Ανατροπή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ

Τα οικονομικά δεδομένα ανά τον κόσμο έρχονται πάνω κάτω και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικής λίγκας δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν απ' αυτό. Πρωτοστατεί η Λίβερπουλ.

Ανατροπή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ

Το θέμα είναι απλό: η Πρέμιερ Λίγκ πουλά πακέτο το πρωτάθλημα σε οποιαδήποτε χώρα, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Υπάρχει δηλαδή, κεντρική διαχείριση, κάτι που σημαίνει πως όλες οι ομάδες λαμβάνουν το ίδιο ποσό για να παραχωρήσουν την εικόνα από τους αγώνες τους. Και οι μεγάλες ομάδες τώρα αντιδρούν. « Είναι σωστό τα έσοδα από την παραχώρηση της εικόνας σε ξένες χώρες να κατανέμονται ισόποσα;», ρώτησε ο Ίαν Άιρ, επιχειρησιακός διευθυντής της Λίβερπουλ. « Αυτό που κάνουμε μας οδηγεί σε μειονέκτημα απέναντι στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες», πρόσθεσε. Ο ίδιος ανέφερε πως εννοεί τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ.

Στην Ισπανία, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διαπραγματεύονται μόνοι τους τα δικαιώματά τους, κι αυτό επιδιώκουν τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ. Νωρίτερα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε σταθεί σε άλλο θέμα. « Το πρωτάθλημά μας το δείχνουν 212 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οπότε, όποιο ποσό και να πάρουμε, δεν είναι αρκετό», ανέφερε, υπαινισσόμενος πως πρέπει να ζητήσει μεγαλύτερα ποσά η Πρέμιερ Λιγκ, από τα 1,4 δισεκατομμύρια λίρες που λαμβάνει τώρα. Παρ' όλα αυτά, ο πανέξυπνος Σκωτσέζος πρόσθεσε πως « όλα τα έσοδα πρέπει να διανέμονται ισόποσα σε όλες τις ομάδες». Κι αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά συγκριτικά με αυτά που ζητά η Λίβερπουλ...

Σύμφωνα, πάντως, με τις ισχύουσες διατάξεις, για να αλλάξει κάτι πρέπει να πάρει την έγκριση 14 εκ των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Άρα, ο Φέργκιουσον βρίσκεται πιο κοντά απ' ότι ο Άιρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK