Ανένδοτος

Το σίριαλ με την παρουσία φίλων τουΟλυμπιακού στις κερκίδες του γηπέδου τουΟΦΗ, ξεκίνησε την Δευτέρα και από ότι φαίνεται θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Στην σύσκεψη που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων και της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου όπου επικράτησε φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας, Βασίλης Ξημέρης, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δώσει εισιτήρια στους ερυθρόλευκους, για την αναμέτρηση της Κυριακής. Αντιδρά ο Ολυμπιακός, ανησυχίες εκφράζει η αστυνομία.Ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. για το θέμα

Ανένδοτος
Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ για τα εισιτήρια του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στο Ηράκλειο, έκανε...σέντρα την Δευτέρα. Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων συναντήθηκαν στην Κρήτη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παρουσίας οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες του "Γεντί Κουλέ". Ωστόσο ο πρόεδρος των γηπεδούχων, Βασίλης Ξημέρης εμμένει στις θέσεις του και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκεται να ανοίξει θύρα για να κάτσουν αποκλειστικά φίλοι των πρωταθλητών.

Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Ξημέρη, τον αντιπρόεδρο κ. Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Μπάμπη Κουτσογιάννη και τον αντιπρόεδρο του Ερας. ΟΦΗ κ. Κώστα Ρεπανάκη.

Στην αρχή ο εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ κ. Ρασούλης που ήταν παρόν στην σύσκεψη, έκανε την πρόταση να ορισθεί θύρα για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Θέση που εξέφρασαν και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ δεν συμφώνησε με την θέση αυτή αφού θέλει να εφαρμοσθεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη, που δίνει το δικαίωμα στην γηπεδούχο ομάδα να διαθέσει τα εισιτήρια όπως αυτή επιθυμεί, δεν επιτρέπει την μετακίνηση των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας και δεν επιτρέπει τον ορισμό θύρας για τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. Με την θέση συμφώνησαν οι παρεβρεθέντες αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου των «ερυθρολεύκων», Γιάννη Μώραλη, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ό,τι ισχύει στους μέχρι τώρα αγώνες του δεύτερου γύρου, οπότε να μπορέσουν όσοι φίλοι του Ολυμπιακού το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου από την πλευρά του, ανέφερε πως ίσως χρειαστεί να γίνει νέα σύσκεψη, αν υπάρξουν πληροφορίες για «διαρροή» εισιτηρίων προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Πάντως η λέξη ένταση μπορεί να μεταφέρει απόλυτα την εικόνα που επικράτησε στην σύσκεψη.

Σύμφωνα με όσα διέρευσαν, καθώς η σύσκεψη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Μυριοκεφαλιτάκης με βάση το έγγραφο της ΕΠΑΕ, που έκανε λόγο για μία κενή θύρα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού τόνισε: "΅Εμείς οι Κρητικοί έχουμε αρχ..., δεν είμαστε μαλ... Δεν δεχόμαστε εμείς τα χαρτιά που έχει το θράσος να μας στέλνει η ΕΠΑΕ. Εμείς ξέρουμε και εφαρμόζουμε αυτό που έχει αποφασίσει ο κ. Λιάνης" . Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των "ερυθρολεύκων": "Ναι, με μας έχετε αρχ... και με τον Παναθηναϊκό μόνο κω..." . Εκτός αυτή της στιγμής, κατά τη διάρκεια της ...συζήτησης ακούστηκαν και άλλα κοσμητικά επίθετα, ενώ όταν η κατάσταση πήγε να ξεφύγει επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι.

Οσοναφορά τονεκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη ανέφερε: « Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας πρέπει να διεξαχθεί με διαφορετικούς όρους από τα υπόλοιπα ματς του δεύτερου γύρου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήραν και στον Πύργο και στα Λιόσια, ενώ φιλοξενήσαμε φίλους του Πανιωνίου στο ματς του Κυπέλλου. Δεν πρόκειται για οργανωμένη μετακίνηση, αλλά για ανταλλαγή φιλάθλων. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί σε όλη την Κρήτη, να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεμονωμένα, αν το θελήσουν. Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού που διαμένουν στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη την Κρήτη, θα προσπαθήσουν να βρουν εισιτήριο. Στην περίπτωση λοιπόν που έρθουν στο γήπεδο, θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν καθίσουν σε κερκίδες μαζί με φιλάθλους του ΟΦΗ. Αυτό που ζητάμε από τον ΟΦΗ είναι να ορίσει μια θύρα για τους μεμονωμένους οπαδούς. Βλέπουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση για τον συγκεκριμένο αγώνα και αυτό μας προβληματίζει, σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο να μπορεί να έχει τους φιλάθλους και των δύο ομάδων να κάθονται στην ίδια κερκίδα».

Ο υπεύθυνος Διαχείρισης Συνδέσμων και Επικοινωνίας στον Ολυμπιακό, φιλοξενήθηκε στον Champions 89,2 από τον Δημοσθένη Καρμοίρη και σχολίασε την έκβαση των συζητήσεων μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και του ΟΦΗ, για τα εισιτήρια του μεταξύ τους αγώνα.

«Οι απόψεις που εκφράστηκαν δεν ήταν προς το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι το ντέρμπι του 2ου γύρου με τον Παναθηναϊκό ξεκινάει πολύ νωρίτερα όσο κι αν φαίνεται καυστικό αυτό, γιατί είναι. Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν – επειδή θεωρεί πιθανότερο αν όχι βέβαιο το ότι οι φίλαθλοί της θα προμηθευτούν εισιτήρια για το συγκεκριμένο αγώνα - να προβλεφθεί μια κερκίδα για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους οι οποίοι θα έρθουν μεμονομένοι, χωρίς διακριτικά, χωρίς πανό και κασκόλ και όχι από την Αθήνα.

Ο ΟΦΗ είχε ένα πάτημα, έλεγε ότι δεν είναι σύνομη αυτή η πρόταση του Ολυμπιακού, διότι ο νόμος που είχαμε στα χέρια μας απαγορεύει την ύπαρξη φιλοξενούμενων φιλάθλων, ανεξαρτήτως αν έχουν διακριτικά ή εισιτήριο. Είναι ο αρχικός νόμος που έβγαλε ο κ. Λιάνης. Εν συνεχεία έγιναν διευκρινήσεις, τις οποίες η τοπική ομάδα του Ηρακλείου δεν αποδέχεται. Μας είπε δηλαδή: τις προφορικές διευκρινήσεις του κ. Λιάνη δεν τις δεχόμαστε, ούτε δεχόμαστε τα χαρτιά της ΕΠΑΕ, στηριζόμαστε στο νόμο αυτό κι ότι και να πει η αστυνομία ή η ΔΕΑΒ ή ο εισαγγελέας, εμείς κερκίδα στους φιλοξενούμενους δεν δίνουμε. Μόνο εάν αλλάξει ο Υπουργός το νόμο, σε 2-3 ημέρες και μας πει ότι το να δώσουμε κερκίδα στον Ολυμπιακό είναι σύνομο, τότε μόνο θα το πράξουμε.

Ο κ. Ξημέρης είπε ότι δέχομαι πως πράγματι κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πάρουν εισιτήρια, δεν ξέρω αν θα είναι 400 ή 1000, είπε θα προσπαθήσω να μειώσω τη δυνατότητα αυτή στους φίλους του Ολυμπιακού και ας έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα μικτά, από τις κερκίδες τις υπόλοιπες, χωρίς να εκδηλωθούν, ούτε να μιλούν, ούτε τίποτα. Είναι ένα σενάριο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι μακάρι να μπορούσαμε να το πετύχουμε. Γι’ αυτό λέω λοιπόν ότι δεν προσφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτό, προσφέρουμε εκεί που θέλουμε να προσφέρουμε.

Και ο ίδιος ο κ. Ξημέρης είπε – και σας μεταφέρω αυτούσια τα λόγια του - ότι αναλαμβάνουμε το ρίσκο αυτό κι ότι εγώ για 200, 300, 400, ή 500 Ολυμπιακούς δεν δίνω καμία κερκίδα. Οι άνθρωποι ήρθαν εκνευρισμένοι με μια ανακοίνωση που ξέρετε ότι έβγαλε ο Ολυμπιακός πριν από λίγες ημέρες και είχε μια αναφορά στο σωματείο τους. Γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας πρέπει να διεξαχθεί κάτω από διαφορετικούς όρους απ’ όλους τους άλλους που έχουν διεξαχθεί στο γήπεδο του τοπικού σωματείου του Ηρακλείου αλλά και όλους τους άλλους αγώνες του πρωταθλήματος».

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, κ. Μαυρίδης από την πλευρά του ανέφερε: «Ο κύριος Ξημέρης επιμένει ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και λέει πως αυτό θα το διασφαλίσει. Αν και όπως λέει δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι φίλαθλοι, τα μέτρα τάξης θα είναι ανάλογα όπως αν υπήρχαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μπουν μεμονωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Αν αυτό διαφανεί στη διάρκεια της εβδομάδας, είμαι υποχρεωμένος να συγκαλέσω και πάλι σύσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει γι΄ αυτούς τους φιλάθλους να διατεθεί κάποια κερκίδα, ώστε να τοποθετηθούν όλοι μαζί για να προφυλαχθούν».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαυρίδης εξάλλου, επειδή η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται με ευθύνη της γηπεδούχου ΠΑΕ, επαφίεται στην ΠΑΕ ΟΦΗ αν θα δώσει εισιτήρια στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί να προμηθευτούν εισιτήρια, από τη στιγμή που θα υπάρχουν εκδοτήρια σε μακρινή απόσταση από το γήπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK