Ανατροπή ο ΟΦΗ, ιστορικό ρεκόρ και τεσσάρα ο Ατρόμητος

Η αγωνιστική δράση στο Κύπελλο Ελλάδας ξεκίνησε με δύο αναμετρήσεις σε Κρήτη και Σπάρτη. Ο ΟΦΗ χρειάστηκε λιγότερο από δέκα λεπτά για να εξασφαλίσει το "τρίποντο" της πρόκρισης, ενώ στην Πελοπόννησο γράφτηκε ιστορία χάρη στον νεαρό Μανδά.

Ανατροπή ο ΟΦΗ, ιστορικό ρεκόρ και τεσσάρα ο Ατρόμητος

Παλικάρι ο ΟΦΗ στην Κρήτη. Βρέθηκε να χάνει για 82 λεπτά από τον Απόλλωνα, αλλά από εκεί και έπειτα, εντός δεκαλέπτου κατάφερε την ανατροπή απέναντι στον... σουπερλιγκάτο αντίπαλο του παίρνοντας τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ των Ογκμπόε και Αρμίτσε. Η νίκη αυτή σηματοδότησε την πρόκριση των κρητικών στους "16" του θεσμού.

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος (68' Ορτέγκα), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (68' Μάρτος), Όγκμποε, Μπολάκης, Ζιαμπάρης, Κουτσιανικούλης (78' Χαντί), Ποτουρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Μπάμπιαζ (54' Καλλέργης), Χουάρες, Σιατραβάνης, Μενδρινός (80' Κοντοές), Κιταμπάλα, Μαατσεν (64' Αλμπάνης).

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΔΑ

Στη Σπάρτη, κόντρα στην τοπική ομάδα ο Ατρόμητος δεν δυσκολεύτηκε και επικράτησε εύκολα με 4-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Ουάρντα κι από ένα οι Μάνσον και Μενσά.

Ωστόσο αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο νεαρός Χρήστος Μανδάς. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έγραψε ιστορία. Σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 10 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του "Αστεριού" που αγωνίστηκε σε επίσημο ματς.

Ξεπέρασε τον Βασίλη Λαγκαδινό που το μακρινό 1999 είχε κάνει συμμετοχή σ' ένα Ατρόμητος - Αιολικός, όντας 16 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος πορτιέρε είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Κάναντι τον Ιούλιο σε ηλικία 15 ετών και 10 μηνών. Παράλληλα η ρήτρα του ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το προφίλ του στο αποκαλυπτικό " ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ".

ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης (46' Μάγκας), Βοσνακιδης, Σάββα, Γραικός, Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος (78' Ντοράγκι), Μπαρέττας (61' Κατσίκης), Φουρτάδο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (65' Μανδάς), Χατζηϊσαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος, Λαζαρίδης, Μάντσον (46' Καρασαλίδης), Ούμπιδες, Ουάρντα, Ντάουντα (57' Μενσά), Ντιγκινί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK