Ανοίγει και πάλι ο φάκελος Μέσι

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει ένα "νέο" πρόβλημα, αυτό της υπηκοότητας του Λιονέλ Μέσι. Η ισπανική λίγκα (LFP) αποφάσισε να αναμοχλεύσει το θέμα του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος λογίζεται ως Ισπανός στο πρωτάθλημα, ύστερα από ένα πολύκροτο σίριαλ.

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος Μέσι
Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει ένα "νέο" πρόβλημα, αυτό της υπηκοότητας του Λιονέλ Μέσι. Η ισπανική λίγκα ( LFP) αποφάσισε να αναμοχλεύσει το θέμα του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος λογίζεται ως Ισπανός στο πρωτάθλημα, ύστερα από ένα πολύκροτο σίριαλ.

Η LFP, ύστερα από ψηφοφορία με δέκα ψήφους υπέρ, τρεις κατά και δύο απουσίες, θα ζητήσει από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ( RFEF) να ακυρώσει την απόφασή της να δώσει την υπηκοότητα στον παίκτη, αφού αυτό συνέβη εκπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, η ποδοσφαιρική νομοθεσία επιτρέπει τη δήλωση των παικτών μέχρι την 31η Αυγούστου, ενώ στην περίπτωση του Μέσι, αυτό συνέβη την 26 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα του 18χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του φέτος στην Primera Division την 1η του Οκτωβρίου στον αγώνα του "Καμπ Νόου" κόντρα στην Ρεάλ Σαραγόσα (2-2), αναμένεται να φτάσει μέχρι το Ομοσπονδιακό Αθλητικό Δικαστήριο, αφού οι δύο Αρχές βρίσκονται στα "μαχαίρια" και δεν πρόκειται να επέλθει συμφωνία σε αυτό το ζήτημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποί τους θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στις δύο Αρχές για ορισμένα θέματα που εκκρεμούν, αλλά και πιθανές μελλοντικές περιπτώσεις διαμάχης.

Οι κανονισμοί επιτρέπουν την ύπαρξη τριών μη Ισπανών ή κοινοτικών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ ενός συλλόγου. Οι τρεις "ξένοι" της Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή είναι οι Σάμουελ Ετό (Καμερούν), Ροναλντίνιο (Βραζιλία) και Ράφαελ Μάρκεζ (Μεξικό)

Η LFP, η οποία δέχθηκε τις ενστάσεις της Αλαβές για την χρησιμοποίηση του ποδοσφαιριστή που συνιστά μη ίση αντιμετώπιση των διοργανωτών προς όλες της ομάδες της κατηγορίας, ζητάει από την Ομοσπονδία να αναστείλει την άδεια που έχει ο ποδοσφαιριστής και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από την 1η Ιανουαρίου, όταν και αρχίζει η χειμερινή περίοδος των μεταγραφών στη χώρα.

Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα δεν εκφράζονται ανησυχίες, αφού τόσο το νομικό της τμήμα, όσο και ορισμένοι άνθρωποι από την Ομοσπονδία, αλλά και το Ομοσπονδιακό Αθλητικό Δικαστήριο καθησυχάζουν τους ιθύνοντες. Εξάλλου, όποια και να είναι η εξέλιξη, ο Μέσι θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο "el clasico" του Σαββάτου, αφού καμία απόφαση δεν είναι δυνατόν να ληφθεί μέχρι τότε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK