Ανρί:"Θα ξαναδοκιμάσω το πέναλτι αλά Κρόιφ"!

Ανρί:"Θα ξαναδοκιμάσω το πέναλτι αλά Κρόιφ"!

Απτόητος και αμετανόητος παρουσιάζεται ο επιθετικός της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, μετά την τραγελαφική προσπάθεια εκτέλεσης πέναλτι στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος στράικερ, σε συνεργασία με το συμπατριώτη του Ρομπέρ Πιρές, προσπάθησαν να εκτελέσουν την ποινή μιμούμενοι την αλήστου μνήμης εκτέλεση του Γιόχαν Κρόιφ και του Γιέσπερ Όλσεν το 1982, όταν αγωνιζόμενοι στον Άγιαξ κατοχυρώσανε το χτύπημα με πάσα. Το εγχείρημα τους στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία και η ενέργεια τους προξένησε χλεύη και σκώμμα, αφού ο Πιρές απέτυχε να μεταβιβάσει τη μπάλα στον επερχόμενο Ανρί.

Ο σέντερ φορ των "κανονιέρηδων" δήλωσε ότι ευχαρίστως θα επαναλάμβανε την κομπίνα όποτε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία: " Αν κερδίσουμε πέναλτι εναντίον της Τότεναμ το επόμενο Σάββατο δεν θα τα "θαλασσώσω" Θα τινάξω τα δίχτυα !", τόνισε με στόμφο, συνεχίζοντας: " Θα ξαναδοκιμάσω την κομπίνα, αλλά την επόμενη φορά θα σπρώξω τη μπάλα για κάποιον άλλο ".

Ο 28χρονος "άσος" αποκάλυψε ότι αναζητούσε κάτι ασυνήθιστο στην εκτέλεση πέναλτι από την εποχή που ήταν έφηβος: " Δεν βρήκα ποτέ κάποιον που είχε το θάρρος να το κάνει μαζί μου. Ο Ρομπέρ Πιρές είχε, αλλά μετά έχασε τη μπάλα ", συμπληρώνοντας: " Δεν έχει σχέση με το να είσαι γενναίος, αλλά να το κάνεις σωστά".

Από τη μεριά του, ο Πιρές παραδέχθηκε ότι πανικοβλήθηκε την ώρα που προετοιμάζονταν για την παράτολμη εκτέλεση: " Είχαμε προπονηθεί πάνω στο κόλπο στις προπονήσεις, αλλά όταν ο Τιερί είπε "Ας το κάνουμε τώρα", τότε "θόλωσε" το μυαλό μου. Όταν στεκόμουν πάνω απ’ τη μπάλα περιμένοντας να κάνω το ρόλο μου, είχα μια στιγμή πανικού. Το μυαλό μου άδειασε "!

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και εφευρέτης της ιδιοφυούς εκτέλεσης, Γιόχαν Κρόιφ, εκδήλωσε την άποψη ότι η κομπίνα θα πετύχαινε αν ο Ανρί πάσαρε στον Πιρές, εξηγώντας: " Αυτός που συλλαμβάνει την ιδέα πρέπει να είναι αυτός που αναλαμβάνει το ρίσκο να κάνει την πάσα. Υπάρχουν μερικοί μόνο που έχουν την τεχνική, την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση να το κατορθώσουν ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK