Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Δεκάδες πρώην και νυν ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκεντρώθηκαν στο "Ολντ Τράφορντ", προκειμένου να παρακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. "Συνήθως οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν να δουν το άγαλμά τους. Νίκησα το θάνατο!", είπε χαρακτηριστικά ο βετεράνος τεχνικός.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά, του Πέτερ Σμάιχελ, του Ρουντ φαν Νιστελρόι, του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και άλλων, το ύψος 2,7 μέτρων άγαλμα του θρυλικού προπονητή ανήγειρε έξω από το γήπεδο των "κόκκινων διαβόλων".

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η τωρινή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να τιμήσουν τον πιο επιτυχημένο τεχνικό στην ιστορία της Premier League (12 τίτλοι).

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ
© EAMONN & JAMES CLARKE.

Όλα έτοιμα για την τελετή

Οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή, ωστόσο αμφότεροι έστειλαν ηχογραφημένο μήνυμα. "Συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι εκεί αυτήν την ξεχωριστή ημέρα. Τα πιο επιτυχημένα χρόνια της καριέρας μου ήταν αναμφίβολα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα αναπολώ", είπε ο Άγγλος μέσος. Από την πλευρά του ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δήλωσε: "Το άξιζε 100% για όλα αυτά που έχει πετύχει. Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά το πρόγραμμά μου, όπως ξέρετε, είναι βεβαρημένο. Ελπίζω να σε δω σύντομα γιατί πρέπει να εξασκήσω τα αγγλικά και όχι τα σκωτσέζικα μου! Σε ευχαριστώ κόουτς. Σου εύχομαι τα καλύτερα".

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ τόνισε: "Είναι μοναδικός γιατί ανοικοδόμησε την ομάδα και ανέβασε επίπεδο τους ποδοσφαιριστές του. Είμαι υπερήφανος που τον τίμησα και εκείνος παρέλαβε με χαρά το βραβείο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για εκείνον, την οικογένειά του και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε ευχαριστούμε Σερ Άλεξ".

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Νεαροί θαυμαστές του σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Όσον αφορά το τιμώμενο πρόσωπο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είπε χαρακτηριστικά: "Συνήθως οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν να δουν το άγαλμά τους. Νίκησα το θάνατο! Πρόκειται για μία, πραγματικά, υπερήφανη στιγμή".

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Οι Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Ερίκ Καντονά

Στη συνέχεια ο 75χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στον άνθρωπο που έκανε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος. "Κάποιος πρέπει να με κοντρολάρει και τούτη η γυναίκα είναι η μοναδική που μπορεί να το κάνει", είπε ο Σερ Άλεξ για τη Λαίδη Κάθι Φέργκιουσον, που δεν είναι άλλη από τη σύζυγό του.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

"Αυτή η θύρα ονομάστηκε "Sir Alex Ferguson Stand" στις 5 Νοεμβρίου 2011 ως αναγνώριση των 25ετών επιτευγμάτων του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που ανέλαβε στις 6 Νοεμβρίου 1986. Το χάλκινο άγαλμα του Sir Alex από τον γλύπτη Philip Jackson CVO ανήγειρε σε μία τελετή που έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2012 από την Λαίδη Κάθριν Φέργκιουσον, τη θερμότερη οπαδό του".

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σερ Άλεξ

Ο άνθρωπος που έχει χαρίσει 37 τίτλους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει κατακτήσει 2 Champions League, 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα Aγγλίας, 4 League Cup, 10 Community Shield, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK