Ανρί: "Αναντικατάστατος ο Βιεϊρά"

Η αποχώρηση του Πατρίκ Βιεϊρά το καλοκαίρι ήταν σίγουρο πως θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στην ενδεκάδα της Αρσεναλ, από τη στιγμή μάλιστα που οι "κανονιέρηδες" δεν προχώρησαν στην αντικατάστασή του. Παράλληλα, η αποχώρηση του Γάλλου άφησε ένα κενό στη... καρδιά του Ανρί, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα δείχνοντας την ενόχλησή του.

Ανρί: "Αναντικατάστατος ο Βιεϊρά"

Η αποχώρηση του Πατρίκ Βιεϊρά το καλοκαίρι ήταν σίγουρο πως θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στην ενδεκάδα της Αρσεναλ, από τη στιγμή μάλιστα που οι "κανονιέρηδες" δεν προχώρησαν στην αντικατάστασή του. Παράλληλα, η αποχώρηση του Γάλλου άφησε ένα κενό στη... καρδιά του Τιερί Ανρί, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα δείχνοντας την ενόχλησή του.

Την Παρασκευή ο Γάλλος στράικερ της Αρσεναλμίλησε για μία ακόμη φορά στο συγκεκριμένο θέμα συνδυάζοντας την πώληση του Βιεϊρά με την αγωνιστική κατρακύλα της Αρσεναλ στο πρωτάθλημα Αγγλίας.

"Το σημαντικότερο ήταν να κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει τον Πατρίκ και να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή να ανταγωνιστεί την Τσέλσι. Ομως δεν το κάναμε" , τόνισε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος σκόρερ των Λονδρέζων (186), συμπληρώνοντας: "χωρίς να θέλω να ψάξω για δικαιολογίες έχουμε χάσει πολλούς παίκτες-κλειδιά και δυστυχώς συνεχίζουμε να χάνουμε κι άλλους".

Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ η Αρσεναλ να έχει τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ωστόσο στην Premiership βρίσκεται στην 8η θέση, 14(!) βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Ο Ανρί θεωρεί πως αυτή η διαφορά οφείλεται στο υλικό των ομάδων και δη της Αρσεναλ, λέγοντας: "Πολλές ομάδες έχουν τόσους παίκτες που κάποιοι είναι διεθνείς και κάθονται στον πάγκο! Εμείς, όμως,δεν έχουμε βάθος σαν ομάδα και είναι απογοητευτικό".

Ο 28χρονος επιθετικός δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός πως έχει δημιουργηθεί κόντρα ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας και τον Αρσεν Βενγκέρ λόγω του φιλικού της Γαλλίας με την Κόστα Ρίκα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Μαρτινίκ, ένα νησί της Καραϊβικής που γεννήθηκε η μητέρα του Ανρί, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα αεροπορικών ατυχημάτων. Γνωστός για την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα, ο Ανρί δεν θέλει να απουσιάσει από το συγκεκριμένο φιλικό παρά το γεγονός πως θα λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Αρσεναλ.

"Είναι σημαντικό να παίξω σε αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ το ενδεχόμενο πως θα λείψω. Ελπίζω ο κ.Βενγκέρ να με καταλάβει και να με αφήσει να πάω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK