολλά μέτρα πίσω για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι, ενώ στα πλάγια οι Χαραλαμπίδης και Σέριτς ελάχιστα συμμετείχαν στο παιχνίδι. Άλλωστε ο Μαλεζάνι με συνεχείς οδηγίες προς τους πλάγιους χαφ προσπαθούσε να τους ξυπνήσει αφού οι Τελκίνσκι, Γκεοργκίεφ και Μουζίρι είχαν κερδίσει το πλήθος των μονομαχιών.

Παρατηρήσεις


*** Βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν ο Φλάβιο Κονσεϊσάο. Ηταν κινητικότερος άλλων αγώνων, ζήτησε τη μπάλα και προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά την ώρα που το κέντρο του Παναθηναϊκού δυσλειτουργούσε. Είναι σίγουρο πάντως, πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν περισσότερα.

*** Στο 62ο λεπτό η Καλλιθέα διαμαρτύρεται για πτώση του Λαζανά από τράβηγμα του Γκούμα εντός "πράσινης" περιοχής, όπου ο Γερμανάκος έδειξε παίζεται. Μαρκάρισμα υπήρχε, όμως η παράβαση ξεκινά εκτός περιοχής και καταλήγει εντός.


Παρά το γεγονός πως οι Μάντζιος και Γκέκας έδειχναν ορεξάτοι έχοντας την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία, οι μπαλιές που πήραν ήταν ελάχιστες, με τις περισσότερες από αυτές να έρχονται απόαέρος βοηθώντας τους αμυντικούς της Καλλιθέας να διώχνουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα μπορούσαν πάντως οι "πράσινοι" να έχουν προηγηθεί αν το σουτ-φάουλ του Κονσεϊσάο στο 12' δεν "έγλυφε" το δεξί δοκάρι του Σουλογάνη και ο Μάντζιος τέσσερα λεπτά αργότερα (16') μόνος του στην περιοχή σούταρε με περισσότερη ψυχή.

Αντίθετα, πάντως με τον Παναθηναϊκό, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία τους στο 32ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοιέχασαν τα μαρκαρίσματα, ο Τσιώλης βγήκε από τα αριστερά, τροφοδότησε άψογα τον Τελκίνσκι και αυτός με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Γκαλίνοβιτς (που έχει ευθύνη)άνοιξε το σκορ. Πριν καλά-καλά οι παίκτες του Μαλεζάνι συνέλθουν από την ψυχρολουσία και ο Ιταλός ρίξει στη μάχη τον Βόουτερ, στο 39', ο Γκεοργκίεφ με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στον Κροάτη πορτιέρο κάνοντας το 2-0.

Η μοναδική, όμως στιγμή αδράνειας της άμυνας των "κυανόλευκων" έφερε τον Γκέκα προ της επίτευξης του γκολ. Ο Θεσσαλός στράικερ, μετά από κάθετη μπαλιά του Βύντρα στο 41', δεν λάθεψε και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε άμεσα για τον Παναθηναϊκό αλλάζοντας εκ νέου το ρου του παιχνιδιού.

Αφύπνισηκαι νίκη

Μικρά - Μικρά από το "Ελ Πάσο"

*** Στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκαν οι Αργύρης Μήτσου, Γιώργος Στράτος και Σπύρος Λιβαθηνός. Σύσσωμο επίσης το Διοικητικό συμβούλιο της Καλλιθέας προεξέχοντος του Νίκου Σαλευρή, προέδρου της ομάδας.

*** Περίπου800 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο πέταλο που είχε κρατηθεί γι' αυτούς. Το υπόλοιπο γήπεδο ήταν γεμάτο από φίλους της Καλλιθέας.

*** Πριν από την έναρξη του ματςκρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν ενός φιλάθλου της Καλλιθέας.

*** Τον Παναθηναϊκό ως γηπεδούχο και την Καλλιθέα ως φιλοξενούμενη τοποθέτησε -άθελά του- στο φύλλο αγώνος ο παρατηρητής της αναμέτρησης.

*** Με μπανταρισμένο το κεφάλι αγωνίστηκε ο Γιάννης Γκούμας προκειμένου να προστατέψει τα ράμματα από το χτύπημα που δέχθηκε στο ματς με τη Βέρντερ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μπαλτσαβιάς, Ζαφείρης Φαφούτης



Και αυτό διότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε περισσότερους παίκτες στην επίθεση ζητώντας -πρωτίστως- την ισοφάριση, ενώ η Καλλιθέα, παρά την αμυντική διάταξή της, είχε ελεύθερους χώρους να ανοίξει το παιχνίδι με αντεπιθέσεις ανησυχώντας ιδιαίτερως τους Γκούμα-Κώτσιο. Απόρροια του ακατάπαυστου ρυθμού ήταν η δημιουργία εκατέρωθεν ευκαιριών, με κυριότερές -από κάθε πλευρά- το δοκάρι του Φάνη Γκέκα (48') και το σουτ του Γιάννη Λαζανά (56') που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τη λύση στον Παναθηναϊκό έδωσε ένας αμυντικός, ο Ηλίας Κώτσιος, ο οποίος επανεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα μετά την πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο 64ο λεπτό μετά από κόρνερ του Κονσεϊσάο πήδηξε ψηλότερα από όλους και βοηθούμενος από το λάθος του Σουλογάνη έφερε το ματς στα ίσα (2-2). Μία λάθος υπόδειξη του Γερμανάκου (έδειξε κακώς πέναλτι σε πτώση του Γκούμα) στο 66', έδωσε την ευκαιρία στο Γκονζάλες να χριστεί σκόρερ, όμως η... Θεία Δίκη έστειλε το Σουλογάνη από τη σωστή πλευρά αποκρούοντας εντυπωσιακά το χτύπημα του Αργεντινού.

Τα... κάστανα από τη φωτιά έβγαλε εν τέλει ο παίκτης του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες παραστάσεις από το "Ελ Πάσο", ο Φάνης Γκέκας. Στο 70ο λεπτό, ο 26χρονος επιθετικός αφού συνδυάστηκε εκ νέου με τον Βύντρα (όπως και στο πρώτο γκολ) με κεφαλιά έφερε τούμπα το ματς απελευθερώνοντας πλήρως τους παίκτες του "τριφυλλιού".

Από εκεί και πέρα, οι "πράσινοι" δίχως άγχος για την επίτευξη του γκολ της νίκης έφτασαν αρκετές φορές πολύ κοντά στο διευρύνουν τη νίκη τους, όμως άλλοτε η ατυχία και άλλοτε η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών τουςδεν έφεραν το επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα. Τόσο ο Βόουτερ (81'), όσο οι Τόργκελε (82') και Γκέκας (84', 87') δεν κατόρθωσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ούτε, βέβαια, ανησύχησαν αφού ο Μαλεζάνι ρίχνοντας στη μάχη τον Τζιόλη (βγάζοντας τον Γκονζάλες) έκλεισε αρκετούς από τους διαδρόμους προ την περιοχή του, ενώ παρά την είσοδο του Κουτσοσπύρου, οι παίκτες της Καλλιθέας ήταν απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα.

Το ονομά του πάντως στη λίστα με τους σκόρερ πρόλαβε να βάλει ο Νόρντιν Βόουτερ, ο οποίος στις καθυστερήσεις (93') διαμόρφωσε το τελικό 4-2.


Οι συνθέσεις

Καλλιθέα: Σουλογάνης, Μπελεγρίνης, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Μουζίρι, Τσιώλης, Βενέτης, Τελκίνσκι (63' Γκόντζος), Πέτκοβιτς (73' Κουτσοσπύρος), Γιάντσεφ, Λαζανάς

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Γκούμας, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Χαραλαμπίδης (42' Βόουτερ), Σέριτς, Γκονζάλες (73' Τζιόλης), Γκέκας, Μάντζιος (58' Τόργκελε)


Σκόρερς: 32' Τελκίνσκι, 39' Γκεοργκίεφ - 41', 70'Γκέκας, 64' Κώτσιος, 93' Βόουτερ
Κίτρινες: Μουζίρι, Πέτκοβιτς, Μπελεγρίνης - Τόργκελε
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Γερμανάκος
Εισιτήρια: 2007
Εισπράξεις: 35.030 ευρώ












News 24/7

24MEDIA NETWORK