Όταν η Άντερλεχτ έπαιξε φτηνά το χαρτί του Μιλιβόγεβιτς και το μετάνιωσε

Τα πάντα στην περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Όσο γρήγορα έφτασε από την Ραντ στην αγκαλιά και την απόρριψη της Άντερλεχτ, από τη μουρμούρα στην αποθέωση στον Ολυμπιακό και από παίκτης ανάγκης, ακρογωνιαίος λίθος στο παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας.

Crystal Palace's Luka Milivojevic celebrates with his teammates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Crystal Palace's Luka Milivojevic celebrates with his teammates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η πορεία του Σέρβου χαφ στο ποδοσφαιρικά στερέωμα είμαι μάλλον ασυνήθιστη. Στην περίπτωση του όλα μοιάζουν να συμβαίνουν πολύ γρήγορα... Από την Ραντ στον Ερυθρό Αστέρα αντί 700.000 ευρώ τον Γενάρη του 2012 και ενάμιση χρόνο αργότερα με τα τετραπλά χρήματα στην Άντερλεχτ.

Η περιπέτεια επί βελγικού εδάφους κράτησε μόλις 25 παιχνίδια και 1691 αγωνιστικά λεπτά για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, καθώς έναν χρόνο αργότερα ο Σέρβος μέσος ετοίμαζε τις βαλίτσες του για τον Ολυμπιακό, σε μια κίνηση που μάλλον δεν ενθουσίαζε κανέναν: η Άντερλεχτ είχε αποφασίσει να στηρίξει τον 16χρονο -τότε- Τίλεμανς, ευελπιστώντας μέσα από το deal με τους ερυθρόλευκους να πάρει πίσω τα χρήματα που είχε δώσει για τον Μιλιβόγεβιτς το καλοκαίρι του 2013.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός μόλις είχε παραχωρήσει τον Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα αντί 10 εκατ. ευρώ(!) και για δεύτερο σερί καλοκαίρι έχανε τον βασικό του αμυντικό μέσο στα... χασομέρια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Τον Αύγουστο του 2013 οι "αετοί" της Λισσαβώνας είχαν αρπάξει τον Φέισα (4,5 εκατ. ευρώ), ο Μίτσελ είχε επιλέξει να πορευτεί με τον Σάμαρη στη θέση του Σέρβου χαφ, αλλά και αυτός έπεσε στα νύχια της Μπενφίκα έναν χρόνο μετά!

Για τους Πειραιώτες δεν έμοιαζε και η πιο εύκολη αποστολή να "χτυπήσουν" back to back φλέβα χρυσού στην θέση του ανασταλτικού μέσου, έτσι η επιλογή του Μιλιβόγεβιτς με τη μορφή δανεισμού (και ρήτρα αγοράς) από την Άντερλεχτ έγινε δεκτή από τους φίλους του Ολυμπιακού όπως αυτή του Σάμαρη έναν χρόνο πίσω: με μπόλικη μουρμούρα και προβληματισμό.

Η εξέλιξη της ιστορίας με πρωταγωνιστή τον "Μίλι" σίγουρα δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι. Ο Σέρβος μέσος δεν αντέστρεψε απλά το κλίμα αβεβαιότητας που συνόδευε την απόκτηση του, αλλά πολύ γρήγορα έπεισε τους πάντες πως πρόκειται για έναν παίκτη - πρωταγωνιστή με ηγετική φυσιογνωμία: ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2015, ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε την ρήτρα αλλά συζήτησε από μηδενική βάση με την Άντερλεχτ και τελικά πήρε τα δικαιώματα του παίκτη αντί 2 εκατ. ευρώ.

Οι Βέλγοι ουσιαστικά είχα απορρίψει την πιθανότητα να εξελιχθεί ο παίκτης και μπορεί να δικαιώθηκαν εντέλει για τον Γιούρι Τίλεμανς, ωστόσο σίγουρα δεν μέτρησαν σωστά τα κυβικά του Μιλιβόγεβιτς, τουλάχιστον όπως μαρτυρά η ιστορία. Ο διεθνής χαφ μετά από 94 συμμετοχές, 15 γκολ και 7 ασίστ με τα ερυθρόλευκα, είδε την προοπτική της Premier League να εμφανίζεται στα πόδια του μέσω της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να πει "όχι" στα 15 εκατ. ευρώ των Λονδρέζων, ο Σέρβος χαφ δεν πέταγε κι από τη χαρά του για το ενδεχόμενο μετακόμισης σε μια μικρομεσαία του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο πείστηκε πως αυτό ήταν το βήμα που θα τον έφερνε αντιμέτωπο με τις προκλήσεις που συναντά ένας ποδοσφαιριστής στο κορυφαίο επίπεδο.

Και πάλι όμως, δύσκολα θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι μέσα σε λιγότερο από μια διετία ο Μιλιβόγεβιτς θα γινόταν ο σημαντικότερος κρίκος στην αγωνιστική αλυσίδα της Κρίσταλ Πάλας, με συνέπεια να διπλασιάσει την χρηματιστηριακή του αξία και να μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο συλλόγων με μεγαλύτερο εκτόπισμα από αυτό των "αετών" του Λονδίνου.

Με 21 γκολ και 3 ασίστ σε 84 συμμετοχές, χωρίς κόκκινη κάρτα και μόλις 21 κίτρινες σε 7224 αγωνιστικά λεπτά, δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν είναι μόνο ο κυματοθραύστης της Πάλας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά και ο πρώτος της σκόρερ συνολικά την τελευταία διετία!

Θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων εκτελεστών πέναλτι στο Νησί, πασάρει με 81% ποσοστό ευστοχίας, είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής για την ομάδα του, ενώ σύμφωνα με το εξαιρετικά έγκυρο whoscored.com δεν έχει καμία σοβαρή αδυναμία στο παιχνίδι του!

Όταν η Άντερλεχτ έπαιξε φτηνά το χαρτί του Μιλιβόγεβιτς και το μετάνιωσε

Η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι φίλοι της εθνικής Σερβίας βάλλουν κατά του Μλάντεν Κρστάιτς και της απόφασης του να θέσει εκτός ομάδας τον 27χρονο μέσο. Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε μετά την ήττα από την Ελβετία στην φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και το χάσμα δεν γεφυρώθηκε παρά τη συνάντηση που είχαν προ ημερών στο Λονδίνο.

Εξέλιξη πάντως που δεν δείχνει ικανή να σταματήσει τη φόρα που έχει πάρει ο Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος το καλοκαίρι θα κληθεί να πάρει μια απόφαση: να συνεχίσει ως ο ακρογωνιαίος λίθος στην ενδεκάδα της Κρίσταλ Πάλας ή να δοκιμάσει την τύχη του σε έναν σύλλογο με μεγαλύτερη προοπτική από αυτή των Λονδρέζων. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία του Σέρβου συνοδεύεται από απανωτά limit up και στην Άντερλεχτ γνωρίζουν πως είχαν στα χέρια τους ένα δυνατό χαρτί που έπαιξαν πολύ φτηνά.

AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK