Αναζητώντας το όνειρο στο "Ζερλάν"

Οι δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές έχουν φέρει τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση. Οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούνται απόψε από τη Λιόν στο "Ζερλάν" (21:45) και ουσιαστικά "παίζουν" το τελευταίο τους "χαρτί" για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναζητώντας το όνειρο στο "Ζερλάν"

Το ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο Ολυμπιακός γνώρισε δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές από Ρόζενμποργκ και Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρ'όλα αυτά, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και από τη στιγμή που υπάρχουν ξεκάθαρες μαθηματικές ελπίδες -το τόνισε και ο Σόλιντ αυτό- οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να παλέψουν για τις πιθανότητες που τους αντιστοιχούν. Το ξεκίνημα μπορεί να γίνει απόψε το βράδυ στις 21:45 κόντρα στη Λιόν, την ομάδα που με 6 βαθμούς προηγείται στην βαθμολογία του ομίλου.

Η αποστολή είναι δύσκολη και το ξέρουν όλοι αυτό. Ωστόσο η εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης άφησε υποσχέσεις αλλά και... απαιτήσεις για μια ανάλογη επανάληψη στο "Ζερλάν" που ενδέχεται να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση νέας ήττας των Πειραιωτών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα και για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τροντ Σόλιντ έχει ουκ ολίγα προβλήματα. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ο Ριβάλντο έμειναν εκτός αποστολής, ενώ προσθέστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μιχάλης Καψής στον αστράγαλο -επιδεινώθηκε στην προπόνηση της Τρίτης- το οποίο αναμένεται να τον αφήσει εκτός 18άδας. Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Ζεράρ Ουγιέ, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος για το συγκεκριμένο ματς τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για να έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Επίσκεψη Κόκκαλη

Επίσκεψη στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού έκανε την Τρίτη ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Τροντ Σόλιντ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε από τον Νορβηγό ένα θετικό αποτέλεσμα, αφήνοντας στην άκρη την ήττα της Κυριακής από τον ΠΑΟΚ και τα όποια αρνητικά έχει αφήσει.

Εχουν γίνει μούσκεμα...

Τις τελευταίες ημέρες έχει χαλάσει ο καιρός στη Γαλλία με αποτέλεσμα η βροχή να είναι ένα... συνηθισμένο φαινόμενο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να βρέχει και την ώρα του αγώνα κάτι που είναι εις βάρος των 22 ποδοσφαιριστών. Πάντως ο Τροντ Σόλιντ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού στην προπόνηση της Τρίτης -την τελευταία πριν τον αγώνα- έκανε ιδιαίτερες ασκήσεις με τη μπάλα που αφορούσαν τον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, ενώ έκανε ιδιαίτερες συστάσεις στους ποδοσφαιριστές να προσέχουν τις μπαλιές τους και φυσικά τις κινήσεις τους.

Περισσότεροι από 1500 στο πλευρό του

Μπορεί να μηνέδωσαν τα 2.000 εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν περίπου 1.800 φιλάθλους στο πλευρό τους στη σημερινή αναμέτρηση. Στην αντίπερα όχθη οι φίλοι της Λιόν αναμένεται να γεμίσουν το Ζερλάν αφού έχουν πωληθεί και τα 41.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν.


Πιθανές συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Κουπέ, Κασάπα, Κρις, Ρεβεγιέρ, Μπερτό, Ντιαρά, Τιάγκο, Ζουνίνιο, Μαλουντά, Γκοβού, Κάριου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Κωστούλας, Πάντος, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Τουρέ, Καφές, Μπαμπανγκίντα, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου


News 24/7

24MEDIA NETWORK